ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ÜMİT ÜNYELİ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Ocak 2014 10:34
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ÜMİT ÜNYELİ
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1983
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ÜMİT ÜNYELİ
SON 10 MESAJI
Meleğimde sorun var ! !
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Meleğimin dışkısı şeffaftı, tuzlu sarımsaklı suya flagyl ekleyip ara sıra suyu ve eklenilenleri yenileyerek 30 derece suda 2-3 gün beklettim. normal akvaryuma geri aldım, hareketlerinde bir yılgınlık yok, bir haftadır birşey yiyememesine rağmen, yeme yöneliyor, yutuyor, ama hemen geri çıkarıyor, bir iki daha yöneliyor ama bu sefer de yutmaya cesaret edemiyor, her besleme seansında durum böyle, acaba iç organlar zarar mı gördü, yemek istiyor fakat organlar mı kabul etmiyo yemi?
Akvaryum Kapasitesi (litre): 90 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: guramiler, lepistes, tetrazon tiger
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): değerler düşük, 2-3 günde bir 20-30 lt su değişimi yapıyorum . sıcaklık 25-26 derece
Filitrasyon: el yapımı basit filtre debisi iyi, ara sıra pompa heralde filtre içinde biriken gazı çıkarıyor dışarı, pervane parçalıyor ses çıkıyor, küçük küçük gazlar görünüyo çıkışta
ÜMİT ÜNYELİ 2013-12-29 11:30:08
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Meleğimin dışkısı şeffaftı, tuzlu sarımsaklı suya flagyl ekleyip ara sıra suyu ve eklenilenleri yenileyerek 30 derece suda 2-3 gün beklettim. normal akvaryuma geri aldım, hareketlerinde bir yılgınlık yok, bir haftadır birşey yiyememesine rağmen, yeme yöneliyor, yutuyor, ama hemen geri çıkarıyor, bir iki daha yöneliyor ama bu sefer de yutmaya cesaret edemiyor, her besleme seansında durum böyle, acaba iç organlar zarar mı gördü, yemek istiyor fakat organlar mı kabul etmiyo yemi?
Akvaryum Kapasitesi (litre): 90 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: guramiler, lepistes, tetrazon tiger
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): değerler düşük, 2-3 günde bir 20-30 lt su değişimi yapıyorum . sıcaklık 25-26 derece
Filitrasyon: el yapımı basit filtre debisi iyi, ara sıra pompa heralde filtre içinde biriken gazı çıkarıyor dışarı, pervane parçalıyor ses çıkıyor, küçük küçük gazlar görünüyo çıkışta
Acemiye azıcık yadım lazım
Ben çeşit hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Benim akvaryum 100x30x32(su yüksekliği). yani 90 litre falan su var. yapay bitkiler ve bir kaç aksesuar. Tür seçerken internetten okuduklarıma uymaya çalışsamda bunun dışına çıkmayı denedim. Balıklarım : 1 vatoz, 1 cüce gurami, 1 altın gurami, 1 mozaik gurami, 3 tetrazon tiger, 2 melek, 3 lepistes. tetrazon tigerlar diğerlerini rahatsız eder diyorlardı, hiç de rahatsız etmediler, kendi aralarında didişiyorlar, en büyüğü diğerlerini kovalıyor. En son da lepistesleri koydum, onlar tetrazon tigerların olduğu yerlere kesinlikle koyulmaz deniyordu, kuyruklarını yerler vs. 1 hafta oldu hiç bir şey yok, hatta lepistesler kendilerini o kadar rahat hissediyorlar ki çoğu zaman ayrı takılıyorlar, tek geziyorlar yani. Diyeceğim şu ki, evet tecrübeler önemli, fakat bazılarının da dediği gibi balıkların her biri de aynı mizaçta değil. Beraber olmaz denilenler beraber yaşayabiliyor. Tek sıkıntıyı tetrazonlar yokken 50 lt lik akvaryuma beta koyunca yaşadım, kayın biraderin evindeydi o ara, betayı ilk koyunca beta ürktü, korkak davrandı çok. Hep beta saldırır denildiğinden, bu tırstıysa demek saldırmaz dedik. bir gün sonra altın gurami betaya saldırmış, ben evde değildim, olaya müdahale edene kadar kuyruk kalmamış balıkta, sonra da malum son...
