ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erosennin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
106
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2021 12:25
Son Ziyaret:
50 dakika önce
Toplam Mesaj:
109 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
53 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Arıkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lepistes babası

SON 10 MESAJI

Düşük Destekli Red Phantom Tetra Tankı
[QUOTE=ShowaSanshoku]Yeni bir düşük destekli (low tech) bitkili Red Phantom Tetra tankı kurma girişiminde bulundum. Öyle bir hobimiz var ki her yeni kurulum heyecanlandırıyor, sabırsızlandırıyor, mutlu ediyor.

Tankın yaşı 5 gün. Fotolarda yati üzerinde ve su üzerinde oluşan beyazımsı, şeffafımsı yapıyı farkedeceksiniz. Bu organik kökten yayılan besinleri bakterinin parçalamasından kaynaklanır. Tamamen zararsızdır. İlk kurulumda olur. Sebebi kökteki organik materyalin bakteri tarafından tüketilirken ortaya çıkan bir yapı olmasıdır. Bakteri arttıkça, güçlendikçe bu yok olacak. Aslında bunu karides, cüce vatoz yer ama, tankta bunları düşünmediğimden ve bio yükü artırmak istemediğimden konuyu zamana bırakacağım.

Tank: 40 x 30 x 30 ultra clear

Aquascaping:
Derinlik ve asimetriyi vurgulayacak şekilde daha fazla katma değer yaratmaya çalıştım.

Doğallığı ve doğanın asimetrisini vurgulamak için üç kaya kullandım. Kadim bir görüntü ve his veren, yüzeyi çok gözenekli ve katmanlı olan seiryu kayalar hoşuma gidiyor ve tercih ediyorum.

Bu sefer taban malzemesi olarak ince ve açık renk dere çakılı kullandım. Daha ferah oldu ve kayaların rengiyle, bitkilerin rengini daha güzel ortaya çıkardı gibi geliyor.

Çift sayılar, çift tutulan objelere dikkati daha çok çekiyor. Kayayı tek sayı kullanmak seyredeni çevreyi gözlemlemeye ve seyretmeye itiyor. Bu da bir bütün olarak dikkatin ve görsel araştırmanın tankın bütününe geçmesini sağlıyor ve daha estetik duruyor inancındayım.Nitekim İwagumi kurulumlarda da (benimki İwagumi değil) kayalar tek sayı kullanılır.
Asimetriyi ve doğallığı kayaları boy sırasına göre dizmeyerek vurgulamaya çalıştım.

Tanka derinlik vermek ve olduğundan büyük hissi uyandırmak amacıyla kayaları ön plandan arkaya doğru dizdim.
Ayrıca bir nehir akıntısı aksiyonu vermek için, akıntıyla aşınan ve şekillenen doğadaki kayalar gibi kayaların eğimini soldan sağa  kurguladım.

Görseli ve doğallığı zenginleştirmek, sınırsızlık hissi yaratmak ve aslında durağan olan akvaryumda hareket efektini güçlendirmek için yati kökünü kullandım. Tanktan taşacak biçimde ve kayaların aksi yönüne bir eğimle pozisyonladım.Kökün, bitkinin büyüme yönü akıntı yönü olmayabileceği gerçeğinden hareketle, tanktaki simetriyi daha da bozmak için de güzel olduğunu umuyorum.

Bunu yaparken en öndeki kayanın arkasını özellikle tercih ettim. Böylece derinliği artırmak, tanktaki odak noktalarını artırmak ve ters üçgen şekliyle derinliği ve tek sayının verdiği asimetrik estetiği burada da yakalamaya çalıştım.
Bitki dizilimini de klasik uzunlar arkada, kısalar önde ilkesiyle klasik dizilimle yaptım. 

Tankın ön tarafında bu sefer ters üçgenin tam aksi pozisyonda üçgen bir alana hiç bitki koymayarak yine derinliği artırmaya, bitkili alan, açık alan ayrımıyla net bir çeşitlilik ve sanki farklı floraya sahip iki habitat varmış algısı yaratmaya çalıştım. Balıkları seyir zevkini de artırabileceğimi umuyorum.

