ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ufuk Kaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2014 17:21
Son Ziyaret:
11 Kasım 2014 14:37
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ufuk Kaya

SON 10 MESAJI

120*60*60 Ekipman Öneri
6X39 Ati dimli bir armatür edindim inşallah yarın akşam elimde olur.Ps olarak da yine Ati 200 is ikinci el edindim umarım memnun kalıp sıkıntı yaşamayacağım ürünler olurlar.Nac 66'yı bulamadım Uğur bey artık Ati hakkında ki düşüncelerinizi de duymak isterim.
Tuzlu su akvaryumumu?
Uğur Abimizin de belirttiği gibi internet de her şey mevcut ortalama artık ekipmanı kafada belirledik den sonrası stoklara kalmış.Harici Çin'den siparişle belli markalar ufak kutular da geliyor sonra hobiciler var otobüsle kargoyla her şey her yerden geliyor.
 Güzel temennilerin için de ayrıca teşşekürler.Saygılar
Maliyet
Aynı ölçülerde yeni bir kurulum yaptığım için Lps ve soft mercan üstüne kuracağınızı düşünürsek eksiksiz kaliteli ömürlük bir kurulumda 2.el maliyeti düşürmek için ilk etapta kabataslak maliyet ortalama şu şekilde olabilir.
 
1-Ps 800 ve üzeri fiyatlar
2-Armatür Dim'li 1000 tl civarı 
3-R-O cihazı 200 tl 
4-Dalga motoru-150 tl 
5-Kafa motoru 150 tl
6-Dozaj pompası 500 tl
7-Tuz 25 kg 200 tl
8-Aragonit kum 200 tl
9-300 w ısıtıcı 100 tl
10-İhtiyaca göre medya reaktörü 100 tl
11-Daha bilimum katkı ve yemler. 
Tuzlu su akvaryumumu?
Serdar bey Akvaryum macerasının katıksız son noktası tabiki de tuzlu su akvaryumu kurmaktır.Ancak kendi içinde de uç ve son noktaları bulunmaktadır :) 
  Öneriye gelince üstadlarımız dahada iyi bilirler ancak nacizane fikirler bizimkisi. Deniz akvaryumu kurmak belli başlı evreler den oluşuyor.Çok iyi bir araştırmacı ve gözlemci olmanız gerekir önce.Teknik detaylar ve bilgiler kafanızda kaba bir fikir oluşturmalı.Genel hatlarıyla deniz akvaryumu nasıl kurulur,gereksinimleri nedir ? Ne kadar maliyetlidir vs gibi.
 Bu evreyi aştıkdan sonra ki;ortalama 2 ayınızı alırsa iyi olur en azından boşa harcamalar ve faydasız ekipman edinmemiş  olursunuz.Buda hobinizin sürekliliğini sağlayacaktır. Sonraki evrede genel hatlarıyla akvaryumunuzda ne tür beslemek istediğinizi belirler,canlıların ne tür ihtiyaçları olduğunu öğrenir ve kabaca olan ekipman bilgileriniz bu araştırmalarla detaylanmaya başlar.
  Ve son adım ''Her şeyim tamamda,Bir sendin Noksan '' kısmıdır aslında biraz :) Ekipmanlar bir heycan temin edilir,burda da tabiki yeni olduğumuz için forumlara danışılır akvaryum ölçüm bu bu ölçülerde şu türleri edinmek istiyorum denilerek,genel kaliteli ekipman önerileriyle yönlenmeler gerçekleşir.Bazı şeyleri ikinci el temin etmek çok avantajlıdır ilk tuzlu su akvaryumunda.Acemilik atılır bilgi birikimleri artar ve ilerde neye ihtiyacınız olduğunu daha iyi kendiniz biliyor olacaksınızdır zaten.
  Velhasılı kelam Uzun soluklu uğraşlı bir iş.Araştırmayı sevmeyene çekemem diyene eksi  araştırmacı bir ruha artıdır huzur buldurur.Maliyetlidir,seyir zevki efsanedir,insanalar ile sosyalleştirir, Sabrı öğretir,kafayı bozdurur,cihana küstürür bir güldürür bir ağlatır :) Kahrı çekilir bir arkadaşdır desek yeri olabilir aslında.
 Forumlarda genel bilgiler var ama unutmayın ki kendiniz tecrübe etmeden hiç bir şeyi öğrenemiyorsunuz.Tuzunu koyun ve karıştırın bakalım neler olacak sağlıcakla..
  
120*60*60 Ekipman Öneri
Malesef şu sıralar stoklarda bulunmuyor Uğur bey Nac66.Olanlarda  Değişik fiyatlar koymuşlar stabil bir fiyat bulamadım 2. el araştırdım araştırıyorum da ama ordan da bi ses çıkmayacak gibi. Bide öneriniz üzeri Aqua reef ile de görüştüm taşınma sürecindelermiş.Stoklar tükenmiş 3 hafta kadar teslimat süreleri var.Bilgilerine sunarım forumdaki arkadaşların.
 


 4X54 yada 6x54 olmadı 6x39  soft ve lps mercan agırlıklı bir akvaryumda hangısı olması lazım sizce  60 cm derinlik var akvaryumda bunuda unutmayalım lutfen.



Ufuk Kaya2014-08-13 00:12:55
120*60*60 Ekipman Öneri
Nac66 diyosunuz.Uğur bey çift motor var kullanıp memnun kaldıysanız aklım kalmıycak pek heralde hemen bir araştırayım sagolun.

120*60*60 Ekipman Öneri
Curve 7 den vazgeçtim B.M Curve 9 arıyorum ama nafile daha bulamadım aslında birkaç farklı markalar var kafama yatan mesela marina sources cs200. tabi tecrübe (nayn.! Fiko. ıt's a problem ).Abilerim de hiç yardım etmiyorlar sağolsunlar.Armatür konusunda da hala çok bilgi eksiğimiz var ne yapsak ki acaba ?
120*60*60 Ekipman Öneri
Ölçüler bence deniz akvaryumunda ideal ölçülerden.Biraz yüksekliği fazla tutmuş olabilirim görsel detaylar yakalatıyor gibi geliyor bana ancak Armatür konusundaki sıkıntılar da açığa çıkıyor bu yükseklikte Bir resif-marin tank olucak inşallah proje o yönde.Şimdi konumuza döneyim; Bubble magus curve 7 canlı yükü fazla olmaz ise işimi rahatlıkla görür diye düşündüm nitekim 550 lt bir tank olucak,Jabeo wp-40 sipariş ettim 1 hafta içinde elimde olur kullanıp görücez.Fosfat raktörü konusunda internet de yerel üreticilerden  edinme çabalarım mevcut.Ancak hem maliyetli hemde Bulunabilirlik adına armatür konusunda ciddi sıkıntılarım mevcut.Metal halide yada led yada t8 yada ortaya karışık.Yoksa en iyisi DIY bir armatürle mi uğraşmak.Birde bu litrenaja uygun sessizliğin den emin olduğunuz bir kafa motoru lütfen. Herkese Güzel sağlıklı ve sıkıntısız akvaryumlar diler önerileri beklerim.
 

1 Aylık Dnz Akv Krides,Salyngoz vb. Ekleyebilrmiym
Test balığı diye tabir ederiz onu biz ve genelde damsel olur ancak agresif özellikler taşıdığından pek önermem,ilerde başka balıklar eklenince  sıkıntı açabilir.En güzeli bir palyaço edinmek.Bir ayda güzel bir zaman dilimi genelde,bence tereddüt etmeden ekleyebilirsin balığını.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.