ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SiSL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2011 13:54
Son Ziyaret:
19 Aralık 2011 07:20
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk İslamoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selçuk İslamoğlu

SON 10 MESAJI

Platilerin stresi
Bendeki dişi plati de benzer ama çok telaşlı hareketli ters olarak sizinkinden. Akvaryuma alalı bir aydan fazla zaman geçti. 2 dişi almıştım. Akvaryumda var olan erkek bir tek bunu eş seçti herhalde ama sürekli camdan dışarı çıkmak istiyor, acayip hareketlli. Diğer sakin yüzse de, bu sürekli stresli gibi...
Balon moli dengesizliği
Yaklaşık bir aydır tankımda barış içinde yaşayan balon molim artık yüzemiyor... Dibe inebiliyor ama dipte dengesini bulamıyor ve dönerek hareketler yapıyor. Mesela dipteki yeme ulaşabilmek için kafa üstü dibe giriyor ve sanki girdaptaymış gibi konik hareketlerle tekrar yüzeye doğru çıkıyor. Tabi 2d 1e moli sayım vardı ama nedense erkek hep bu garibana saldırıyordu.
 
Sebebi nedir bilmiyorum ama kuyruğunun "yavru" lepistesler tarafından didiklenmesi olabilir mi diye merak ediyorum (en azından bir kez şahit oldum çünkü) , bilmiyorum yenen kuyruk tekrar düzelir mi?
 
Rahatsız edilmesin diye başka bir akvaryuma aldım ama orada çok uzun tutamam. Bu balık iyileşebilir mi?
 
 
SiSL2011-04-06 19:50:05
Balığım Yan Şekilde Dipte Yatıyor
Japonlarda yan yatmasının bir sebebi de hava kesesi patlaması. (Gerçi bir çok balıkta var ama japonlarda çok rastlanabiliyor)
 
Ağızlarına yutamayacakları kadar büyük bir nesne alıp tükürmüşlerse olabiliyor. Yan yatma ters yüzme gibi belirtileri var. Zamanla yeme ulaşamadığı için zayıflayıp ve ölüyorlar.
 
Umarım sorunun bu değildir. Öyle ise, balığın malesef çok ömrü yok.
 
 
 
SiSL2011-03-23 03:41:43
Molilerdeki siyah lekeler...
Yabancı bir foruma göz gezdiriyordum. Orada da moliler ile ilgili aynı problem vardı. Genel kanı "Renk genlerini ortaya çıkaran yemler" (TetraRubin Granul vb.) molinin siyah genini ortaya çıkarabileceğini söylüyorlardı. Acaba endişem yersiz olabilir mi?
Molilerdeki siyah lekeler...
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:
Gövdede veya kuyruklarda siyah noktalar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4x Lepistes, 4x Çöpçü, 3x Plati, 3 x Otos

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26-27 C

Filitrasyon: TetraTec EX600 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir %20 su değişimi...

İlk başlarda daha az olan beneklerin genişliği arttı gibi. Büyük molideki benekler de yeni çıktı. Balıklarda herhangi bir anormal davranış yok. Sadece erkek olan moli bazen durgunlaşıyor ama nadiren... Daha önceleri etilen mavisi ve sıcaklık arttırımı ile bir kaç kez lepistes ve platilerdeki beyaz beneği yok etmiştim ve Potasyum ve sıvı gübre kullanıyorum bitkiler için, ayrıca akvaryum tuzu atıyorum, önerilen miktarlarda.
 
 
SiSL2011-03-22 12:25:53
Hailea A50 ve PL Lamba
Malesef sizinki gibi bir sistem için benim yeteneğim yok :(
 
Sizin bulabildiğiniz en iyi PL lambanın Kelvin'i neydi? Mevcutlar 24W gerçi zaten...
Hailea A50 ve PL Lamba
Merhabalar,
Akvaryumum Hailea'nın A50'si... (60LT)  http://www.hailea.com/e-hailea/product1/a50-1.htm
Beraberinde bir beyaz bir de mavi renk PL lamba geliyor (birleşik) 24w (Her ikisi toplam mı bilemiyorum)... Dün gitmiş olduğum akvaryumcu, bitkiler için yüksek kelvinli kırmızı lamba, mavi lamba ve yer kalırsa gün ışığı dedi ve ben de şu an sürümcemede kaldım. Hatta yosun problemin lambandan kaynaklanıyor dedi (Kesif bir yosun kokusu oluyor odada)
 
