ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetfiratozkaya
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1540
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2021 02:44
Son Ziyaret:
11 dakika önce
Toplam Mesaj:
1414 [0.91 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
521 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Fırat Özkaya
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1984
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
Ticaret gemilerinde Uzakyol Baş Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--Ahmet Fırat Özkaya-- 🔸Forum kurallarına göz atmak için [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_kurallari_k12733.asp]buraya[/url] tıklayınız! 🔹Forum içi bildirimleriniz için HATA butonunu kullanınız!

SON 10 MESAJI

Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında!
[QUOTE=valarmorghulis12]

Arkadaş yönetici olarak size mesajlarını neden silindiğini soruyor. Zekasını sorgulamak yerine neden silindiği ile ilgili ya da yönetici olarak siz neden/kimin sildiğini göremiyorsanız bununla ilgili açıklama yapmak daha iyi bir yönetimsel yaklaşım olmaz mı ?[/QUOTE]
Mesajın silindiğini anlamaması zor olmasa gerek yazdığı için evet anlaşılır basit birşey olduğunu vurgulamak için dedim beyfendiye neden ve niçin hakaret edeyim uluorta.

.
Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında!
Evet silinmiş ben silinmemiş demedim asgari bir zekayla anlaşılabilir bir durum size katılıyorum. İyi hobiler.
Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında!
Beyfendi zaten forum kurallarına göre mesaj içi boşaltma bile yasak kaldı ki mesaj hiç silinmez. Bir yanlış görüldüğünde hata var butonunu kullanın yada yönetim panaline mesaj atın lütfen.
Balıklarım Da Parazit Var Ölüyorlar
[QUOTE=Orhan76]

Ahmet Hocam bahsettiğiniz duruma lepistes besleyen biri olarak aslında hiç maruz kalmadım. Belki de şanslıydım 1e 2d ithal gelen lepistesler daha hiç akvaryumcunun tankını görmeden direkt ithalat torbasından kendi tankıma geçiş yaptı ve 4. kuşak doğum aldım bayramda ve dediğiniz gibi yem konusunda cikletler gibi biraz pasaklı olmalarına rağmen bir iç parazit olayına uğramadım. Bu tabi hem şans hem de benim özelimdeki bir durumdu muhtemelen. Bozuk yemin parazit kaynağı olabileceği konusuna literatürde rastlamadım (tabi benim rastlamamış olmam kaynakta olmadığı anlamına gelmez). Zira sorgulamaya, araştırmaya değer bir husustur.
[/QUOTE]
Kan çok önemli . Sizdekilerin kanı sağlam nazar değmesin. Lepisteslerde dişilerde kamburlaşma erkeklerde karın çökmesi. Bu iki hastalık çokça karşımıza çıkıyor. En büyük sorun basit olarak lanse edilmesi ,aslında çok zor bir tür. Birkere bu balık derelerle denizlerin birleştiği yerlerde yaşıyor . Acı su olmasada alkali bir su. Kaç kişi lepistesin yaşadığı suya yakın su ile bakıyor? 2. Tesbit ettiğim hususta şu; yavruların hemen hepsini yavrulukla canlı tutulmaya çalışılması ,zayıf olanların doğada elendiği gibi akvaryumda elenmiyor. [EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-04-16 17:20:27[/EDIT]
Sudaki Oksijen Yeterlimi?
Bence olur diye düşünüyorum.
Sudaki Oksijen Yeterlimi?
Biliyorum green terör besliyeceksiniz belirtmişsiniz zaten ama ben o tür hakkında hiçbirşey bilmiyorum.
Balıklarım Da Parazit Var Ölüyorlar
[QUOTE=Orhan76]

Aslında cevabı biraz da sorunuzun içinde gibi [:)] Parazit kaynakları hemen hepsinin çoğu zaman ortak bileşkeleri. Sizin de gözlemlediğiniz üzere özellikle ilkbahar ayları yağışların arttığı, yer altı su seviyesinin buna paralel olarak arttığı ve şebeke sularımıza daha çok karışma ihtimali olan zamanlar. Ayrıca bir çok hobici mevsimsel şartlardan dolayı öyle sanıyorum ki en çok bu aylarda tanklarına yeni balık eklemeleri yapıyorlar. Bir de canlı yem durumları var tabi hepsi ortaklaşa canlılarımıza etki ediyor olabilir.

Not: Bir de kendi tankımıza çoktan ulaşmış yalnız canlılarımızın genetik yatkınlığından veya bağışıklığından dolayı henüz onları hasta edememiş zararlı mikro-organizmalardan bahsetmiyorum bile.[/QUOTE]
Orhan hocam ben eskiden lepistes besledim hep bu anlatılanlar gibiydi. Pul yem veriyordum. Sonra japon beslemeye başladım japonlarıda granür yemle besliyorum yemin tamamı tüketiliyor. Pul yemin içinde parazit olduğuna inanmıyorum fakat yemleme yapıldığında en iyi senaryoda yüzde 10'u yenmiyor dağılıp gidiyor o da su içerisinde parazit yapıyor. Eğer inanıyorumki lepistes sadece su piresi ve yaşadığı ortamdaki yosunlarla beslense bu tip sorunlar olmayacak. Lepistes beslemeyi bıraktığımdan beri bu hastalığı unuttum. Ya bu balıkların birçoğu hasta yada yem suda parazit üretiyor. Şebeke suyunda olduğunu düşünmüyorum.
Sudaki Oksijen Yeterlimi?
Küçük iç filitreler var şelale aparatlı yüzeyi hareketlendirmek için kullanılabilir ses yapmaz enazından.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229265/160420251606321.jpg[/IMG]
Mesela bu.

Yada sizin besleyeceğiniz tür akıntı seviyorsa dalga motoruda olabilir.
80 Litrelik Akvaryum İçin Öneriler
Mustafa Bey öncelikle burda bir linç söz konusu değil. Gelelim sorunuza siz araştırmışsınız kötü denilmiş, şimdi diyelimki ben iyi dedim kullanıyorum ve memnunum siz aldınız ve memnun olmadınız ne olacak. Madem araştırdınız kötü biliyorsunuz almayın efendim. Hem bencede acil bir konu değil madem akvaryumun satılması sizi endişelendiriyor alın bence. Isıtıcıyı sonradan da temin edebilirsiniz. İnanıyorumki 2. El olarak forumda kaliteli ısıtıcılar mevcuttur.
Sudaki Oksijen Yeterlimi?
Bilmiyorum, kaliteli markaların hava motorları zaten sessiz. Asıl ses hava taşından çıkacak. Bence su yüzeyinde dalga yapın gitsin hem ses olmaz hem kabarcık olmaz hem masraf olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.