ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
newbloodd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Aralık 2010 00:34
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Necdet Can ERTE
Doğum Tarihi:
18 Mart 1982
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Can Erte
SON 10 MESAJI
Lepisteslerde ilginç durum
Bu gece ki izlenimlerimden biraz daha iyi vaziyette olduklarını söyleyebilirim (umarım yanılmıyorumdur)
Bu gece ki izlenimlerimden biraz daha iyi vaziyette olduklarını söyleyebilirim (umarım yanılmıyorumdur)
Dişilerden birtanesi sankli uzun zamandır tankımdaymış gibi davranmaya başladı ve 3 erkek aşağı yukarı sakin sakin hareket ediyorlar,dilerim diğerleride aynı şekilde normalleşmeye başlarlar..
Ayrıca bu söylediklerimden hariç olanlar yine suyun üzerinde olsalar bile daha akıcı,sürekli kuyruk ve yüzgeç sallamıyorlar,sanki daha sakinler.
Dün geceden beri ışıklandırmam kapalı,yemlemeyi az yapıyorum,yani akvaryumu uyku moduna aldım diyebilirim..Yarını çıkartırlarsa yaşayacaklarını düşünmeye başladım.
Yarınki izlenimlerimide yazmaya devam edicem.
Yorum ve yardımlar için teşekkürler.
Su yüzeyinde lepistesler (bitkili tank)
Merhaba..
newbloodd 2010-11-29 03:30:58
Merhaba..
Muhtemel tek sebeb stres olmakla birlikte 3 gündür aynı sorunu bende yaşamaktayım..bitkili 500litre tank,filtreler ısıtıcı vs..herşey 4/4 lük olmasına rağmen aldığım son parti lepisteslerim sizinkiler gibi suyun üzerinde asılı kalmak için deli divane şekilde çırpınıyorlar..Fakat gözlemlediğim kadarı ile giderek durumları iyileşiyor.
Işığınızı kapalı tutmanızı tavsiye ederim,enazından balıklar biraz sakinleşir ve durumları düzelmeye başlar.
Yazdığınız kadarı ile su şartlarında bir problem olmaması gerekiyor,yani herşey uygun..
Bütün bunlardan sonra iç çekerek eklemek istiyorum...aaaaah ah o eski çamur gibi suda bile banamısın demeden yaşayıp üreyen lepistesler nerde...........................
ilgili konu başlığım
Tankım yeni kurulduğundan ve su şartları çok iyi olduğundan fazla detaya girmek istemedim,ayrıca yeni balıklarım gelene kadar yaklaşık 1 saat yol kat etmişlerdi ve oksijensiz kalmaları ölmeleri anlamına geliyordu..
Tankım yeni kurulduğundan ve su şartları çok iyi olduğundan fazla detaya girmek istemedim,ayrıca yeni balıklarım gelene kadar yaklaşık 1 saat yol kat etmişlerdi ve oksijensiz kalmaları ölmeleri anlamına geliyordu..
Siz ne tavsiye edersiniz şuanki durum için?Önceliğim gelen balıkları kurtarmak,inanın ben 20 senedir Lepistes besliyorum daha önce böyle lepistesler olduğundan hbaerim vardı internet sağolsun,ancak hiç canlı şahit olmamıştım,kurtarmak için ne yapmalıyım neler yapmalıyım..
Lütfen derdime bir çözüm söyleyin,2 erkeğim ve 1 dişim şuan normal hallerine döndüler fakat geri kalanlar halen suyun üzerindeler ve stres durumundalar.
30 dakika kadar beklettim poşetle beraber akvaryumun suyu üzerinde,stres yapmış gibiler gerçekten..dilerim ölmezler çünkü bir üreticiden para karşılığı satmadığı için hatır gönül tanıdık soktum araya da aldım balıkları,rahatlıkla bu güne kadar gördüğüm en güzel lepistesler diyebilirim..inanın uykularıma girdi dün gece,ya ölürlerse diye...
newbloodd 2010-11-28 01:14:20
30 dakika kadar beklettim poşetle beraber akvaryumun suyu üzerinde,stres yapmış gibiler gerçekten..dilerim ölmezler çünkü bir üreticiden para karşılığı satmadığı için hatır gönül tanıdık soktum araya da aldım balıkları,rahatlıkla bu güne kadar gördüğüm en güzel lepistesler diyebilirim..inanın uykularıma girdi dün gece,ya ölürlerse diye...