Hala black water olayına girmedim :)  

Kullandığım bitkiler:
yüzeyde salvinia cucullata, limnobium, phyllanthus fluitans ve pistia;
arka planda dört java fern;ortada trident;
solda anubias barteri var;
yatti kökü üzerinde ve sağ önde anubias nana petite.

Isıtıcı:
Tetra 25 - 300
Aydınlatma:
Gün ışığı, akşam Led

Beslenme: Tetra, TetraMin Flakes, Canlı artemia

Tankta bakteri döngüsünü ampul bakteri kültürü ile başlattım.Üç gün sonra buna Reeflowers Bacteria Feeder ekledim.

Bitkiler için Tropica Specialized Nutrition Plant Care kullanıyorum.

Bu sefer Red Phantom Tetra deneyimleyeceğim. İlk gençlikten çıkınca ve kondüsyonları yerine gelince çok güzel bir kırmızılık ve çok hoş bir vücut/fin formları oluyor.

Umarım tüm forum ahalisine de bir katkı olmuştur.

Tankı beş gün önce kurdum. En az on gün balık eklemeyeceğim. Bir hafta kadar sonra balıksız güncelleme yapacağım.

Herkese sağlıklı hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/090520232142351.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/090520232143031.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/090520232143221.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/090520232143401.jpg[/IMG][/QUOTE]
Çok güzel bir kurulum olmuş. Aquascaping ile ilgili verdiğiniz bilgiler de bana çok katkı sağladı. Son durumunu merak ediyorum. Tetraları eklediniz mi?
Akvaryum Bu Motor Yeterlimi
[QUOTE=Xdcankya58]70 uzunluk
Yanlamasına 30
Ciglet besliyorum
Venus aqua 3w [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237357/280520231102421.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237357/280520231107001.jpg[/IMG]

Elimde 12w motor var ama çok akıntı yapıyo [/QUOTE]

Merhaba. Akvaryum hacminize göre iç filtre uygun değil maalesef. Dış filtre veya askı filtreler daha uygun olur. İç filtreler mekanik temizlik sağlayabilir ama biyolojik filtrasyon için sizin hacminizde kesinlikle yetersiz kalacaktır.
İlk Hightech Deneyimim
[QUOTE=qwerty06]hoş buldum teşekkür ederim. İndikatör nedense anca yavaş yavaş turkuaz olmaya başladı. Creaqua marka, yeni cama doldurdum ama paketi 6 aylıktı belki ondan sorunludur. Ama fotosentez de görmedim henüz[/QUOTE]
Ben hiç high tech kurmadım ama forumdan gördüğüm okuduğum kadarıyla indikatörün yeşil bir tonda olması lazım günlük takibinize göre artırabilirsiniz diye düşünüyorum. Işığınız da yeterli olmayabilir. High tech tecrübeli hobidaşlarımız yanıtlayacaktır.
İlk Hightech Deneyimim
Merhaba.
Hobiye hoşgeldiniz. İndikatörünüzün rengi nedir? CO2 yeter mi fazla mı ona göre ayarlarsınız?
Keyifli hobiler dilerim
Sante Claus Lepistes
Merhaba.
Konumunuz Muğla ise hobihanem İrfan bey size yakın. Kendisi ile iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır.
[URL]https://www.instagram.com/p/Cm1IEi4ha0y/[/URL]
Keyifli hobiler dilerim
Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
[QUOTE=yasin0678]Merhabalar benim derdimi anlayan tek siz çıktınız :)
Bitkiyi daha bugün ektim akvaryumum 60cm uzunluk 30cm genislik 35cm yükseklik olması lazım ışıgı kendim yaptım 5630 çubuk led ile hatta okadar cok aydinlatiyorki ışık odada lamba yakmiyorum ilerde tabani sararsa şuanlık sorun yok bana [/QUOTE]

