ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caglartombak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2018 09:45
Son Ziyaret:
01 Ekim 2020 20:20
Toplam Mesaj:
40 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar TOMBAKOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar TOMBAKOĞLU

SON 10 MESAJI

Low Tech Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu
[QUOTE=vamosselva]Nitrat seviyesini litre de 18 mg olarak okuyorum eğer yanlış okumuyorsam bu biraz yüksek değil mi ?

eğer sorun su kalitesinden kaynaklanmıyorsa o zaman toprağı kontrol etmek gerekebilir çünkü zemine yakın oluşmuş ve toprak altındaki yosunlar ışıksız kalmış kahverengi, hemen toprak üstündeyse yeşil renkli, sanırım alg oluşumu buradan başlıyor.

akvaryumlardaki filtre sistemi suyu sirküle ediyor fakat zemindeki su bu sirkülasyona dahil olmadığı için malesef bunun gibi zemin altı alg oluşumu engellemek pek mümkün değil. ADA akvaryumları bu yüzden zemini eğimli yapıp su geçirgen malzemelerle zemin yapıyorlar. sizdeki zeminin ektiğiniz bitkilere nazaran fazla kalın olduğunu görüyorum. bunlarda bir etmen olduğunu düşünüyorum yanlışım varsa lütfen düzeltin.[/QUOTE]

Nitrat bana da yüksek geldi ama o tarihten sonra su değişimi yaparak ideal seviyeye indirdim.

İlk kumun altı kahverengi gibi, fakat kumun kalitesizliğinden olduğunu düşünmüyorum Jbl manado kum var tabanda sadece ve o kadar hafif bir kum ki bitkileri bile dikmekte zorlanıyorum.

Kum taneleri de neredeyse 1mm dir. Daha fazla büyük değildir.

Ama yine de sorunun nedenini ve çözümünü bulmuş değilim [:(]
Aydınlatma
[QUOTE=nıhattascı]

Led aydınlatmayı daha önce denedim ama su yüzeyi bitkilerimde aşırı yanma oluştu. Eğer farklı bir sistemse pawer led acaba makale önerebilir misiniz?[/QUOTE]

Hocam selam,

Aşağıda linki iletiyorum. İstediğin her bilgiyi burada bulabilirsin;

https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp
Low Tech Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu
[QUOTE=vamosselva]Merhaba çağlar akvaryumu henüz yeni kurduysan aydınlatma şiddetini biraz azalta bilirsin çünkü yeni kurulan bitkili bir akvaryumda kök gelişimi tam olarak oluşmadığı için bu konuda yosunlarla yarışamaz, eğer imkan varsa nitrat seviyesini kontrol etmeni öneririm genelde yosunların temel besinidir. dilersen su mercimeği kullanarak nitrat seviyesini düşürebilir yada su değişimi daha fazla veya daha sık yaparsan kontrol altına alabilirsin. Yosunlanma kurulumdan 2-3 ay sonra başladıysa sorun ya suyun eskiye nazaran daha sıcak olmasından yada fazla yemlemeden kaynaklanıyor olabilir. Net bir şey söylemek zor gerisi artık deneme yanılma ile keşfedilecek. umarım faydalı olur iyi forumlar.[/QUOTE]

Merhaba hocam, akvaryumu yeni kurmadım, 6aydan fazla oldu. Işık günlük 7,5saat yanıyor. Su değerlerimde geçen hafta ölçmüştüm. Akvaryum da su mercimeği de var. Yemlemeyi de günde 1kez olacak şekilde yapıyorum. Akvaryum test sonuçlarımı Aşağıda iletiyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210111/100520192243421.jpg[/IMG][EDIT]caglartombak,2019-05-17 23:04:14[/EDIT]
Aydınlatma
Florasan sistemini hiç bilmiyorum ama tek olarak bunun mevcut bitkilerinize yeteceğini düşünmüyorum. Power led ile güzel bir armatür yapılabilir tankınıza hem daha uzun ömürlü hemde enerji bakımından daha az maaliyet olarak fayda sağlayabilirsiniz.

