ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mc650
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2010 08:21
Son Ziyaret:
25 Kasım 2015 10:16
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Kırcelli
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Içel
Meslek:
Kimyager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Kırcelli

SON 10 MESAJI

Discusa İlk Adım
Paylaşımınız için teşekkürler. Ben birkaç şey sormak istiyorum. 350 litrelik akvaryumumda Discus beslemek istiyorum. Henüz boş akvaryumum. Filtre olarak önerdiğiniz bir dış filtre var mıdır? Ya da akvaryum boyutlarima uygun dış filtre almam kafi midir? Discus için özel bir seçim yapmam gerekir mi? Diğer bir sorumda akvaryum kumu. Akvaryum da kum olması sakınca yaratabilir mi? Teşekkürler.
 
Albino kiraz karides
[QUOTE=Bora B]Merak etmeyin genelde kirazlarda oluyor bu ama büyüdükçe renlerini almaya başlıyorlar.
Yavruyken şeffaf gibiler ama büyüdükçe pigmentasyonları artıyor.
Birde ışıklandırma önemli ne kadar ışıklandırma karideslerde pek önemli değil densede günde 8 ile 12 saat arası tankın ışıklarını açık tutarsanız daha verimli renklenme gözlemleyebilirsiniz.
 
[/QUOTE]
Yanlış anlamazsanız bende edindiğim bir tecrübemi aktarmak istiyorum. Günde 8-10 saat arası ışıklandırma yapıyordum karides akvaryumumda, lakin mavi karidesleri hiç bir suretle mavi görünmemişti. Işığı kesmeye başladım günde 1-2 saate kadar indrdim. 1 hafta içerisinde mavi karideslerimin çok belirgin bir şekilde mavileştiklerini gördüm. Aynı şekilde çok koyu kırmızı karideslerimde ortalarda dolanmaya başlamıştı bu süreç içerisinde.
Karides Akvaryumumda ki Solucan?
[QUOTE=timur eker]Planaria karidesler için çok zararlıdır!

Bu zararlılara karşı ilaçlı mücadelede Flubenol çok etkili bir ilaçtır. Fakat ülkemizde bulmanız çok zor. Bunun yerine aynı ilaç grubuna dahil Balbens 1200mg kullanabilirsiniz. Bu ilaç veteriner eczanelerinde bulunur ve fiyatı 12 TL dir. 1 tablet 250 litre akvaryum suyuna denk gelecek şekilde hesaplamalısınız. İlacı önce 1 litre suda çözüp akvaryuma öyle dökün. 24 saat süreyle akvaryumu havamotoru-havataşı yardımıyla ek olarak havalandırın. 24 saatin sonunda %50 su değişimi yapın. İlaç planariaların sindirim sistemini bloke edip 4 gün içersinde açlıktan ölmelerini sağlıyor. Fakat planaria yumurtalarına etki etmediği için ve yumurtaların gelişim süreleri 3 hafta olduğu için, ilaç uygulamasını 3 hafta sonra tekrarlamalısınız.
İlaç uygulamasından kaçınıyorsanız doğal mücadele olarak akvaryuma balık dahil etmenizi ve bunları çok az yemlemenizi önerebilirim. Aç kalan balıklar planariaları yiyeceklerdir. Yetişkin karideslere dokunmayacak türde balıklar seçerseniz ve akvaryumunuz karides yavrularının saklanabilmesi için yeterli bitki yoğunluğuna sahipse, karidesleriniz soylarını sorunsuz olarak devam ettirebileceklerdir.
Planarialar etçil kurtlar olup kabuk değiştiren karides yerler. Özellikle akvaryumdaki yavru karides nüfusunun çok hızlı bir şekilde tükenmesine neden olurlar. Aynı şekilde her türlü salyangoz da yerler.

Önemli: Karideslere zararlı bir etkisi bulunmayan yukarıda adı geçen ilaçlar, elma salyangozu, nerit, katil salyangoz, minare salyangozu gibi salyangoz türleri üzerinde ölümcül etkiye sahiptir. Ayrıca ancistrus, corydoras gibi bazı balık türleri de olumsuz etkilenebilir. [/QUOTE]


Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. 2 adet lepistes alıp akvaryumuma attım, gözlemleyebildiğim kadarıyla planaria bırakmadılar. Ama bahsettiğiniz yumurtalara karşı bir müddet daha tutmaya niyetliyim. Teşekkür ederim tekrardan...
Karides Akvaryumumda ki Solucan?
[QUOTE=DiKMENLi]

slm

Bunlara Planaria deniyor.Bir tur solucan alttaki yiyecek artiklariyla besleniyorlar.
Zararli olmadiklari biliniyor.
Kurtulmak icin 0,2 gram Flubenol 100 litre akvaryum icin yeterli.
Bunu 2 hafta sonra tekrarlayin.hepsinin kayboldugunu goreceksiniz.
Kesinlikle karideslere bir zarari yoktur.Sadece buyuk elme salyongozlari icin zararli olabilir deniliyor
Saygilar