Tabandan yükseklik ile ışık gücü hesaplaması yapılıyor ama bilgim yok maalesef. Forumda aydınlatma konusunda bilgili arkadaşlar var. Komu açarsanız daha net bilgi verirler diye düşünüyorum.
Taban Bitkisi Ne Ekebilirim
[QUOTE=yasin0678]Arkadaşlar anlatamiyorum gayba ben ne soruyorum siz ne cevap veriyorsunuz
Taban bitkisi olarak (hydrocotyle sp japan) taban bitkisi ektim ama cok dik duruyor neden dik duruyor acaba ilerde zemini sarmaya başlarmı[/QUOTE]
Yasin bey merhaba. Akvaryum ölçülerinizi nedir? Nasıl bir ışığınızı var? Bu konularda çok tecrübeli değilim ama ışık yetersiz geldiğinde bitkiler daha çok dikey büyüyorlar. Sorun ışık gücünüz olabilir. Keyifli hobiler dilerim.

Yazdıktan sonra ansiklopediden baktım. Işığınız yetersiz olabilir gerçekten.

[B]Işık İhtiyacı: Yüksek - Çok yüksek[/B]
Su Sertliği Toleransı: Yumuşak - Orta
Uygun Ph Değeri: 6.5 - 7.0
Gelişim Hızı: Hızlı
Bakım İhtiyacı: Normal (3)
Genel Bilgiler: Değişik bitki forumlarında bitkinin popüler ismi Hydrocotyle sp. "Japan"dır. Hızlı, yoğun ve küçük büyüyen bir bitkidir. [K]İyi aydınlatılmış bir tankta halı formasyonu ve sık büyümesi en iyi şekilde olur.[/K] Tüm Hydrocotyle türlerinin en küçük üyesidir. Küçük yaprakları bu bitkiyi ön ve orta plan için mükemmel yapar[EDIT]erosennin,2023-04-25 20:54:22[/EDIT]
Poso Tavşan Salyangoz
Merhaba. Posolar bitkileri yerler. Ayrıca yüksek ph isterler yoksa kabukları çok çabuk deforme oluyor. O nedenle bitkili akvaryum için tavsiye edilmezler.
Antalya'da Balik Konusunda Deneyimli Kim Var?
[QUOTE=Brkrgn]Merhabalar
Arkadaşlar,antalyada bir balık havuzu yapmak istiyorum içerisinde kökleri ve başka balıklar sa yetiştirmek istiyorum antalyada bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı [/QUOTE]
Kendisini şahsen tanımıyorum ama forumu takip ettiğin kadarıyla Ghostkoi nickli Erkut bey Antalyadaydı. Kendisinin koi havuzu var. Belki yardımcı olabilir.
Albino Koi Lepistes Hakkında Destek
[QUOTE=m.genc66]

benim lepistesler de sürekli doğuruyor fakat bitki sayısı az olduğu için hepsi yem oluyor. Dişilerden doğumu yaklaşanları ayrı ayrı yavruluğa koyuyorum farklı zamanlarda fakat yavruluğa giren stresten kuyruk erimesi olup çıkıyor. Daha yavruluktan yavru alamadım. Sizin balıklar yavrulukta duruyor mu? Kendim 2,5lt kola şişesinden bir yavruluk tasarladım şimdi orda bir dişi var şükür bu sefer stres olmadı balık. İnşallah bu sefer yavrular yaşayacak işe yararsa yavruluğun yapımını detaylı paylaşırım.[:D]



Ben günde 5-8-10 Allah ne verdiyse her aklıma geldiğinde azar azar yemler yere düşmeden bitecek şekilde yemleme yapıyorum. Günde 2 yemleme yapardım eskiden fakat balıklar şimdi daha canlı tavsiye ederim imkanınız varsa.[:)][/QUOTE]

Yanıtınız için teşekkür ederim. Yavrulukta şu an 11 yavrum var. Dediğiniz gibi çok stress oluyor balıklar. Elimdeki yavruları büyüteceğim. Arka plandaki sazlar büyüyünce bi de yüzey bitkileri kaplayınca illaki kurtulan olur diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.