Ben çeşit hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Benim akvaryum 100x30x32(su yüksekliği). yani 90 litre falan su var. yapay bitkiler ve bir kaç aksesuar. Tür seçerken internetten okuduklarıma uymaya çalışsamda bunun dışına çıkmayı denedim. Balıklarım : 1 vatoz, 1 cüce gurami, 1 altın gurami, 1 mozaik gurami, 3 tetrazon tiger, 2 melek, 3 lepistes. tetrazon tigerlar diğerlerini rahatsız eder diyorlardı, hiç de rahatsız etmediler, kendi aralarında didişiyorlar, en büyüğü diğerlerini kovalıyor. En son da lepistesleri koydum, onlar tetrazon tigerların olduğu yerlere kesinlikle koyulmaz deniyordu, kuyruklarını yerler vs. 1 hafta oldu hiç bir şey yok, hatta lepistesler kendilerini o kadar rahat hissediyorlar ki çoğu zaman ayrı takılıyorlar, tek geziyorlar yani. Diyeceğim şu ki, evet tecrübeler önemli, fakat bazılarının da dediği gibi balıkların her biri de aynı mizaçta değil. Beraber olmaz denilenler beraber yaşayabiliyor. Tek sıkıntıyı tetrazonlar yokken 50 lt lik akvaryuma beta koyunca yaşadım, kayın biraderin evindeydi o ara, betayı ilk koyunca beta ürktü, korkak davrandı çok. Hep beta saldırır denildiğinden, bu tırstıysa demek saldırmaz dedik. bir gün sonra altın gurami betaya saldırmış, ben evde değildim, olaya müdahale edene kadar kuyruk kalmamış balıkta, sonra da malum son...
Meleklerle hangi balıkları besleyebilirim ?
100*40*50h akvaryum için her türlü tavsiye
akvaryum camındaki esneme

ÜMİT ÜNYELİ 2013-10-03 22:09:11

Araştırdım yüksek nem zararlıymış tv ye evet, fakat mesela banyo da, mutfakta lavabonun yakınında kullanmayın diyor, su sıçraması yada banyodaki yüksek nemden dolayı... Benim akvaryumdan kaç saatte ne kadarcık su buharlaşıyor ki. ayrıca buharlaşmanın olduğu kısım ile tv arası 20-25 cm . yakından bakınca da öyle gözle görülür bir nem tv üstünde yok. Zaten nemsiz bir bölgedeyiz sorun olacağını sanmıyorum. O kadarcık nem tv de ölü pixel oluşturacak olsa bizim karadenizde tv ler hep mefta olurdu. Uyarın için teşekkürler, fakat oluşan nem bence kayda değer değil.
Akvaryumun derinliği 30 .1 cm iken (içinde 15 cm yüksekliğinde su varken) yapıştırmıştım destek camları. 4 gün kurumasını bekledim. Dün suyu 28 cm ye yükselttim, şu an 30.2 cm. yani şu an başarılı görünüyor desteklerim.
Akvaryumun derinliği 30 .1 cm iken (içinde 15 cm yüksekliğinde su varken) yapıştırmıştım destek camları. 4 gün kurumasını bekledim. Dün suyu 28 cm ye yükselttim, şu an 30.2 cm. yani şu an başarılı görünüyor desteklerim.

ÜMİT ÜNYELİ 2013-09-17 11:35:11

sağ ve sol tarafa 16 şar cm lik 2 tane 4mm cam kestirip silikonladım. arada 65 cm civarı boşluk kalmış oldu. oraya da florasanlarım sığacak. Bu güçlendirme yetmez mi?
Arkadaşlar, 100 x 30 x 35 (h) ölçülerinde bir akvaryum yaptım 6mm camdan. su yüksekliği şuan 30 cm orta kısımdan ölçüyorum toplamda 5mm esneme var camda. normal mi? Silikonların yüzde 10 kısmında hava kabarcığı var. Ortadan kayıt yaparım sıkıntı değil ama kapak yaptırıcam ve içine floresan takıcam, kapağın çok yüksek olmamasını istiyorum, kayıt yaparsam, florasan kayıta çarpacak, daha yüksek bir kapak yapmam gerekecek. kayıtsız idare edilmez mi?
ÜMİT ÜNYELİ 2013-09-15 23:58:29
Arkadaşlar, 100 x 30 x 35 (h) ölçülerinde bir akvaryum yaptım 6mm camdan. su yüksekliği şuan 30 cm orta kısımdan ölçüyorum toplamda 5mm esneme var camda. normal mi? Silikonların yüzde 10 kısmında hava kabarcığı var. Ortadan kayıt yaparım sıkıntı değil ama kapak yaptırıcam ve içine floresan takıcam, kapağın çok yüksek olmamasını istiyorum, kayıt yaparsam, florasan kayıta çarpacak, daha yüksek bir kapak yapmam gerekecek. kayıtsız idare edilmez mi?
Hangi guramiler aynı akvaryumda olmalı?
