ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metinzenbil
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2006 17:02
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2018 14:42
Toplam Mesaj:
344 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin ZENBİL
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Denetçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yeni konu açarken daha açıklayıcı başlıklar herkesin işini kolaylaştıracaktır.
Metin ZENBİL

SON 10 MESAJI

Yağmur suyunun balıklar üzerinde etkisi?
Konuyu 2007 yılında açmıştım . Hala birşeyler yazıldığını görünce duygulandım :)
Yeni Hobi hanem (Resimli)

Bu ülkenin çılgın projelere ihtiyacı var :)

Yanlış anlamadıysam zemin kattasınız. Eğer öyle ise duvarlara iyi bir izalasyon yap. Sonrasında ise söktüğün pencerenin yerine tamperli bir cam ile kapat. Oldumu sana 7-10  ton arası bir akvaryum :)  Odanın içinde dev bir akvaryum keyfi yaşarsın. Bu arada dalgıç kıyafetlerini untuma :)
 
bahçe havuzu yapimi
Aklıma gelen ilk şey üzerine beton dökmek geliyor. Ama sanırım bu senin istediğin birşey değildir. İçeri biraz benzin döküp ortalığı ateşede verebilirsin ama sanırım buda senin istediğin birşey olmaz :))
Bitki Maşası Yapımı ( 2 TL)
Öncelikle herkese yorumları için teşekkür ederim.
Maşa ile bitki ekimini gerçekleştirdim. Glasso hariç tüm bitkileri kolaylıkla ektim. Belkide sona glasso yu bırakmak hataydı. Yorucu geçen bir ekim sonrası en zoruna hal kalmadı sanırım. O yüzden glasso biraz düzensiz oldu. Glasso için belki maşanın ucunu biraz daha inceltmek gerekir. (  Bu arada 4 TL lik maşa ile glasso imkanı yok ekilmez. Onların ucları cok kalın.) Zaten glasso ekimi zor olduğunu biliyorum. Ama maşa yinede gayet başarılı olmuş diyebilirim :) (Kendim yaptım diye demiyorum yanlış anlaşılmasın) Şunu iyi anlamış oldum. Elle bitki ekmek eziyetin ta kendisiymiş. En kolay ekilecek bitkiyi bile elle ekmeye kalktığınızda kıvranıyor insan. Maşa ile ise bir kere batırmanız yeterli. Herkese tavsiye ederim.
Bitki Maşası Yapımı ( 2 TL)
Visanin reklami vardi. Aklima o geliyor.
Boyu bitki masasi 4 tl
Hagen birki masasi 15 tl
Bitki masani kendin yapmanin keyfi PAHA BICILEMEZ…
:)
Bitki Maşası Yapımı ( 2 TL)
4 tl mi % 50 kardayim o zaman :)
Bitki Maşası Yapımı ( 2 TL)
Yuh artık o kadarda cimri olma git bir maşa al derseniz haklısınız ne diyeyim :) Ama bir an görünce olur mu acaba dedim aldım ve yaptım.  Uygulamasını da yarın deneyeceğim artık bakalım nasıl olacak. Yapımı gayet basit. Praktiker de kasada ödeme beklerken gördüm ve denemeye karar verdim. 2 TL ye aldım köfte maşasını. Biraz işçilik sonrası oldu size bitki maşası :) Beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem ama yaptım oldu :) Nasıl kestiniz diye soracaksanız makasla. Ama demir makası ile değil bildiğiniz normal makas. Malzemesi daha kaliteli bir köfte maşası kesilirmi bilmem ama bu biraz dandik olduğundan kağıt keser gibi kestim. Zımpara ile çapakları alınca sorun kalmaz. Paslanırmı bilemem onu zamanla göreceğiz.


Bu ilk hali



Buda son 


COMPO SANA Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin Toprak
Arkadaşlar merhaba,
 
Bitkili akvaryum kurmaya karar verdim. Daha önce bir kaç bitki yetiştirdim ama sadece bir kaç adeti geçmedi. Akvaryumda 1 sene civarı balık beslemeyi düşünmüyorum. Sadece bitki akvaryumu olacak. İlerde akvaryum oturduğunda ise yavaş yavaş balık eklemeyi düşünüyorum. Kafamdaki planı sizlerle paylaşmak istedim.
 
Akvaryum ölçüleri : 100-50-60h
 
Aydınlatma : 2000 adet 5500-6000 k 180 derece led den olusan armatür. İçinde kırmızı mavi sarı ve beyaz led kombinasyonu yapılmış.
 
Taban : COMPO SANA Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin Toprak ( 25 litre ) Üzerine 25 litre acuaclay kum + 20 litre civarı hagen veya dere kumu.
 
toprak linki :http://www.gardena-dost.com.tr/compo/urundetay.asp?PRODUCTID=319
 
Mayalı sistem CO2 düşünüyorum.
 
Yetiştirmek istediğim bitki : Glossostigma Elatinoides + adını hatırlayamadığım çim benzeri bir bitki ve arka taraf için henüz karar veremedim.
 
Akvaryumu yosunlanmanın önüne geçmek için güneş görmeyecek şekilde kurmayı planlıyorum. Ledlerin yosunlanla konusunda avantajlı olduğunu söylüyorlar.
 
Kafama takılan nokta en alta koymayı düşündüğüm "COMPO SANA Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin Toprak"
buna bir türlü karar veremedim. Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.
 
Yardımcı olursanız sevinirim. Dediğim gibi 1 sene civarı balık koymayı düşünmüyorum. Bu doğrultuda görüş verirseniz sevinirim.
 
 
 
 
 
metinzenbil2011-04-23 18:41:48
Akvaryumum masaya yapıştı
Siz bence ilk önce kenarlarını ayırın. Sonrasında ise taban kısmını ayırırsınız. Diğer türlü riskli olur gibime geliyor. Komik olmuş gerçekten :)
1 Milyoncudan Alınan Malzemelerle Akvaryum ve Filtresi

Emre bey yapabiliyorsanız filtreyi şelale filtre gibi yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben çok fazla ugrasamadım. Birde asmak için aparat bulamadım açıkcası. Yandan askılı bir filtre daha çok iş göreceği kanaatindeyim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.