ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Korin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 21:01
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2011 15:24
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Özada
Doğum Tarihi:
19 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Ö.

SON 10 MESAJI

Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
Sanırım kullandığım ışıktan şimdide camda ufak,yeşil yosunlar oluşmaya başladı.Cüce vatozum var ama pek temizleyebildiğini söyleyemem.Tavsiye ediceğini başka bir canlı var mı ?
Bitki Ve Oksijen
Bu bitkinin türü nedir acaba ?
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
[QUOTE=Korin] Birde bugün akvaryumcuları dolaşırken birisi 20 TL gibi bir fiyata T8 bitkiler için florasan sattığını söyledi fiyatından dolayı(ucuz olduğu için) pek güvenemedim buraya bir danışıyım dedim sizce almalımıyım iş görür bir ışık mıdır ?
[/QUOTE]

O zaman burda belirttiğim florasanı alayım umarım işe yarar.

Edit:Bugün granüx florasan ve Sera Floreplus gübre aldım umarım bitkilerim için yeterli olur ama tam eminde değilim.Bunların haricinde ekstra olarak sıvı gübre vs. kullanmamı önerir misiniz ?Birçok başlıkta misket,tablet gübrenin yanında sıvı gübre kullanıldığını okudum o yüzden almak istiyorum ama sıvı gübre nedir markaları nelerdir hangileri işimi görür bilemiyorum o yüzden birkaç sıvı gübre tavsiyesinde bulunursanız gerçekten memnun olurum.
Korin2011-03-06 23:44:52
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
[QUOTE=etulum]

Merhaba,

 
akvaryumunuzun sıcaklık derecesi nedir acaba?
[/QUOTE]

İyi akşamlar akvaryumum sabit 25 derecede.
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
[QUOTE=ProScotch]Akvaryumun 35cm den kucukse bitkili akvaryum tanıtımlarına girip nano akvaryumları incele.
cok guzel sekilde akvaryumlar goreceksin aydınlatmaya gelince profesyonel bir aydınlatmaya o hacimdeki bir akvaryum icin bence gerek yok philipsin tasaruflu daylight 6.500kelvin degerli yada 10.000 kelvin degerli lambalarından birtane alman hayli hayli isini gorur kumun ideal. bitkilere gelince java moss bu ısıkta rahatca buyur. yada zemin bitkileri kullana bilirsin. balık yerine kiraz karides tavsiye ederim o hacimdeki bir akvaryum icin super bir gorsellik yaratır.
Konun basında dedigim gibi bitkili akvaryum tanıtımlarında nano yani ufak akaryumları bir incele
[/QUOTE]
Evet nano tanklarıda inceledim ve gerçekten asıl istediğim onlar diyebilebilirim ufakcık yemyeşil Tebessüm.Ama gördüğüm tankların boyutları benimkinden biraz daha küçüktü benim akvaryumun boyutları;
En:21 cm
Boy:64 cm
Yükseklik:30 cm
Ayrıca gördüğüm nano tanklar genellikle küp şeklindeydi buda kafamda bir soru işareti yarattı.Birde bugün akvaryumcuları dolaşırken birisi 20 TL gibi bir fiyata T8 bitkiler için florasan sattığını söyledi fiyatından dolayı(ucuz olduğu için) pek güvenemedim buraya bir danışıyım dedim sizce almalımıyım iş görür bir ışık mıdır ?
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
[QUOTE=Matador] Onur Bey;
Aşağıda belirtmiş olduğum linki incelemenizi tavsiye ederim. Link Aydınlatma ile ilgili formülü içerir. Bitkili akvaryumlarla ilgili daha geniş bilgi almak istiyorsanız lütfen Bilgi Ağacı kullanınız.

http://www.akvaryum.com/Forum/aydinlatma_&070;ormulu_k153917.asp

Saygılarımla
[/QUOTE]
Yorumunuz için çok teşekkür ederim ama akvaryumumun boyu 35 cm'den düşük olduğu için sanırım formül çalışmayacaktır sanırım deneme yanılma yoluyla öğrenmem gerekicek.
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
[QUOTE=birol2003]Aydınlatma olarak dalgıç lambalar bitkiler için uygun değildir onun yerine tasarruflu ampullerden 24w lık olanlardan kullanabilirsiniz, su ısısını 24-26 aralaığında tutun ve suya asla tuz koymayın mümkünse taban gübresi kullanabilirsiniz, anubiasın kökü kumda olmalı ama yaprak çıkaran gövdesi mutlaka açıkta kalmalı kayaya bile bir misina yada lastikle tutturursanız bir süre sonra kökleri vasıtasıyla kendisi tutunacaktır.[/QUOTE]

Şu anda kapakta takılı 20 wattlık bir florasan kullanmaktayım.Tuz vs. kullanmıyorum ama forumda maden suyu kullanıldığını okudum bir denemeyi düşünüyorum ama balıklara bir zararı olur mu bilemiyorum forumda bunla ilgili birşey okumadım.Hala nasıl bir ışıklandırma yapmam gerektiğini düşünüyorum bitki kayıplarındaki temel neden bu sanırım ışıklandırmayı hallettikten sonra aqua clay kumun altına torf ve gübre eklemeyi düşünüyorum sizce işe yarar mı ?
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Low-tech bir akvaryumun ortalama maliyeti ne kadar acaba ?
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
Sırf yavruların saklanması için java moss aldım bir kayanın üstüne bağladım ama oda öldüğü için saklanıcak pek biryer kalmadı yavrulara.Birde benim akvaryuma nasıl bir ışıklandırma gereklidir bitkiler için akvaryumcuma sordum beyaz ışığın yeterli olduğunu söyledi haliyle pek güvenemedim ona :)
Ben neden hiç bir bitkimi yaşatamıyorum ?(Yosun için canlı önerisi)
Yeterli ışık olduğunu sanmıyorum aslında normal su içinde çalışan florasanlardan kullanıyorum ama anubias için yaşar dediler oda öldü o yüzden soruyorum aslında var mıdır böyle düşük gereksinimleri olan bitkiler ?

Akvaryumumda ısıtıcı filitre vs. herşey mevcut sanırım suni güneş ışığı almalıyım artık.Ha bu arada akvaryum 40 lt.
Korin2011-03-03 19:26:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.