Gerçekten bu kadar net mi litre ölçüleri? Ben internette olsun gerçekte olsun akvaryumlara bakıyorum bir sürü balık beraber yaşıyor. Tamam tür önemli ama hiç bir tür balık başına o kadar suda yaşayamaz deniyor. Özellikle labirentli balık seçmiş olmam bu az suda pek oksijen sıkıntısı çekmeyen türlerden olması tabi vatoz hariç. Sonuçta balık başına 8 litre su düşüyor az mı yani ?
Gerçekten bu kadar net mi litre ölçüleri? Ben internette olsun gerçekte olsun akvaryumlara bakıyorum bir sürü balık beraber yaşıyor. Tamam tür önemli ama hiç bir tür balık başına o kadar suda yaşayamaz deniyor. Özellikle labirentli balık seçmiş olmam bu az suda pek oksijen sıkıntısı çekmeyen türlerden olması tabi vatoz hariç. Sonuçta balık başına 8 litre su düşüyor az mı yani ?
Hangi guramiler aynı akvaryumda olmalı?
İlk kez bir akvaryum ve balık alıcam. 35 lt lik bir akvaryum bana en uygunu. Bu akvaryumu bitkilendirip, balık olarak " İnci Gurami (Trichogaster leeri)- Gurami Cennet Balığı (Macropodus Opercularis) - Kırmızı Gurami (colisa lalia) + vatoz " olmak üzere 4 tane düşünüyorum. Aslında diğer gurami çeşitlerinden de isterim fakat daha fazla sıkıntı olabilir mi düşüncesiyle bu kadar yeter diye düşünüyorum. Bana yardımcı olur musunuz?ÜMİT ÜNYELİ 2013-05-15 10:55:51
İlk kez bir akvaryum ve balık alıcam. 35 lt lik bir akvaryum bana en uygunu. Bu akvaryumu bitkilendirip, balık olarak " İnci Gurami (Trichogaster leeri)- Gurami Cennet Balığı (Macropodus Opercularis) - Kırmızı Gurami (colisa lalia) + vatoz " olmak üzere 4 tane düşünüyorum. Aslında diğer gurami çeşitlerinden de isterim fakat daha fazla sıkıntı olabilir mi düşüncesiyle bu kadar yeter diye düşünüyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
SON MESAJLAR
- Kurutulmuş Su Piresi AtlasPoyraz, 14:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Akvaryum Kuracağım Cyber_Scout, 13:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 7 Discus Biri Stresli aa_lper, 13:23
Discus - Bitki Akvaryumu CoryCory, 13:01
Akvaryum Tanıtımı - buhar camını rahat kaydıramıyorum Cyber_Scout, 12:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığı merttercn, 12:20
Yeni Üye Forumu - Fotosentez Yapmayan Bitkiler Orhan76, 12:06
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryumum AtlasPoyraz, 11:56
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 2 Sene Aradan Sonra Kurmak Sorun Olurmu. ilhannnn01, 09:39
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank Kurulumu Ve Kiraz Barb Üretimi Cyber_Scout, 06:07
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 04:39
Labirentliler - Yeni Akvaryumda Ölüm :( Cyber_Scout, 03:37
Yeni Üye Forumu - 30l Sessiz Hava Motoru Önerisi ceyh, 03:34
Filtreleme Seçenekleri - Ternapi Medaka Pondları ceyh, 02:24
Akvaryum Tanıtımı - 60l Akvaryuma İç Filtre Yeterli Mi? Cyber_Scout, 01:27
Yeni Üye Forumu - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 23:15
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Bitkili Akvaryum FatihBezirgan, 23:14
Akvaryum Tanıtımı - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 23:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Bakteri Ve Parazitten Nasıl Temizlerim omererbas, 22:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Süpriz Corydoras Yumurtası Amatör balıkçı, 22:44
Kedi Balıkları Forumu - Japon Balıklarım Birbirlerini Yiyor omererbas, 22:18
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin jackal035, 21:33
Yeni Üye Forumu - Longfin Rams erencivelek, 21:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Discus Kafa Delinmesi aa_lper, 20:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad 30x30 Yigit26, 20:57
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim Rafayel, 20:19
Yeni Üye Forumu - Spotex İşe Yaramıyor Neden? Hoppala, 19:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Hayalet Balığı Ve Canlı Doğuranlar. Erenguven, 19:17
Yeni Üye Forumu - Biotopumsu Ahmtkr, 18:13
Akvaryum Tanıtımı - Kerevitimin Akvaryum Suyu Akvarist1923, 17:29
Yeni Üye Forumu - Örnek Oluşturabilecek Akvaryumlar (videolu) luleburgazli, 16:40
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Low-tech Tankta Kahverengi Yosun Ve Bitki Erimesi MrAnason, 15:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Muhammed demir, 14:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Karideslerimin Cinsi Ne Yigit26, 14:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Bitki Dekorasyon Önerisi Faruk0609, 14:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkilerin Durumu Nasıl bora881, 13:47
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığı Sağliklimi Kafasının Üstünde Beyazlikl ceyh, 13:47
Yeni Üye Forumu - 200lt Akvaryum Tavsiyeler Faruk0609, 13:05