Bu arada iç filtrem var ve birazda akıntı yapması için akvaryuma dönüktü,az önce yönünü değiştirdim,şimdi cama doğru akıntı yapıyor ve 1 dişi 1 erkek yeni lepistes suyun en dibine kadar inip çıkmaya başladılar..Dilerim diğerleride aynı tepkiyi verirler
Fakat yeni aldıklarımın haricinde sadece 1e 1d lepistesim var,500litrelik tankta yaşıyorlar ve molilerimin hepsi kardeşimin kendi aldığı yavrulardan oluşuyor...
newbloodd 2010-11-28 00:50:10
Fakat yeni aldıklarımın haricinde sadece 1e 1d lepistesim var,500litrelik tankta yaşıyorlar ve molilerimin hepsi kardeşimin kendi aldığı yavrulardan oluşuyor...
ayrıca dişilerin sizinde söylediğiniz gibi kuyrukları sarkmış değil,erkekler ise kuyrukları oldukça büyük olduğu için tam düz tutmakta zorlanıyorlar..
Merhabalar.
Merhabalar.
15 gün kadar önce kurduğum lepistes - moli akvaryumuma dün yeni 6 adet erkek dişi damızlık Lepistes ekledim,gayet sağlıklı ve iyi görünüyor olmalarına rağmen akvaryuma eklediğimden beri suyun sadece üstünde duruyor ve sürekli kuyruklarını ve yüzgeçlerini çok hızlı şekilde sallayarak sabit kalmaya çalışıyorlar.Bu durum sadece yeni eklediğim balıklarımda mevcut,eski balıklarım cıvıl cıvıl bir o yanı bir bu yanı gezinip duruyorlar...
Akvaryumumda herhangi bir hastalık olduğunu düşünerek tüm balıkları ayrıntılı şekilde incelememe rağmen hiçbir parazit vb.. birşey bulamadım.
Uzun seneler lepistes besleyen biri olarak bu ilk defa başıma geliyor..
Sebebi veya sebepleri neler olabilir bilgilerini paylaşan herkeze şimdiden teşekkürler.
500 litre canlı doğuran
Canım kardeşim benim,öncelikle foruma hoşgeldin,dilerim seninde benim kadar sağlıklı ve güzel balıkların olur,annem kızmadığı sürece akvaryumları büyütmeye devam :D
Canım kardeşim benim,öncelikle foruma hoşgeldin,dilerim seninde benim kadar sağlıklı ve güzel balıkların olur,annem kızmadığı sürece akvaryumları büyütmeye devam :D
Sanırım 500 litrede lepistes kılıç velifera moli besleyebilirsin,bir sorun olmaz kanaatindeyim ancak ben daha önce nekadar canlıdoğuran beslemiş olsam bile bukadar büyük akvaryumum yoktu ve tecrübe edemedim.
bilgilerini kardeşimle paylaşan herkeze de çok teşekkürlerimi sunuyorum
dip not : Berkay Erte öz kardeşimdir :)
S.P akvaryumum için önerileriniz
Bu arada görsellik çalışmalarım devam ediyor.Sehpa kısmına bir arkadaşım vasıtası ile plexinin üzerine dijital baskı yaptırdım,biraz maliyetli fakat hoş oldu.
Ufaklıkta benim oğlan

newbloodd 2010-09-02 19:09:05
Bu arada görsellik çalışmalarım devam ediyor.Sehpa kısmına bir arkadaşım vasıtası ile plexinin üzerine dijital baskı yaptırdım,biraz maliyetli fakat hoş oldu.
Ufaklıkta benim oğlan

Nasıl bir sump yapmalıyım?
Akvaryum 130*70*60,benim verdiğim ölçüler sehpanın içine ait,yani profilleri koymuyoruz bu ölçülere dahil değiller,tam olarak 546 litre.yani 550 değil.
