ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
osmanyilmaz2005
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2006 17:50
Son Ziyaret:
12 Nisan 2012 18:09
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
osman yılmaz
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

osman yılmaz

SON 10 MESAJI

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Merhabalar,

Bir arkadaşıma hediye olarak 2 adet yavru su kaplumbağası alınmış. Şu küçücük kaplarda herhangi bir ekipman olmadan bakıyordu. 1 tanesinin gözleri şişti tüm uyarılarıma rağmen veterinere götürmedi (ben akciğerlerini üşüttüğünü düşünüyorum). Neyse diğerini de öldürmesin diye aldım eve getirdim. Evimde canlı doğuran akvaryumum var bu kaplumbağanın tırmanacağı bir alan oluştursam acaba canlı doğuranlarla aynı ortamda yaşar mı? (yaşamayı sevdikleri ısı aynı ancak kaplumbağa balıklara zarar verir mi?)

Bir de kıyma, tavuk, marul gibi yiyecekler vermek istiyorum. Acaba et ürünlerini haşlamalı mıyım?

Açıkcası en kısa sürede büyük bir akvaryum almak istiyorum ancak şu an bu imkanı sağlayamayacağım kendisine. Aklıma bir çözüm geldi, büyük plastik leğenlerden kullansam geçici süre? Çünkü bu minicik yerinde filtre vs koyamıyorum. Kaplumbağanın yüzecek alanı bile çok az.

Yemleme miktarı, sıklığı konusunda burada bilgi verilmiş ama sanki herkes farklı şeyler söylemiş gibi. Bir de kabuk fırçalama işlemi (elbette çok yumuşak diş fırçası ve nazikçe) hakkında bilgi verir misiniz? 
Beyaz Noktalar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruklarda beyaz benek hastalığına benzer noktalar.


Akvaryum Kapasitesi (litre):40 Lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Ay moli, vatoz, çöpcü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 26-28

Filitrasyon: İç filitre ve dış hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikrofish antibakteriyel, 2 ölçü kullandım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 hafta önce dip çekimi

Merhabalar,

Akvaryumumda 1 erkek 1 dişi ay moli, 2 dişi 1 erkek lepistes, 1 çöpçü, 1 vatoz ve sayısını bilemediğim yavrularım bulunmakta. 4-5 gün önce ısıtıcımı düzeltmek için akvaryumun kapağını açmıştım, o sırada dişi lepistesim dışarı atlayıverdi. Hemen mümkün olduğunca az zarar vermeye çalışarak akvaryuma geri koydum. Ancak olayın ertesi günü neredeyse tüm balıklarımın kuyruklarında iri sayılabilecek beyaz noktalar oluşmaya başladı. Hemen kullanma talimatında yazan ölçüde Mikrofish antibakteriyel ilaç uyguladım. Noktalar biraz azalıp tekrar geri geliyor gibiler. Acaba sorun başka birşey midir? Bana pek mantar gibi gelmedi, herhangi bir kuyruk erimesi, çürümesi de mevcut değil.
osmanyilmaz20052012-04-12 03:51:53
moli doğurmuyor
Hayırlı olsun umarım yavrularınızı kayıpsız büyütürsünüz. Ayrıca beyaz için ise babası beyazdır ve ayrıca annede de resesif beyaz gen vardır. 
erken doğum
Erkekte de sorun olabilir döllenme gerçekleşmemiş olabilir ki ayrıca yavruların yumurtasını yırtması için belirli bir sıcaklıkta olması gerekir uygun sıcaklık ise 26-28 derecedir. İyi akvaryumlar... osmanyilmaz20052006-12-11 0:6:29
Şu siyahlık sorunu
Ben de sitresten olabileceğini okumuştum.Ama sadece okudum kesin değil.İyi akvaryumlar.
Kırmızı dışkı
Özgür Bey bu resimler kaç gün önce çekildi. Bir de balıklarınız çok değişik gerçekten. Yavrularınızdan  almak isterim. İyi akvaryumlar... 
Kırmızı dışkı
Emin olmamakla birlikte balıgınız dogurmuş ve yemiş olabilir. Ya da kullandıgınız yemin rengi kırmızı olabilir. Eger sürekli dışkılıyosa bence dogurmuş ve yemiş içini boşaltıyo hatta yediği yavruları atıyor. İyi akvaryumlar.Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirm.  
Lepistes kuyruk çürümesi
Başınız sagolsun.
Kuyruk Çürümesi?
Yok. Size bişey demiyorum. Siz zaten karantınaya alın demişsiniz. Benim şikayetçi oldugum konu çogu moderatörün görevini tam anlamıyla yapmadıgı.
Kuyruk Çürümesi?

Arkadaşım mümkünse akvaryumunuzun değerlerini vs. yazınız bu durumda yardımcı olmak kolaylaşır.Dogru bilgiye ulaşırsınız.

Bugün benim hatırlatmam ikinci oluyor. Moderatör arkadaşlar bu hatılatmaları yaparlarsa site daha bir yararlı olur gibime geliyor. İyi akvaryumlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.