[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için...
Karides Akvaryumumda ki Solucan?
Merhabalar, 2 hafta kadar bakamadığım karides akvaryumumda resimdeki solucanlardan türediğini gördüm. Bunlar tam olarak nedir ve zararları var mıdır? Ayrıca nasıl bunlardan kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...








mc6502010-10-20 20:17:11
Mavi karidesler ne renk?
Konuyu tekrar hortlatmış gibi oldum ama bu konuda bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Bende Hatay'da bir akvaryumcudan mavi ve kiraz karides aldım. Arlarında beyaz sırtlı kahverengi karideslerde cikti zamanla. Hem kiraz karideslerden hemde mavi karides olarak bahsedilen karideslerden yavru aldım. Fakat mavi karidesler bana geldikleri ilk günden beri öyle cıvıl bir mavi renge sahip deildiler. Belli belirsiz bir mavilik vardı. yavrularım hepsi şeffaf renkteler. Karideslerimi aldığım şahısla bir konuşmamda mutlu olmalarıyla alakalı olduğunu söyledi kendisinin akvaryumun daki bir karidesinin resmini gönderdi. 3 ayı geçmiştir fakat renklerde ne bir artış ne de bir azalma gördüm (anaçlarım için).
 [QUOTE=yasmut] Şöyle bir durumda söz konusu, bizzat tecrübe ettim. Üretim hanemi  kapatmadan önce 1 yıl  karides türleri besledim.  İtalatçılardan her tür karidesi  getirtdim. Türkiyede Sulawesi türlerini  ilk ben beslemeye  başladım. mavi, yeşil ve golden rengi 3 tür karidesde elimde vardrı bu karidesler geldikten 1 ay sonra şefaf hale geldiler ve dikkatle incelediğimde bunların amano karidesi olduğunu farkettim ve bu nedenle üremiyorlardı. Daha öncede bazıları kiraz karidese dönüşmüştü. Büyük üreticiler yemlerine çeşitli ürünler karıştırarak bu karidesleri renklendirip isim uydurup satıyorlar.  Bu nedenle büyük kısmının yavrusu renksiz veya başka  karides olarak doğuyor ve renklendirici yem vermediğiniz  için anaçlarda zamanla kendi renklerine dönüyor.
Adem TANIŞ2010-08-11 11:53:17
Karides yumurtaları !
Benim de sana önerim karantinaya alman doğrultusunda. Yaklaşık 225 lt lik akvaryumumda 8 tane neon bütün yavruları talan etmişler. 4-5 tane yumurtalı karidesimden sadece 10 tane kadar yavru görebildim. Çok fazla java ve christmas moss ve bir çok bitki bulundurmama rağmen.
Floresan ve Balast Sorunsalı
[QUOTE=tigger] Bitkili akvaryumlar hakkında fazla bilgim olmamasına rağmen 30w flolar kullanmanız daha iyi olacaktır. bu durumda 2 adet 2*36w balast kullanarak 4 adet 30w florasan bağlayabilirsiniz.30w floresanların boyu 90cm civarı
[/QUOTE]
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Floresan ve Balast Sorunsalı
Kusura bakmayın bu bilgileri eklemeyi unutmuşum. Akvaryumum bitkili. Boyutları ise 120cm boy 47 cm ise en. yükseklik şu an hatırımda olmamak la beraber 57cm olması lazım. 120x47x57 şeklinde 

[QUOTE=ufukdeniz]Kapak ölçüsü nedir acaba? Akvaryumunuz bitkili mi ? T5 mi kullanacaksınız T8 mi ?[/QUOTE] T8 kullanmayı düşünüyorum.
Deniz Kumu Hakkında Kafama Takılanlar
Merhabalar, 2 akvaryumuma deniz kumu koydum bende. 1. akvaryumumda biraz tecrubesizliğimden leğende sürekli suyla yıkadım, kaynar suyla haşladım bu şekilde 2-3 saat bir sirkülasyondan sonra akvaryuma koydum. 1-2 hafta kadar boş akvaryumda dinlendirdim sonra bitkilerimi 1-2 hafta sonra da balıklarımı ve karideslerimi koydum hiç bir sorun yaşamadım. Şu an midyeleride ilave ettim. Hiç bir sorun yaşamadım. Neon besliyorum moss lardan ve karideslerden dolayı dip temizliğide yapamadım şimdiye kadar ama dediğim gibi herhangi bir sorun yaşamadım. 2. akvaryumuma bir sineklik yardımıyla denizden topladığım kumu eledim midye kırıklarından arındırdığım ince kumun yıkanması daha kolay oldu. onceki 2-3 saatlik proses 1 saate kadar indi o şekilde akvaryuma ilave ettim. Ondada çöpçü ve killifislerim var bitkilerimle beraber. Hiç bir sorun yaşamadım hatta bitkilerim çok iyi ve hızlı bir şekilde gelişiyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.