Power led ile ilgili forum üzerinde adım adım nasıl yapılacağı ile ilgili geniş makaleler bulunmaktadır.
Bitkili Akvaryum Yosun
Su değerleriniz ne durumda acaba? Birde ne kadar ve ne tür ışık sistemi kullanıyorsunuz ? Verdiğiniz yada az verdiğiniz ışık, gübre yada co2 de bu duruma getiriyor olabilir.
Betam Çok Hasta
İlaç kullanmaktan ziyade doğal yollar ile balığınınızı düzeltmeyi deneyin derim. Yanlış teşhiş koyarak yanlış ilaç tedavisi balığınızı kaybetmenize neden olabilir. Suyu ne sıklıkta değişim yapıyorsunuz? Ve kadar oranda değiştiyorsunuz ? İlk gün %60-70 kadar hazır su ile daha sonra 2günde bir %30civarı hazır su ile eğer öyle bir durumunuz yoksa kesinlikle dinlendirilmiş havalandırılmış ve su düzenleyici eklenmiş su ile taze su değişimi yapın. Bir haftaya kadar hala toparlanma yoksa o zaman ilaç tedavisine başlayabilirsiniz.

Zebra daniolarımı sık su değişimi ile kuyruk erimesi problemini hiç ilaç kullanmadan kurtarabilmiştim.
Low Tech Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu
[QUOTE=vamosselva]Yazın gelmesi ile birlikte gene herkeste aynı sorun baş göstermeye başladı. Suyu serin tutmanızı tavsiye ederim. Camdaki yosun bir zaman sonra bitkileri de olumsuz yönde etkileyecektir. Aşağıdaki videoda ,arkadaş suyu serin tutmak için böyle bir yol izlemiş. faydalıda olmuş umarım size de yararı olur.


Birde ön planda ve akvaryumun ortasında duran uzun boylu bitkileri arka plandaki kısa boylu bitkilerle yer değiştirirseniz perspektif ile akvaryumunuza daha derin bir görünüm sağlamış olursunuz. Nacizane.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=7YCJ3hOhEVY&feature=youtu.be[/VID]
Saygılarımla.[/QUOTE]

Onları arka plana alacağım düşüncelerimin arasında o var ama akvaryum hiç güneş almıyor. Neredeyse 3 tarafı kapalı denecek kadar köşe bi noktada. Akvaryum ısısı hep sabit ne zaman baksam hep 24,5 derece de. Bu yaşadığım problem ısı ile alakalı mı şimdi ?
Low Tech Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu
Power led kullanıyorum 24w. Fazla mı ? Birçok kişi de bu değerlerin az olduğunu söylüyor.

Başka yorumu yada bu durumu yaşamış olan tecrübeli arkadaşlar yok mu acaba ?
Low Tech Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu
Merhaba arkadaşlar

100X35x45yükseklik ölçülerinde low tech bitkili bir tankım var. 13 adet neon 2 sae ve 10tane kadar ramshorn salyangozum var. Fakt son zamanlarda fotoğraftaki gibi yosun türü oluşmaya başladı. 7,5 saat ışık veriyorum.Co2 kullanmıyorum. İlk defa böyle bir durum oluştu. Ve kumda da yine fotoğraftaki gibi de bir durum mevcut. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Akvaryumun genel fotosunu da yine aşağıda iletiyorum.

Tankın genel görüntüsü;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210111/100520192346351.jpg[/IMG]

Yosunlu bölge;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210111/140520192011031.jpg[/IMG]

Kumda ki alan;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210111/140520192011171.jpg[/IMG]
Akvaryum Dış Filtre Seçimi Hak.
[QUOTE=Esnaf]

Selamlar

Isıyı 25 derecenin üzerine çıkarmayın balıkları boğmayın yarına kadar yemleme yapmayıp gözlemleyin.

Dış filtrenizin içindeki biyolojik malzeme bakteri tutana dek bir zaman gerekli bu süre zarfında balık kaybı yaşamamanızı dilerim.Sudaki oksijen alanını artırmak adına yarına kadar hava motoruyla oksijen takviyesi yaparak gözlemleyin derim şahsen.

Kolay gelsin[/QUOTE]

Isı zaten 24,5 c derece de. Sürekli kayıplardan dolayı tedirgin olmaya başladım işin gerçeği. Yarın su değişimi yapıp hava motorunu bağlayıp tekrar gözlemleyeceğim. Umarım kayıp yaşamam.

Teşekkürler[EDIT]caglartombak,2019-05-11 00:02:39[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.