ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
baybarsmert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Kasım 2018 12:53
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mert kayserilioğlu
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1986
İl:
Afyon
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/162492.jpg[/img]
Mert Kayserilioğlu
Bigger is better
SON 10 MESAJI
Yeni Kurulum Ph Ve Sump Ayarı
Toplam su dolu ağırlık 2012 kg yapmakta. Ev giriş kat olduğu için büyük bir sıkıntımız yok. Belirttiğiniz detaylar için çok teşekkür ederim. Birde sorularımın direk cevaplarını alabilirsem çok iyi olacak. Saygılar.
Toplam su dolu ağırlık 2012 kg yapmakta. Ev giriş kat olduğu için büyük bir sıkıntımız yok. Belirttiğiniz detaylar için çok teşekkür ederim. Birde sorularımın direk cevaplarını alabilirsem çok iyi olacak. Saygılar.
Yeni Kurulum Ph Ve Sump Ayarı
Herkese sağlıklı hobiler dilerim;
Yeni bir akvaryum kurulumu yapıyorum. Boyutları 250*90*60(h) ve sumplı olacak. Sump boyutları 150*60*45(h) olacak. İçerisinde 20 tane discus ve 2 adet motoro stingray besleyeceğim. Dekor olarak sadece stingray işin biraz kum belki birkaç mangrowe kökü olacak. Yani fazla bir dekor olmayacak. Neyse sormak istediğim daha doğrusu aklıma takılan şunlar;
1) Mutlak suretle bir r/o cihazı gerekiyor ama bu cihazlara baktığımda hep ph seviyesini 7.2 gibi seviyelere çıkarttığını okudum. Bu durumda özellikle stingrayin istediği ph seviyesine inmek için ne tavsiye edersiniz?
2) sumpta çok fazla medya vs bulundurmayacağım. Aklımda biyolojik sünger, seachem matrix ve özellikle nitrat düşürülecek birşey var ama buna karar veremedim. Sizlerin bu yöndeki tavsiyeleriniz neler olur? Bioball zaten sump kulelerinde olacağı için yazmadım. Elyafta çıkışlarda olacak o yüzden yazmadım. Sump içi için tavsiyeleriniz neler olur?
Herkese cevapları için teşekkür eder, saygılar sunarım.
Herkese sağlıklı hobiler dilerim;
Yeni bir akvaryum kurulumu yapıyorum. Boyutları 250*90*60(h) ve sumplı olacak. Sump boyutları 150*60*45(h) olacak. İçerisinde 20 tane discus ve 2 adet motoro stingray besleyeceğim. Dekor olarak sadece stingray işin biraz kum belki birkaç mangrowe kökü olacak. Yani fazla bir dekor olmayacak. Neyse sormak istediğim daha doğrusu aklıma takılan şunlar;
1) Mutlak suretle bir r/o cihazı gerekiyor ama bu cihazlara baktığımda hep ph seviyesini 7.2 gibi seviyelere çıkarttığını okudum. Bu durumda özellikle stingrayin istediği ph seviyesine inmek için ne tavsiye edersiniz?
2) sumpta çok fazla medya vs bulundurmayacağım. Aklımda biyolojik sünger, seachem matrix ve özellikle nitrat düşürülecek birşey var ama buna karar veremedim. Sizlerin bu yöndeki tavsiyeleriniz neler olur? Bioball zaten sump kulelerinde olacağı için yazmadım. Elyafta çıkışlarda olacak o yüzden yazmadım. Sump içi için tavsiyeleriniz neler olur?
Herkese cevapları için teşekkür eder, saygılar sunarım.
Discus Tankına Kamera İzleme Sistemi. :p
Çok güzel bir fikir. Tebrik ederim. Siz ne tür bir kamera kullandınız? Benim tankın yapımı kurulumu bitince bende düşünüyorum bunu. Benim aklımda şimdi adını hatırlayamadığım bir markanın ıp kamersını alıp akvaryumun dışardan bir köşesine yerleştirmek. Ayrıca go pro da var. Geceden takıp gündüz açar fotoları çekerim diye hayalliyorum.