Yeni Üye Forumu - Electril Blue Ramirezi Cinsiyet Ayrımı barskels, 11:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akavryum Boyut Önerisi. m3mm7r, 10:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fatherfish Akvaryum FerhatDumann, 10:49
Akvaryum Tanıtımı - 70 Litre Akvaryum İçin Tür Önerisi koraykbl, 09:09
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Tankında Nitrat Sıfır SariTursu, 01:30
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - 100*40*50 Discus Bakımı Hakkında JujuSeri, 00:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin twinsoul, 00:23
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Lepistes Yavrusu Ve Elma Salyangozu Hobimfish, 22:37
Yeni Üye Forumu - Parlak Kılıçkuyruk Amatör balıkçı, 22:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? K0L0Ni, 21:57
Canlı Doğuranlar - Dinlenmiş Su K0L0Ni, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Ve Trans Tetra Beraber Yaşar Mı ? Chief5, 21:20
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:09
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 14:09
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 14:09
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 14:07
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 14:07
- Hb White Lepistes Damızlık omererbas 14:02
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 14:02
- Karides Türleri karidesrehberi 13:52
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:52
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 13:52
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 13:52
- Akvaryuma Büyük Gelen 2 Melek Takaslik darkelf 13:03
- Sera Ve Resun Otomatik Yemleme dark blue 12:42
- Özel Tür Lepistesler Kaçıran Üzülür Devamı Yok FULL RED MEHMET 12:32
- Akvaryum Dophin Dış Filtre-sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 12:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 12:24
- Java Fer Türleri Balikcidede 12:24
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 12:23
- Disi Kilic Takas nurettindincer 12:20
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 12:16
- 180*60*65 Yy Akvaryum Ve Midas Papağan Melezi Yavr canrsln 12:16
- Çeşitli Hindistan Cevizi Kabukları Faruk57 12:09
- Lepistes Türleri Ve Kırmızı Fantom Plati Faruk57 12:09
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 12:05
- Mikrofex-grindal-mikrokurt Kültürü Canlı Yem tuncaysargin 12:02
- Akvaryum Çeşitli Malzemeler kilgarrah 11:58
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:53
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:53
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 11:30
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 11:30
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:14
- Apistogramma Şahinöztürk 10:37
- Frodo Stone 7 Kiloya Yakın osmang 10:31
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 10:31
- Zebra Ciklet Çift. Eş Tutmuş osmang 10:31
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 10:10
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:08
- Rasbora Arıyorum Miller 10:08
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 10:01
- Yati Kökü Ve Driftwood Kökleri ozan_1903 10:01
- Paretroplus Menarambo Arıyorum ozan_1903 10:01
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 09:30
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 09:30
- Aquael Fzn Pro 700 Askı Filtre 6,2w 700l/s Feanor 09:26
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:23
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:23
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 09:23
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:21
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 09:21
- Jbl İnline Co2 Difüzör Alighanbari 09:14
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
Koksal Gurkan,
osmang,
efkango,
UKSTUDIO,
a.gumrah,
mirat,
ssener,
scorpion26,
aa_lper,
pilatin,
Cyber_Scout,
JujuSeri,
MuratOzdemir,
ka2n,
Krgz,
tolgat,
ayberk5201,
ciways,
oguzhanYeniBalik,
Mikail Erdoğan,
altum123,
Ugur79,
nadas06,
sakpolat,
rupee,
suleymankol88,
hasan_tr_01,
Best Fish,
karidesrehberi,
Orhan76,
kambortam,
Hak@N,
dumans,
Ozzgur,
EKAR,
paratutmaz,
darkaura,
mayko444,
fikret43,
neomeo,
AtlasPoyraz,
Veronicax,
sertachk,
LosTurcos,
Faruk0609,
Burakp,
FatihBezirgan,
osmandbnl,
sina cen,
plutarkhos,
sorceres,
-RBG-,
Kemalk41,
Balikcidede,
Amatör balıkçı,
Taskinn,
SaRCoPhiLiuS,
omer417,
BalikAdam3099,
Kane shamed,
LeventYorganci,
umutgunay,
aupqua,
ozgurnez,
_rammstein_,
karavanaemre,
egedin,
Cessas,
ngerekli,
BoraER,
ternapi,
erimgorgulu,
Feanor,
Aquila,
RiKiMaaRu,
ballantines,
endymion10,
Ahmtkr,
H.polat,
Normansycle,
Hoppala,
reano,
Tortuga7,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.