İnternetten araştırdığım kadarıyla bu lambaların bulunması zor. Bitkili akvaryum istediğim için sormak istediğim sorular var (Sonuçta kapağı çıkarıp atmak istemiyorum)
 
- Mevcut lamba (Beyaz-Mavi) 24W- 60 LT için yeterli midir?
- Yeterli değilse PL lambaların kırmızı - mavisi piyasada bulunuyor mu? (örneğin yüksek watt'lı bulunursa, bu ekipmanda sadece lamba değiştirmem yeterli olur mu?
 
 
Ekipman olarak standart ekipmanın yanında Tetratec EX 600 dış filtrem var. Singapore Moss, Anubias, Eleocharis Minima, Hemianthus micranthemoides denemek istiyorum ve tankım canlı doğuranlar var (2 Plati, 4 Lepistes - ve yaklaşık 15 yavru, 4 çöpçü ve 1 balon moli)
 
SiSL2011-03-14 09:34:59
Canlı renkli tatlı su balığı tavsiyeleri - 60LT
Tekrar merhaba,
 
Akvaryumumuz hazır... Yine biraz aceleye geldi ise de, sorularım olacak...
 
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Ts56S8sozlA[/VID]
 
 
6 adet, 3 erkek 3 dişi lepistes
2 balon moli (biri siyah, biri sarı ama bu yelkenkuyruk da olabilir, cinsiyetlerini malesef bilmiyorum)
4 çöpçü, 2 dişi 2 erkek, 2si albino tür, ikisi kül türü sanıyorum...
2 tane plati veya varifela (resimlerde her ikisine de benziyorlar, kırmızı ve büyükler)
 
Bitki olarak ne aldığımızı cidden bilmiyorum. Akvaryumcunun tavsiyesi ise "henüz moss bakamazsınız, çok özen ister" oldu. O yüzde 2 kök anubias, bir demet uzun bir bitkiden, 2 de saz şeklinde geniş yapraklı bitki verdi... Malesef tavsiye edilen bazı türler yoktu akvaryumcuda, bazılarını ise "elimdekiler güzel cinsler" değil diyerek vermedi gerçi...
 
Ben de video çekip koydum. Acaba bunları tanımlayabilecek olanlar var mı neler olduğunu/cinsiyetlerini, hem lepistes ve çöpçüler harici balıkların hem de bitkilerin?
 
Ayrıca yem olarak TetraRubin Granul verdi. Doğru seçim midir ve bunca balığa akvaryumcunun demesiyle bir çay kaşığının ucu bir gün yeterli mi?
 
 
 
 
SiSL2011-02-10 22:37:33
Canlı renkli tatlı su balığı tavsiyeleri - 60LT
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
 
Bu site sayesinde çok şey öğreneceğime inanıyorum. Daha önceleri bakarken canlı doğuranlar gibi düşünmüştüm (tabi sadece internetten okuduğum kadarıyla) sanırım, sizlerin de tavsiyesi genelde bunlar. Aldığım dükkan oldukça büyük ve çeşitli, eminim bu tavsiye ettiklerinizin tümünü orada bulabilirim.
 
Tekrar çok teşekkürler...
Canlı renkli tatlı su balığı tavsiyeleri - 60LT
Merhaba arkadaşlar,
 
60 LT'lik akvaryum aldım, gayet güzel kurulum yapıldı, şimdi akvaryum suyunun dinlenmesini beklerken, sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyaç duydum... Tabii ki canlı görmek internetten görmenin yerini tutmuyor.
 
Amacım basitçe, yeni başladığımı göz önüne alırsak, canlı renkli karma bir tatlı su akvaryumu düşünüyorum.
 
Karma olacağı için kavga-döğüş olmayan ama bir yandan da renkli bir akvaryum olsun istiyorum. Üreme gibi şeyler pek önemli değil benim için, önemli olan sağlıklı yaşatabileyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, hem bakımı çok zor olmayan hem de canlı renkli barışçıl türler, sayıları ve mümkünse bitki önerilerinizi bekliyorum.
 
Şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.