Çok güzel bir fikir. Tebrik ederim. Siz ne tür bir kamera kullandınız? Benim tankın yapımı kurulumu bitince bende düşünüyorum bunu. Benim aklımda şimdi adını hatırlayamadığım bir markanın ıp kamersını alıp akvaryumun dışardan bir köşesine yerleştirmek. Ayrıca go pro da var. Geceden takıp gündüz açar fotoları çekerim diye hayalliyorum.
Başsağlığı Bildirisi
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlara sabır ve uzun ömürler nasip etsin.
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlara sabır ve uzun ömürler nasip etsin.
Türkiye'deki nadir akvaryum balıkları(foto+bilgi)
Konuyu daha yeni fark ettim ve çok hoşuma gitti. Nadir tür sayılır mı bilmiyorum ama benim çok merak ettiğim görmek istediğim balık Doryichthys martensii denen ingilizcese freshwater pipefish denen balık.
Konuyu daha yeni fark ettim ve çok hoşuma gitti. Nadir tür sayılır mı bilmiyorum ama benim çok merak ettiğim görmek istediğim balık Doryichthys martensii denen ingilizcese freshwater pipefish denen balık.
Yurtiçi Kargonun Berbatlığı
Yurtiçi kargo ile sıkıntı yaşamamak imkansızmış bunu sizlerin sayesinde bir kez daha anladım. Afyon şehir merkezinde 60 yıllık bir yerde (ki burası iş yeri herkes bilir ve adres tarifi için kullanılır) çalışıyorum. Mahalle, cadde, sokak adlarının girilmesine ve hatta kapı no ve iş yerinin adı verilmesine rağmen adres yetersiz diye teslim edemediler. Ertesi gün geldiklerinde gözümün önünde koliyi düşürdü ve koli yokuş aşağıya bir kaç takla attı. Gerisini burda yazmayayım forumdan atılabilirim.
Bir kere de müşterimize kargo geldi. Sırf adres iş yerinin adresi diye benden iş yerinin kaşesini istedi bende vermedim. İş inada bindi teslim etmedi kargoyu. Önce müşteri sonra biz görevliden şikayetçi olduk. Şubeye gittik, aradık, mail attık vs. Sonuç olarak aynı eleman aynı kargoyu hiç bir ses çıkartamadan geri getirip verdi ama tabi yüzüne karşı yaptığının nasıl saçma birşey olduğunu olması gerektiği gibi tekrar anlattık. Bir daha asla ama asla çalışmam dedim. Mng kargo ve sürat kargo ile şirket anlaşması yaptık. Daha ucuza gönderilerimizi yapıyoruz.
Yurtiçi kargo ile sıkıntı yaşamamak imkansızmış bunu sizlerin sayesinde bir kez daha anladım. Afyon şehir merkezinde 60 yıllık bir yerde (ki burası iş yeri herkes bilir ve adres tarifi için kullanılır) çalışıyorum. Mahalle, cadde, sokak adlarının girilmesine ve hatta kapı no ve iş yerinin adı verilmesine rağmen adres yetersiz diye teslim edemediler. Ertesi gün geldiklerinde gözümün önünde koliyi düşürdü ve koli yokuş aşağıya bir kaç takla attı. Gerisini burda yazmayayım forumdan atılabilirim.
Bir kere de müşterimize kargo geldi. Sırf adres iş yerinin adresi diye benden iş yerinin kaşesini istedi bende vermedim. İş inada bindi teslim etmedi kargoyu. Önce müşteri sonra biz görevliden şikayetçi olduk. Şubeye gittik, aradık, mail attık vs. Sonuç olarak aynı eleman aynı kargoyu hiç bir ses çıkartamadan geri getirip verdi ama tabi yüzüne karşı yaptığının nasıl saçma birşey olduğunu olması gerektiği gibi tekrar anlattık. Bir daha asla ama asla çalışmam dedim. Mng kargo ve sürat kargo ile şirket anlaşması yaptık. Daha ucuza gönderilerimizi yapıyoruz.
