ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mooniron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2010 05:46
Son Ziyaret:
03 Şubat 2011 15:17
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aydemir pederli
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aydemir Pederli

SON 8 MESAJI

Melekler ve alt yüzgeçleri
Kuyruk erimesi değil. Öyle olsa idi sadece söylediğim yerlerde olmazdı. En azında bir nokta bile olsa diğer yerlerde de olurdu. Acaba vatoz yada çöpçü balıklarının bunları yeme olasılığı varmı ? Yada meleklerin birlerine saldırma olasılığı. Gerçi hiç agresif bir tutuma rastlamadım. mooniron2010-08-06 16:15:33
Melekler ve alt yüzgeçleri




Balıkların alttaki bacak gibi olan yüzgeçleri uzundu ama bugün bir baktım ikisininki de kısalmış. Bunların dışında akvaryumda vatoz ve çöpçüler var. Neden olmuş olabilir?
mooniron2010-08-06 16:12:41
Akvaryum Kokuyor
Bu koku olayı bende de vardı, su değişimi yapmanızı öneririm. bende fazla yemleme yapınca olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. 
akvaryum suyu 34 dereceyi buluyor ne yapmalıyım ?
Akvaryumun yüksekliği yeterli ise benim akvaryum için uyguladığım birşeyi anlatayım .
arabalarda çakmaklığa takıp çalıştırılan mini piknik tipi dolaplar var içlerine derin dondurucuda dondurulmuş plastik buz kalıpları konur. tam adını bilmiyorum ama o plastik buz kalıplarını dondurduktan sonra akvaryumun üzerine bırakabilirsin. ben kendim denedim ve çok verim aldım akvaryumun sıcaklığı 29u görünce iki adet normal büyüklükte plastik buz kalıbı koyuyorum. balıkların çok ilgisini çekiyor. hemen etrafında toplanmaya başlıyorlar. yanlız şunu söyleyeyim, sıcaklığı düşürmek için böyle birşey denedim ve olumlu sonuç aldım ama bu sizinde olumlu sonuç alacağınızı göstermez. balıklarınıza zarar verebilir bunu tam olarak bilmiyorum. o yüzden benim söylemimle deneme yapmayın , birşey olursa mesul olmak istemem :)
velifera cinsiyet ayrımı
Bunların cinsiyetlerine dikkat etmeden aldım. siyah bende erkek olduğunu düşündüm , burada hem fikiriz. fakat beyaz olanda tereddütlerim var. yüzgecini kaldırınca çok büyük bir yüzgece sahip olduğunu fark ettim. siyahı çoğu zaman kovalıyor. o yüzden erkek olduğunu düşündün daha sonra gonopod göremedim dişidir herhalde dedim. peki dişilerde de çok gelişmiş yüzgeç olabilirmi? çok yakından bakınca sanki şefaf gonopod var gibi. bu arada meleklerle hiç sorun yaşamadılar , umarım birşey olmaz.
velifera cinsiyet ayrımı



bu iki balığın cinsiyetleri nedir acaba? akvaryumu bunlar için nasıl dekore etmeliyim sizce?
bunların dışında 2 tane melek 4 tane çöpçü 1 tane vatoz var. akvaryum 6gen şeklinde 50 lt lik bir akvaryum.
Betta ve velifera
Akvaryumumda 4 tane çöpçü 1 tane vatoz 2 tane melek 2 tane velifera 1 tane betta var. aldığım yerde bettayı alırken balıklarla anlaşabileceği söylenmişti. 3 tane de pangasus vardı onları sizlere ömür oldu. bunlar kaldı.

Buarada benim betta , veiltail betta.
mooniron2010-07-12 18:12:25
Betta ve velifera
Benim akvaryumda farklı balıklar bulunmasına rağmen betta balığım beyaz veliferamı rahat bırakmıyor devamlı kovalıyor. sadece o balığın peşinde , hiç rahat vermiyor. bu beyaz velifera da gidip siyah veliferayı kovalıyor.  yapmam gereken nedir ? bettaların huysuz canlılar olduğunu biliyorum ama okadar balığın içinde sadece birini kovalaması garip geliyor. neden böyle bir davranış sergiliyor olabilir? Utangaç

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.