[QUOTE=hny001]Oraya bence 60*40*40* bir sump sığdırabilirsen 550 lt yi güzel temizler die düsünüyorum ama sanki 550 lt deil gibi gözüküyo burdan, akvaryumun ölçüleri neler? birde sumpı alta koymayı düsünmüssünüz su nerden gelip nerden gidecek? elektrik gittiğinde sorun olcak mı?.[/QUOTE]
Sump owerflowbox ile çalışacak,elektriklerin bir problem olacağını sanmıyorum.
İlgili konu bu başlık altında : http://www.akvaryum.com/forum/pvc%E2%80%99den_overflow_**yeni_resimler_eklendi*_k63154.asp?PN=8
[QUOTE=mfs1297]Bencede 550 litre yok o akvaryum taş çatlasa 400 litre bence [/QUOTE]
Ölçüleri verdim hesaplayabilirsiniz.
[QUOTE=except]Benim gözümede 125x60x50h gibi göründü akvaryum. zaten resime bakınca bir tek yükseklik verilmemiş, o da 50-55 arası...
Nasıl bir sump yapman gerektiğine gelince önemli olan içinden geçen suyun debisi 60x30x30da işini görebilir...
[/QUOTE]
Şimdi buraya 60*30*30 bir sump yaptım diyelim,profillerin arasından nasıl geçip yerine oturacak bu?veya içerdemi silikonlamak zorunda kalıcam?
(düzeltiyorum,kafamın karışıklığından ölçüleri uzunlamasına hesaplamışım,60*30*30 buraya zaten en sağa veya en sola olmak üzere tam olarak sığabiliyor
)
newbloodd 2010-09-02 16:11:35
Akvaryum 130*70*60,benim verdiğim ölçüler sehpanın içine ait,yani profilleri koymuyoruz bu ölçülere dahil değiller,tam olarak 546 litre.yani 550 değil.
[QUOTE=hny001]Oraya bence 60*40*40* bir sump sığdırabilirsen 550 lt yi güzel temizler die düsünüyorum ama sanki 550 lt deil gibi gözüküyo burdan, akvaryumun ölçüleri neler? birde sumpı alta koymayı düsünmüssünüz su nerden gelip nerden gidecek? elektrik gittiğinde sorun olcak mı?.[/QUOTE]
Sump owerflowbox ile çalışacak,elektriklerin bir problem olacağını sanmıyorum.
İlgili konu bu başlık altında : http://www.akvaryum.com/forum/pvc%E2%80%99den_overflow_**yeni_resimler_eklendi*_k63154.asp?PN=8
[QUOTE=mfs1297]Bencede 550 litre yok o akvaryum taş çatlasa 400 litre bence [/QUOTE]
Ölçüleri verdim hesaplayabilirsiniz.
[QUOTE=except]Benim gözümede 125x60x50h gibi göründü akvaryum. zaten resime bakınca bir tek yükseklik verilmemiş, o da 50-55 arası...
Nasıl bir sump yapman gerektiğine gelince önemli olan içinden geçen suyun debisi 60x30x30da işini görebilir...
[/QUOTE]
Şimdi buraya 60*30*30 bir sump yaptım diyelim,profillerin arasından nasıl geçip yerine oturacak bu?veya içerdemi silikonlamak zorunda kalıcam?
(düzeltiyorum,kafamın karışıklığından ölçüleri uzunlamasına hesaplamışım,60*30*30 buraya zaten en sağa veya en sola olmak üzere tam olarak sığabiliyor
)Nasıl bir sump yapmalıyım?
Merhabalar.
Yeni sp akvaryumu oluşturuyorum,fakat dış filtrem her nekadar 1400L/h çevirsede yetersiz kalıyor (her nekadar öyle yazsa da ben 1400 çevirdiğine pek inanmıyorum)
Akvaryumumun alt kısmına sump kurmak istiyorum,fakat ölçülerim okadar ilginç ki buraya nasıl bir sump kurarım veya kurabilirmiyim hiçbir türlü kafamdan kestiremiyorum.
Forumda overflowbox sistemi,sump çalışma mantığı vb.. konularda oldukça bilgi edindim fakat iş böyle bir alana sump kurmaya gelince tıkanıp kalıyorum.Ayrıca 550litrelik bir akvaryumum olduğunu göz önünde bulundurursak kullanmam greken kafa motoru ve aşağı kuracağım sump ölçüleri nasıl olmalı onuda bir türlü hesaplayamadım.