151×54×68h Yeni(den) Kurulum Silinebilir!!!
Arkadaşlar yardimci olabilecek kimse yok mu?
Arkadaşlar yardimci olabilecek kimse yok mu?
151×54×68h Yeni(den) Kurulum Silinebilir!!!
Herkese merhaba;
Bende yağmur akvaryum marka üstte sump sistemi olan 151×54×68 ebatlarında tank var ve bunu tuzlu suya çevirmek istiyorum. Kafamdaki soruları ve planları aşağıda maddelerle siraladim. Size bolca sabır dileyerek başlıyorum :)
1) dolapli akvaryum alta 160 ltlik sump sistemi kurmayı planlıyorum. Verimi arttirmam için tavsiyeniz nedir?
2) Ps olarak bubble magus c66 veya curve7 düşündüm bunlardan hangisi veya fiyatı uygun olacak başka tavsiyeniz var mıdır?
3) akvaryumda 2 mercan(bubble coral, finger coral) 1 anemon olacak yani balık ve omurgasız harici sadece bunların olmasını planliyorum. Balik vs olarakta 2-3 tang, 3 palyaço, 1 moorish idol, 5-6 tane cleaner shrimp koymak istiyorum. Bu bana kafi. Akvaryumun kapak kısmında malumunuz 2 adet lamba için yer var ve şu anda 1 jbl solar tropic 54w 1 36w sylvania grolux var bunları değiştirmek gerekiyor diye tahmin ediyorum. Tüm bu canlı miktarı , hacim vs bilgileri ışığında aydınlatma tavsiyeniz ne yönde olur?
Herkese saygılar. [EDIT]baybarsmert,2015-09-02 13:02:02[/EDIT]
Herkese merhaba;
Bende yağmur akvaryum marka üstte sump sistemi olan 151×54×68 ebatlarında tank var ve bunu tuzlu suya çevirmek istiyorum. Kafamdaki soruları ve planları aşağıda maddelerle siraladim. Size bolca sabır dileyerek başlıyorum :)
1) dolapli akvaryum alta 160 ltlik sump sistemi kurmayı planlıyorum. Verimi arttirmam için tavsiyeniz nedir?
2) Ps olarak bubble magus c66 veya curve7 düşündüm bunlardan hangisi veya fiyatı uygun olacak başka tavsiyeniz var mıdır?
3) akvaryumda 2 mercan(bubble coral, finger coral) 1 anemon olacak yani balık ve omurgasız harici sadece bunların olmasını planliyorum. Balik vs olarakta 2-3 tang, 3 palyaço, 1 moorish idol, 5-6 tane cleaner shrimp koymak istiyorum. Bu bana kafi. Akvaryumun kapak kısmında malumunuz 2 adet lamba için yer var ve şu anda 1 jbl solar tropic 54w 1 36w sylvania grolux var bunları değiştirmek gerekiyor diye tahmin ediyorum. Tüm bu canlı miktarı , hacim vs bilgileri ışığında aydınlatma tavsiyeniz ne yönde olur?
Herkese saygılar. [EDIT]baybarsmert,2015-09-02 13:02:02[/EDIT]
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Arkadaslar merhaba;
Daha yeni bitki akvaryumuna geçiş yapmakta olan birisi olarak forumda bilgi toplarken bu konuyu gördüm ve iyiki de gördüm. Benim şöyle bir sorum olacak. Forumun başlangıç noktası hazır tele sarma vs kullanmak yerine kendi kendimize bunu yapmamız ve su doldurmadan bur süre nemliliği koruyarak tutunma sağlamak. Peki ben hazır sarılı halde alıp uygulasam ve yaklaşık 1 ay kadar sadece nemliliği yüksek tutarak baksam ve sonrasında suyu doldurup bir 10 gün kadar daha suyun oturması için beklesem bir sorun olur mu?
Herkese cevapları ve fikirleri için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar sunarım.
