ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BaytarBey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Nisan 2025 07:26
Toplam Mesaj:
12 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Filiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin

SON 10 MESAJI

Sıvı Gübre Kullanmalı Mıyım?
Bitkilerde bir solma veya sararma durumu yok tilkikuyruğu elodealar ve pilealar yaklaşık 3 hafta önce akvaryuma katıldı öncesinde anubias, sazlar ve mosslar vardı. Evet karides akvaryumunda gübre kullanımının sorunlu olabileceğini okumuştum. Şimdilik bir sararma solma veya çürüme olmadığından gübre kullanımı yapmayacağım. İlerde solmaları görürsen o zaman dikkatli ve gözlemleyerek tavsiyelerinizden birini seçerek kullanırım herkese teşekkürler iyi hobiler.
Sıvı Gübre Kullanmalı Mıyım?
75 litre canlı doğuran akvaryumumda dev saz, elodea, christmas moss, tilki kuyruğu, anubias ve pilea gibi bitkilerim var. Altlık olarak midye kırığı kullanıyorum. Dev sazlar ve pilealar muazzam hızlı büyüyüp çoğalırken tilki kuyruğu ve elodealarım neredeyse hiç büyümüyorlar. Low tech bir akvaryum co2 veya gübre kullanmadım şu ana kadar. Acaba sıvı gübre takviyesi yapmalı mıyım eğer kullanmam gerekirse hangi markaları ve hangi gübre kombinasyonlarını tavsiye edersiniz. Canlı olarakta 4 yetişkin lepistes 4 yetişkin molly 9 yavru molly, 2 yavru cüce vatoz, 9 bloody mary karidesim var. Gübre kullanımı canlılara sorun yaratır mı?[EDIT]BaytarBey,2025-04-09 22:23:38[/EDIT]
Eheim 2213 Su Sızdırma Sorunu
[QUOTE=casplock]
Su sızıntısı dirsekle kova arasında mı hortumla dirsek arasında mı. Eğer kovayla dirsek arasındaysa, su sızdıran dirseği saat yönünde çevirin tatlı sıkı olsa yeterlidir gevşemişse su sızıntısı bundan kaynaklıdır.[/QUOTE]

Evet dirsek kısmında hemen deniyorum umarım düzelir

[QUOTE=BaytarBey]

Evet dirsek kısmında hemen deniyorum umarım düzelir[/QUOTE]

Holloldu [QUOTE=casplock]
Su sızıntısı dirsekle kova arasında mı hortumla dirsek arasında mı. Eğer kovayla dirsek arasındaysa, su sızdıran dirseği saat yönünde çevirin tatlı sıkı olsa yeterlidir gevşemişse su sızıntısı bundan kaynaklıdır.[/QUOTE]

Halloldu hocam sağolun 🙏
Eheim 2213 Su Sızdırma Sorunu
Herkese iyi hobiler, 1 ay önce aldığım eheim 2213 modeli dış filtremin alt çıkış yerinden su sızdırıyor. Fazla bir sızma değil ama damla damla oluyor. Filtrenin konumundan kaynaklı kovayı hortuma bağlamamı sağlayan ve dönebilen aparat sola eğik duruyordu acaba o yüzden mi diyip düz durması için hortumunun üstünden bantladım sanki sızma azaldı ama devam ediyor. Filtre ucu olarak şelale filtre aparatını kullanıyorum acaba yeteri kadar suyu akvaryuma boşaltamıyor ve içerde oluşan ekstra su basıncından mı oluyor diye düşündüm. Bu arada sızma filtre kovasının siyah bağlantı yerinden geliyor, hortum bağlantı noktalarında bir sorun yok. Daha önce başına gelen olduysa tavsiyelerinizi dinlemek isterim. Sağlıklı hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256310/280320251657421.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256310/280320251657421.jpg[/IMG]
Eheim 2213
Çok teşekkürler hocam rahatladım vallahi 😂 eheim alacağım. Peki yedek parça sorunu yaşar mıyım?
Eheim 2213
Evladiyelik olması açısından eheim düşünmüştüm forumda daha önce 70lt akvaryumunda aynı modeli kullanan birini de gördüm bilmiyorum kararsızım baya sunsun alıp geçmek mi yoksa eheim 2213 mü veya farklı markaların modelleri mi kafam karışık açıkcası 😂
Eheim 2213
Daha önce de buna benzer bir konu açtım ama hala aklımda sorular var çünkü okuduğum araştırdığım bilgiler birbiriyle ters düşüyor. Ortalama 75-80lt bir tanka dış filtre alacağım ve eheim almak istiyorum eheim 2213 150-05 modeli benim tankıma çok mu debi yapar lepisteslerim sorun yaşar mı bunu merak ediyorum ( bir yerde 50-250 lt için başka bir yerde 250 lt için başka bir yerde 80-250 lt için gibi farklı bilgiler var kullanan birinden hangisi doğru bunu öğrenmek istiyorum). Daha önce benzer litrelerde bu filtreyi kullananlar bir fikir verirse çok sevinirim. İyi forumlar.
75 Litre Akvaryum İçin Kafam Karıştı
Tüm tavsiyeleriniz için çok teşekkürler 🙏
Debisi fazla gelir diye korkuyorum. lepistes gibi türlerin akıntıyı sevmediğini okumuştum. Sonrasında bu kadar para verdiğim bir ürünü kullanamamak kötü hissettirir
Teşekkürler önerdiğiniz filtreleri araştıracağım. Peki sizce eheimin classic 250 veya experience 150 modelleri 75 lt bir akvaryuma debi açısından fazla mı gelir? [EDIT]BaytarBey,2025-03-07 15:54:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.