Şekil olarak nasıl birşey yapacağıma kafamı birtürlü çalıştıramadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden herkeze teşekkürler.
Merhabalar.
Yeni sp akvaryumu oluşturuyorum,fakat dış filtrem her nekadar 1400L/h çevirsede yetersiz kalıyor (her nekadar öyle yazsa da ben 1400 çevirdiğine pek inanmıyorum)
Akvaryumumun alt kısmına sump kurmak istiyorum,fakat ölçülerim okadar ilginç ki buraya nasıl bir sump kurarım veya kurabilirmiyim hiçbir türlü kafamdan kestiremiyorum.
Forumda overflowbox sistemi,sump çalışma mantığı vb.. konularda oldukça bilgi edindim fakat iş böyle bir alana sump kurmaya gelince tıkanıp kalıyorum.Ayrıca 550litrelik bir akvaryumum olduğunu göz önünde bulundurursak kullanmam greken kafa motoru ve aşağı kuracağım sump ölçüleri nasıl olmalı onuda bir türlü hesaplayamadım.

Şekil olarak nasıl birşey yapacağıma kafamı birtürlü çalıştıramadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden herkeze teşekkürler.
SON MESAJLAR
- Beta Balığım Bugün Su Üstünde Devamlı koraykbl, 19:39
Yeni Üye Forumu - Ista Co2 1lt Dolum Sorunu growland, 19:37
Yeni Üye Forumu - Canlı Doğuran Tankına Betta Alıştırmak Ahmet özşen, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Endlerium (hobihane) SÜMER_38, 19:04
Akvaryum Tanıtımı - Karideslere Kabuk Tarçın Veren Var Mı Afyon0303, 19:04
Omurgasızlar - Seachem Paraguard Karideslere Etkisi gurkanktkc, 18:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Fundulopanchax Gardneri ogurcay, 18:16
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim ogurcay, 18:14
Acı Su Balıkları - Akvaryumcu Tavsiyesi Fatih_hakankaan, 18:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Demosoni Ciklet Balığı Huso43, 17:52
Yeni Üye Forumu - 100-40-50 Akvaryumum Umutoty, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Seymenefe, 16:34
Yeni Üye Forumu - Aquael Ultra Heater 50 W D&n Modeli Mderhan, 16:24
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 15:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamburg, İç Sump, Alternatif Sistem Önerisi? ecological, 15:31
Filtreleme Seçenekleri - 5020 İtalyano Japon Yapıştırıcısı Fatih_hakankaan, 15:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Apistogramma Macmasteri aquaticathearmi, 15:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Longfin Rams aquaticathearmi, 14:40
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 13:48
Yeni Üye Forumu - 90c45x45 High Tech Başlangıcı yigidoumit, 12:54
Akvaryum Tanıtımı - Balığımı Ölmekten Kurtarmak İstiyorum Ezgievrnnn, 12:28
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Da Tetra Ve Betta MasterChiefHakan, 12:10
Yeni Üye Forumu - Yapay Zeka İle Akvaryum Takibi Esdargon, 10:46
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ternapi Medaka Pondları scorpion26, 10:35
Akvaryum Tanıtımı - 120x60x50 İçin Tasarım Fikirleriniz ogurcay, 10:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Düşük Gereksinimli Bitkileri Toparlayamıyorum TheDS, 23:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Bunun Ne Olduğunu Bilen Var Mı? bogaccturhann, 22:53
Bitki Akvaryumları Genel - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - ℹ️ Site Sözlüğü Güncellendi Hoppala, 20:53
Forum ve Site Hakkında - 60 Litre Apisto Hobimus, 19:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90 Lt Akvaryum İçin Öneri ogurcay, 17:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Bitkinin Türü Nedir? ogurcay, 17:50
Bitki Akvaryumları Genel - Diy Wifi Yem Makinesi, 3d Print TT59, 15:51
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Lepisteslerimde Kuyruk Erimesi Cyber_Scout, 14:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 14:00
Akvaryum Tanıtımı - Agresif Moli? Velifera? Plati? Ne Bunun Cinsi Fatih_hakankaan, 13:53
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kastamonu'daki Akvaristler aprancoz, 13:36
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - Soilde Yosun ? aquaticathearmi, 13:15
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Özellikleri Adet Bakımından Ne Olmalı aquaticathearmi, 13:07
Yeni Üye Forumu - Bir seni sevdim bir de Endleri 💞😁 scorpion26, 11:21
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Balığım Mantar Oldu ahmetfiratozkaya, 10:55