Arkadaslar merhaba;
Daha yeni bitki akvaryumuna geçiş yapmakta olan birisi olarak forumda bilgi toplarken bu konuyu gördüm ve iyiki de gördüm. Benim şöyle bir sorum olacak. Forumun başlangıç noktası hazır tele sarma vs kullanmak yerine kendi kendimize bunu yapmamız ve su doldurmadan bur süre nemliliği koruyarak tutunma sağlamak. Peki ben hazır sarılı halde alıp uygulasam ve yaklaşık 1 ay kadar sadece nemliliği yüksek tutarak baksam ve sonrasında suyu doldurup bir 10 gün kadar daha suyun oturması için beklesem bir sorun olur mu?
Herkese cevapları ve fikirleri için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar sunarım.
bitkili ilk denemeyle ilgili sorularim var saygıla
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler ve link için çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı oldular. Musadenizle son bir şey soracağım. Akvaryumun kapak ve armatür malum standart ölçülerde ve 120cmlik 2 ad. lamba için yer var. 2 ad. jbl solat tropik 54watt t5 taksam hem görünüş olarak hemde bitkiler için yeterli olur mu? Derinlik 65 cm. Biraz büyükçe birşey verilen formule göre ~236 watt lazım ama bunun içinde kapağı degistirmem lazım.
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler ve link için çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı oldular. Musadenizle son bir şey soracağım. Akvaryumun kapak ve armatür malum standart ölçülerde ve 120cmlik 2 ad. lamba için yer var. 2 ad. jbl solat tropik 54watt t5 taksam hem görünüş olarak hemde bitkiler için yeterli olur mu? Derinlik 65 cm. Biraz büyükçe birşey verilen formule göre ~236 watt lazım ama bunun içinde kapağı degistirmem lazım.
SON MESAJLAR
- Bitkili Akvaryum Başlangıcı EmiirKaan, 22:16
Yeni Üye Forumu - Albino Full White Platinum Guppy Kuyruk Erimesi arquradze, 21:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Fluval 407 Yorumlarınız neomeo, 21:38
Filtreleme Seçenekleri - Uyumlu Türler serkanavc, 21:36
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Bitkili Akvaryum harpet, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Kaç Adet Zebra Danio harpet, 20:23
Sazansıgiller - Lepistes harpet, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Karides Kurulumu Hakkında Zaid, 19:40
Omurgasızlar - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 19:34
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Kullanımı? mustafakrml, 18:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 17:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Mobidic Akvaryum Mehmet Asaf, 16:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 30 Litre Betta Akvaryumum Hsyncandd, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim teksas_tombiks, 13:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Sıvı Gübre Önerisi Anselmo458, 13:05
Bitki Akvaryumları Genel - 75lt Tank İçin Isıtıcı Önerisi Zaid, 12:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri sametyildiz, 10:21
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Oguzca, 10:11
Yeni Üye Forumu - Tetra Aps 100 Tetra Aps 150 ost7979, 09:52
Yeni Üye Forumu - Yine Yeniden Flower Horn Street Parrot, 08:55
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Co2 Sistem Kurulumu secreteriat, 00:53
Yeni Üye Forumu - Jbl Sansibar White Mı Snow Mu? enginkara, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dişi Betamın Alt Gövde Kısmı Yan Duruyor Hsyncandd, 23:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Japonlarımdan Birinde Darbe Gibi Kırmızı İzler Var N.E.M.O, 23:46
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum CoryCory, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 23:30
Akvaryum Tanıtımı - Bluedragonribbon Ne Zmn Doğurur Ve Ribbon Hakkında Adamın dibi, 23:27
Canlı Doğuranlar - Sıfırdan Kurulum HKuzgun35, 23:23
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Amatör balıkçı, 23:23
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Akvaryum Bitki Önerisi peaXeee, 23:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu Tuffi, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - 40-50l Civarında Akvaryum Balık Önerisi FerhatDumann, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Walstad Akvaryum FerhatDumann, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Compact On 1000 Mehmetbrk, 21:20
Şikayet Var! - Beta Balığı Akvaryuma Geçiş JujuSeri, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aldım Ama Hiç Bişey Bilmiyorum KaanE, 18:52
