ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozantoyran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2012 11:41
Son Ziyaret:
23 Şubat 2016 23:33
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Toyran
Doğum Tarihi:
31 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
IT Director
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Toyran

SON 5 MESAJI

Cüce vatoz yavruları hk.
Teşekkürler Haydar bey. Önerinizi dikkate alacağım. Peki suyun filtrasyonu için dış motor kullanılması buna bağlı akıntı oluşması sıkıntı yaratır mı yavrular için?
Cüce vatoz yavruları hk.
Merhaba Mustafa bey. Vakit ayırıp deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 3 ayda bir su değişimi yapmaktan bahsetmişsiniz. Kaç lt lik bir tankta ne miktarda su değişimi yapmaktasınız? Akvaryumda kum bitki v.s. bulunduruyor musunuz? Yaşadıkları ortamı merak ediyorum açıkçası. Mümkünse fotoğraf varsa paylaşmanız mümkün olabilir mi. Birde vatoz üretimi yapan birisi olarak yavru kaybı yaşıyormusunuz?  Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler.
Cüce vatoz yavruları hk.
Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 2 aydır 10 adet cüce vatoz ile üretim yapmayı amaçlamaktayım. İlkönce 120 cmlik (240 lt) bir akvaryum yaptım. Akvaryumda silis kum, güveç, farklı boy deniz kabukları ve mango kökü ile süsledim. 24-26 derece ısıda tuttuğum suyun filtrasyonunu Lifetech 835 dış filtre ile yapmaktayım. 3 erkek 7 dişiden oluşan kolonim 3 defa yavruladılar. İlk yavrulamada akvaryumun heryerinde sarı yumurtalar görmüş ve yaptığım araştırmada erkek vatozun yumurtaları sahiplenmediğini öğrenmiştim. Akvaryum içinden topladığım yumurtaları bir kaba toplamış ama sonucu hüsran olan bir durum ile karşılaşmıştım. Aradan 15 gün geçti ve bir sabah uyandığımda akvaryumun camlarında heryerde yavru vatozların olduğunu görünce şok olmuş bir o kadarda mutlu olmuştum. Aradan 4-5 gün geçti ve yavruları teker teker kaybetmeye başladım. Tüm yavrularım ölmüş ve asıl kolonim ile baş başa kalmıştım. Aradan 15 gün geçti dün ve bugün akvaryumun heryerinde 30 a yakın vatoz yavruları var. Buruk bir mutluluk var yine. Yeni yavrularında bir kaç gün sonra ölmesinden korkuyorum. Bir çok forum okudum ve araştırdım. Yavru balıkların beslenemesi, su akıntısı, su değişimi, su kalitesi, diğer canlılar v.s. bir çok konuya değinilmiş. Tankımda sadece 10 adet koloni vatozum bulunuyor. Bunun dışında herhangi bir canlı bakmıyorum. Besin olarak tropheuslarımda kullandığım %36 spirulinalı super forte kullanıyorum. Arada suda bulunma süresi 5 saati geçmemek kaydıyla salatalık atıyorum. Su değişmini normalde 1 haftada 2 kova olacak şekilde yapıyorum fakat yavrular çıktımı değişim yapmıyorum. Bu tarz zor süreçler ile karşılaşıp aşmış arkadaşların deneyimlerini paylaşması beni çok mutlu edecek. Yardımlarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. 



İyi günler ... 

ozantoyran2012-12-08 22:31:07
Dik yüzen japon
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Balığım düzeldi şükürler olsun. Sıcaklığı ile oynamadım ama yemleme ile ilgili düzenlemeye gittim. Birde balığım sürekli su yüzeyinde olduğu için dalmak için baya efor sarfediyordu. O sebeple sağ yüzgeç dibi kanlanmıştı. Bu sebeple ve yemleme ile ilgili başka bir kaba taşıdım. Bir vakit burada yemlemesini ve yüzmesini kontrol altında tuttum. Şimdi çok şükür iyi. 
Dik yüzen japon
Merhaba Arkadaşlar,

2 haftalık akvaristim. Bol bol forum okumaya ve bu canlılar ile ilgili bilgiler edinmeye çalışıyorum. 75 X 40 X 35 akvaryum içerisinde 2 adet japon ve 2 adet komando çöpçü balığım bulunuyor. Hava motoru,(at-a3500) dış filtre(LifeTech 835),ısıtıcım(27,5 dereceye ayarlı), ve doğal ürünler ile akvaryumumu kullanıyorum. Haftasonu eminönündeki petshoplardan birisinden aldığım pul yem ile balıkları günde sabah ve akşam olmak üzere 2 kere besliyorum. 3-4 günde birde bezelye haşlıyor ve ince ince doğrayarak balıklarıma yediriyorum. 2 gündür bir japonum sağlıklı görünmesine rağmen başı sürekli yukarıya gelecek şekilde duruyor. Bunu umarım keyif aldığı için yapıyordur ama sanki içerisinde hava varmış gibi duruyor. Doğru yüzüp yemek yediği kum eşelediğide oluyor. Benzer konular açılmış aslında beyaz benekleri varmı denmiş ama bu tarz belirtiler yok. Tam olarak ne yapacağımı bilemedim. Yemden kaynaklı böyle bir sorun olabileceğini düşünenler var. Gözlemlediğim kadarı ile kendini serbest bıraktığında kuyruğu yavaş yavaş düşüyor. Ağızını yavaş yavaş birşeyler yermişçesine açıyor. Diğer japon sanki yardımcı olurmuşçasına başından aşağı doğru ittirdiği oluyor. Birde dış filtrenin temiz su borusuna doğru sürekli hareket ediyor. Ortamda hava motoru bulunuyor. Yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim. Hepinize vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Dik yüzme, Su dibinde durmakta zorlanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 adet Japon balığı 2 adet komando çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 derece

Filitrasyon: LifeTech 835 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.