Yeni Üye Forumu - Karnındaki Şişlik Yumurta Mı? Orhan76, 09:23
Sazansıgiller - Co2 Sistemi Hakkında Bilgi Eminsalih, 00:36
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Bitki Önerisi ercane, 22:17
Bitki Akvaryumları Genel - Erkek Velifera Büyütme Deneyimlerim aXarayli, 20:47
Canlı Doğuranlar - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 20:03
Akvaryum Tanıtımı - Balık Gidici Sanırsam Fatih_hakankaan, 18:56
Yeni Üye Forumu - Yeni Bitki Akvaryum Kurulumu. RhynX, 18:55
Yeni Üye Forumu - Ph Sorunu aquaticathearmi, 17:52
Güney Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 19:16
- Akvaryum 30*30 metsi 19:16
- Asma Kökü Gövdesi seran06 19:04
- Tropheus Ujiji&mtoto Tek Rakam Kaçırmayın seran06 19:03
- Mangrov Kökü blenny 18:44
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 18:44
- Nannacara Anomala, German Ram, Kardinal Tetra blenny 18:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:41
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 18:11
- Gold Laser Corydoras (3e-6d) Emirk 18:11
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 15:53
- Komple Set ataberk28 15:53
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 15:26
- Su Piresi & Infusoria Amati340 15:26
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 15:26
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 15:26
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 15:26
- Red Tuxedo Koi Lepistes rebelfire 15:04
- Erkek Siyah Calvus (black Cameron) mercedesclk 14:50
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 13:56
- 3-4 Cm Boy 5 Adet Pacu/ 15cm Boy 1 Adet Vatoz BerkBey 13:22
- Amazon Hançer. Saz. B.monnieri pike4keeper 13:10
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 12:38
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 12:32
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 11:26
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:23
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 11:14
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 11:13
- Apistogramma Sp. Blueflame rhn35 11:01
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 10:51
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 10:51
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:25
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 10:25
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:25
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 10:21
- Çift Channa Limbata -RBG- 10:15
- Genç Orjinal Irk Sajica Cichlid Çifti -RBG- 10:15
- 4 Katlı Ev Tipi Akvaryum Seti - Üretim Seti -RBG- 10:15
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 10:09
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:08
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 10:08
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 10:08
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 10:08
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:57
- Odessa Barb rasporasrc 09:40
- Sarı Ateş Neon Karides rasporasrc 09:40
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 09:39
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 09:25
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 09:25
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 09:25
KULLANICILAR
- 128 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
orion26,
İnsect,
Suprabranchial,
UmutDertsiz,
Fatih_hakankaan,
bysmokin,
lojistisyen,
Jeveux,
Amati340,
osmandbnl,
yeekim,
Tatar10,
SÜMER_38,
harunsuv,
Dr.roland,
muhengin26,
urzais,
sina cen,
oguzhanYeniBalik,
Hoppala,
mutama,
TSevil,
koraykbl,
growland,
morgentern,
Sesenagi,
Azizdurdenn,
MiSoSiKiaN,
bozok06,
Balikcidede,
Ahmet özşen,
888starz_yekr,
Samet.guven,
erkanmazici,
TayfunSylkn,
SangrionS,
Birminikçınar,
ballantines,
Smet200146,
ugurbaran,
Cucevatozcu,
Afyon0303,
gulec_44,
dogu7862,
karabocukk,
emresycn,
Aqualandakvaryum,
Uriel,
alocello,
HakanYeni,
Fishbone,
salomanya,
msnan,
dimbeleth,
Brdk64,
twinsoul,
arenda_epot,
arenda_dzSr,
ternapi,
karkasnyy_ocka,
exCaLiSTa,
mero,
Ayberk1634,
Bozajuniors,
mustafa121212121,
ekimci,
metsi,
Bfazlagic,
GalaxyAquatics,
arenda_rcsl,
karkasnyy_eoKn,
arenda_mzpt,
Cem Öcal,
altankanat,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.