Yeni Üye Forumu - 3d Baskı Şelale Aparatı KaanE, 18:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık) KaanE, 18:41
Bitki Akvaryumları Genel - Askı Dış Filtre KaanE, 18:28
Filtreleme Seçenekleri - Pipo Filtre Yetersiz Remziyee, 17:00
Filtreleme Seçenekleri - 35*35*35 Bitkili Akvaryum Değerlendirme CoryCory, 16:39
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Gelen Güncelleme mutlubaba, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Cyber_Scout, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ista Aluminyum 0,5 Litre Co2 Tüp Dolumu Ömer Faruk KAÇAR, 14:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Kurulumu Ve Balık Ekleme Cyber_Scout, 13:57
Yeni Üye Forumu - Topluluk Grubu Akvrstmustafa, 12:59
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Kenyi - Sarı - Beyaz - Yunus - Auratus - Venüstüs Malawi market 22:12
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:00
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:00
- 2.67 Tüp Furcifer 21:51
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:51
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:51
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 20:28
- Lepistes 5 Adet 3 Erkek 2 Dişi kasim12 19:45
- 7 Adet Hayalet Melek Balığı hakanycl 19:30
- Satılık-takas Malzeme demasonici 18:55
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 18:49
- Apistogramma Şahinöztürk 18:21
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 17:46
- Afrika Cichlidleri devito 17:42
- Amazon Hançerleri kerem1135 17:37
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 17:06
- Sunsun Hw-603b Mehari 17:06
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:27
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 16:27
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:27
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 16:14
- Corydoras Sterbai nikon_ 16:14
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 16:14
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:10
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:10
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:10
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:10
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:10
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 15:30
- 30x30x30 Full Clear Akvaryum Wolkan 15:14
- 50x30x30 Sumplı Akvaryumlar Wolkan 15:14
- Blodyy Mary Wolkan 15:14
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 14:57
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 14:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 14:04
- Java Fer Türleri Balikcidede 14:04
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 14:04
- Karides Türleri karidesrehberi 13:43
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:43
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 13:43
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 13:43
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 13:40
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:36
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 12:36
- 3 Tür Java Fern egedin 12:36
- Anaç - Metal Black Lice Lepistes ALTEMUR 12:28
- Damızlık Boy Katil Salyangoz (helena) erosennin 12:13
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 12:04
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:04
KULLANICILAR
- 139 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
TuRKeR,
Josemaries,
AtaDemircii,
arquradze,
Jeveux,
kastaniga,
Omer_MG,
MiSoSiKiaN,
Cyber_Scout,
capodicapii,
rupee,
Danato,
-doctore-,
alecozan,
Ekin.sinan,
HaydarGul,
serkanavc,
mrah,
mightymurat,
Balikcidede,
osmandbnl,
Koksal Gurkan,
kambortam,
sina cen,
vedat79,
simsela,
Emreytr,
Hüseyin C...,
ebt06,
Emrecan.81,
abunil,
Ehtiyar,
ilkersel53,
omer03,
₩€€₩,
rockhl,
NotEvenBeginner,
Diplomi_ltMl,
MCY4,
Veronicax,
Tatar10,
İsmaill,
ThanatoZek,
Furcifer,
Mirza Adar,
paxal,
ozdenozesen,
suleymanonsay,
Siminay,
incaia,
IamArifCAN,
zafer3885,
hobimmasamda,
Habitat,
sametyildiz,
Makkaya,
gorkemtungul,
purelyfe,
AliEren,
şansal,
secreteriat,
ballantines,
İnci Kefali,
AcemininAcemisi,
ihunal,
DOLPİN,
Akvarist Hoca,
Başak u,
Yldz06,
HuseyinBeraat,
Kemalk41,
EmiirKaan,
ternapi,
ÖĞRÜNÇ,
halux_06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.