ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gaffar27
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2010 13:21
Son Ziyaret:
11 Kasım 2010 12:10
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
GAFFAR KILIÇ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Gaziantep
Meslek:
FİNANS
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

GAFFAR KILIÇ

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarına bezelye
Kabuklarını çıkardım herbirini 4-5 parçaya böldüm o şekilde verdim
Japon Balıklarına bezelye
4 tane japonum var dün akşam haşlanmış bezelye verdim 4 balığa 2 adet bezelye verdim ama çok şiştiler karınlkarı patyacak gibi oldu bu normalmidir veya kaçtane vermemiz gerekli balıllar 3 cm boyunda.
japonlarım beyaz benekmi
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.Suyun sıcaklığımı 30 dereceye çıkardım daha sora forumda yazan ceviz yaprağı ve çay tedavisini uyguladım  ikinci gün mantar ilacı aldım ve onu kulandım şuan lekeler tamamen geçti şimdi kademeli olarak ısıyı düşürmeye başlayacağım sadece kuyruğu eriyen balığımın tekrar kuyruk çıkarmasını bekliyorum bu konuda yapılabilecek birşey varmı zamanlamı çıkar onu merak ediyorum çok şükür kayıp yaşamadım.
japonumun kuyruğu eridi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:üzerinde beyaz lekeler ve kurukla sırt yüzgeci eridi

Akvaryum Kapasitesi (litre):40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 adet japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:mavi damla-demlenmiş çay ve ceviz yaprağı suyu ekledim

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :balıklarımın hareketlerinde veya yem yemelerinde her hangi bir sorun yok ama önce beyaz lekeler oluştu beyaz benek olabileceğini düşünüp su ısısısını artırdım 22 den 26 ya çıkardım 1/4 oranında su değişimi yaptım ertesi gün baktığımda birinin kuyruğu ve sırt yüzgeci tamemen erimiş durumdaydı biraz çay ve forumdan okuduğum ceviz yaprağı suyndan ekledim sabah kalktığımda beyaz lekeler kısmen kaybolmuştu başka ne yapabilirim.

gaffar272010-10-15 09:11:03
japonlarım beyaz benekmi
cep telefonuyla çektiğim için biraz bulanık çıktı ama sırtınde net görünüyor lekeler.Yüzmelerinde ve yem yemelerinde bir sıkıntı yok balığın sadece 1 tanesinde yok leke oda sürekli diğerlerinden kaçıp kayanın içine saklanıyor.
japonlarım beyaz benekmi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:balıkların üzerleri beyaz beyaz pamukçuk gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre):40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:canlı bitki

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):20 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Japonlarımı yeni aldım (5gün oldu)  aldığımdan beri ısıtıcı 26 derecedeydi eskiden neon beslediğim için japonlar için 20 derece iyi diye söylenince 20 dereceye düşürdüm dün aksam eve gittiğimde 2 tanesinin üzerinde beyaz beyaz lekeler ilk başta yem artığı falan yapıştı sandım ama zamanla geçmedi ısıtıcının derecesini 24 e çıkarıp suyun %30 unu değiştirdim ve mavi ilaçtan 6 damla damlattım.Başka ne yapabilirim acaba ne olmuş olabilir.Kaya tuzu ekleyin denildi kaya tuzu yok normal tuzdan eklesem faydası olurmu acaba.
JAPONLAR
Akvaryumuma 4 tane japon balığı aldım bir kaç bilgi isteyeceğim.Isıtıcıyı kaç dereceye ayarlamalıyım.Japonlarla birlikte canlı bitki almıştım onun üzerinde birde salyangoz gelmiş akvaryuma daha çok küçük akvaryumda kalsınmı çıkarayımmı ve son olarak bu 4 japondan birtanesi diğerlerinden çok az büyük ve sürekli diğer üçünü kovalıyor bir sorun çıkarmı acaba onu merak ettim.
yeni başladım balıklarım ölüyor.
İlk balıklarım su yüzünden öldü ikinci aldıklarım zaten 10 gün sora aldım su düzenlenmiştir bence onlar neden ölmüş olabilir akvaryumada hemen bırakmadım 30 dakika poşetle koydum sora içine saldım.Peki bu akvaryuma 3 veya 4 japon alsam olurmu.gaffar272010-09-27 10:49:06
yeni başladım balıklarım ölüyor.
Akvaryumum 25 lt içinde su filtresi,kumu,aydınlatması plastik bitkisi hepsini birlikte aldım yalnız akvaryumcu bana balıkları günde 1 defa ve iki parmağımın ucuna sığacak şekilde çok az yem vermemi söyledi acaba açlıktan mı ölüyorlar.Çünkü ölen balıkları özellikle inceledim vücutlarında hiçbir benek falan yok. Balıkları alırken ben rast gele seçmedim aldığım yere rica ettim o seçerek verdi bunlar uyumlu diye.gaffar272010-09-24 15:50:57
yeni başladım balıklarım ölüyor.
Akvaryum merakım yeni başladı, 20 gün önce aldım. Akvaryum ve balıkları aldığım yer uyarı yapmadı sadece dinlenmiş suya koy dedi eve geldim. Damacanadaki sudan doldurdum ve balıkları içine bıraktım balıklar tek tek ölmeye başladı. 5 gün önce tekrar balık aldım bu defa önce poşetiyle akvaryuma bıraktım. Yarım saat kadar suya mavi ilaçtan damlattım ve azıcık tuz attım ama yeni aldığım balıklarda ölmeye başladı sebebi ne olabilir. Akvaryumda 2 melek, 2 cüce gurami, 1 vatoz ve 4 lepistes vardı. Şuan sadece 1 gurami ve 2 lepistes kaldı. freeasabird2010-09-24 16:02:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.