ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Grimm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2013 06:17
Son Ziyaret:
25 Aralık 2015 21:54
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alperen Aysu
Doğum Tarihi:
17 Aralık 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

BÖyle akvaryum olur mu? :)
Olumsuz yorum yapanlar balıklarını doğal ortamının 1000 de biri bir ortamda beslediklerini unutuyorlar galiba,yada örneğin 2e 6 d şeklinde beslenen bir sarı prenses tankında sürekli dayak yiyen ve kaçacak yeri olmayan zayıf erkeği beslediğini(doğal ortamında daha az tacize uğrar en azından kaçıp kendini koruyacak bir yeri olurdu ),hayvanların ağzından yavrularını aldıklarını , doğumdan hemen sonra yetersiz alan ve korunaksız yerlerden dolayı ölen yavru balıkları(buna bulunan bahane zaten doğada da zayıf olan ölür, güçlü olanlar bizimdir ) ... sürekli çıkan sorunlar yüzünden ölen balıkları ,balıkların bilmediği bir canlı tarafından sürekli izlenmek zorunda kalması ... gibi gibi daha da sayabilirim neden bu örnekleri verdim çünkü kimse iyi bir şey yapmıyor bana kalırsa ,eleştirirken  kimse sivri dille eleştirmemeli bir diğerini.İyi forumlar. Grimm2014-11-23 22:44:56
Filtre
Filtre kullanmayınca su üstünde beyaz bir tabaka oluşuyor , şelale kullanamam kapaklı zaten küçük bi akvaryum şelale bile fazla gelir.Ayrıca pipo filtreler havayla çalışıyor onun hava olayını nasıl ayarlayacağım ? yani çok ses çıkarır vede gereksiz oksijen verir.
Filtre
15 lt bi akvaryumum var betta besleyeceğim önerebileceğiniz filtre var mı ? Grimm2014-11-21 13:27:35
Hagen kuma alternatif
Dere kumu , lav kırığı olabilir ama bana sorarsan hagen daha şık ve sağlıklı olur.
Kavanozda beta bakımı hakkında.
Pek sağlıklı olmasa da besleyenler var , gerek sudaki oksijene bağımlı kalmaması, gerek küçük ve pek aktif olmaması...
60 lt ile yeniden.(balıklar eklendi)
Başka bisey önermek isteyen yok mu balıkları kaybediyorum
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=rainoblood]Furkan bey bu balık geçen ay ölü doğurdu sizce yavruluğa koymam gerekirmi, akvaryumda ki diğer dişi resmen camdan cama vuruyor tüm balıkları bunun 3 katı neredeyse ?
[/QUOTE]
Balık ölü doğum yaptığında yavruluk ta mıydı ?Eğer öyleyse stresten ölü doğum yapmış olabilir.Bana kalırsa bolca rafya kullanın ve ana tankta doğum yapsın daha sağlıklı olur ve yavrular daha çabuk büyür.
60 lt ile yeniden.(balıklar eklendi)
Balıkları aldım 1 e 2d plati , 3 erkek 2 dişi lepistes (bi tanesini dişi diye aldım erkek çıktı , 1e 1d kılıç k. Yalnız platiler ve 1 lepistes de beyaz benek var ne yapayım ?


Şuanlık uygulaya bildiğim tek tedavi ısıyı kademeli olarak 31-32 yaptım ayrıca yemleme harici ışık hep kapalı .Bu arada hastalık yüzünden dip çekimini erteledim .
60 lt ile yeniden.(balıklar eklendi)
[QUOTE=ozdemir35] Dolaşan noktalar küçük hava kabarcıkları olabilir. Vatozlarada yapışabiliyor. Benimde cüce vatozun üstünde görünce beyaz benek diye korktum. Ancak iki silkelenince geçti. Yine de gözlemleyin geçmiyorsa başka şeylerden şüphelenilebilir.[/QUOTE] kesinlikle kabarcık degil bunlar icleri dolu bembeyaz (beyaz benek)
60 lt ile yeniden.(balıklar eklendi)
[QUOTE=_Aquarium_][QUOTE=Grimm]Vatozların birinde , tam göğüsünde beyaz benek var . Ayrıca akvaryumda küçük beyaz noktalar dolaşıyor .Acaba ısıtıcı mı yetersiz ? (100 wat)[/QUOTE]

ısıtıcı yeterlidir. başka bir sorun olabilir mi ? 

Hayırlı olsun..
[/QUOTE]
Bilemiyorum 1 haftadan fazladır kurulu. bakteri kültürü de oturmuştur herhalde ,su berrak .Bide suyun üstü acayip kirli ondan onunla lakası var mıdır ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.