ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yunus142
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2010 00:43
Son Ziyaret:
15 Nisan 2023 11:14
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet İnce
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet İNCE

SON 10 MESAJI

Arkadaşlar Balığımın Cinsi Nedir?
Bu balıkları red teksas olarak satıyorlar.. Balık çok güzelmiş maşallah.. Güle güle besleyin..
Satmayı düşünürseniz ilgilenirim..
Su Mercimeği Ve Moss
Yukarıda da değinilmiş ama ,
Beraber büyürler ancak su mercimekleri uyum sagladiginda tankin üstünü tamamen kaplayip aşağıdaki bitkilerin isigini kesecektir. Akvaryumda elinize, malzemeye yapisip sizi rahatsız edebilir. Ama ben lepistes yavrularini ayirdigim tamamen bos bir yoğurt kabinda üzerinde sadece su mercimeği (hava tasi vb.olmadan) ile çok az yemleyerek (su bozulmaması için) (ihtiyaç duyduklarinda bitkileri yerler) 15 güne kadar sorunsuz yasatabildim. Yavru lepistes büyütmede size çok yardimci olacak bir bitkidir. Basarilar dilerim.
Riccia Ve Taban Sorunu
Slm. Konu hakkında çok fazlaca bilgi sahibi değilim. Ancak bildiğim, duyduğum kadarıyla yanıtlamaya çalışayim.
Zeminin bir kismini kum olarak ayirip riccialar için ayirdiginiz bolumu kaya vb. İle yükseltip dediğimiz gibi kayaya veya yati kökü vb. malzemeye sardirarak çözebilirseniz.
Moss türleri için gün isiginin faydali olduğunu duymuştum.
En önemli sorununuzun yazin akvaryum isisi olacagini düşünüyorum. Başarılar dilerim.

Tavsiyeler olacaktır. Ama en iyi karar gözlemleriniz sonunda vereceğiniz kendi kararinizdir.
Güney Amerika Cüce Tankı Kurulum..
   Suyun kalitesini arttırmak için imkânınıza göre black water/mangrow (meşe)yaprağı, kökü/ ph düşürmek için tarçın, çay ilavesi, kızılağaç kozalağı kullanabilirsiniz.. Ben meşe yaprağı ve kızılağaç kozalağı kullanıyorum. Yavru almaya çalıştığım türlerde de tarçın.. Geldiğinizde hediye edebilirim..

   Yine güzel bir kurulum ve zevkli balık seçimleri olmuş. Güle güle besleyin..
Yeşil Parıltılı Meleklerim
  Yukarıda da yazılmış balıklarınız gerçekten güzeller ama ilk mesajdaki ikinci balık bana göre muhteşem.. MAŞALLAH.. Böyle bir balık benim tankıma da kısmet olur inşallah..
EB Acara başlangıç
     İthal balıklarda en önemli problem beyaz benek. Balık edindiğinizde balıkları 29-30 derecede adapte etmeniz ve ilk günlerde bitkisel yemlerle beslemeniz gerekiyor. Akvaryumculara suç bulmak bizler için kolay oluyor ancak akvaryumcular olmadan da bu türler ele geçmiyor. Mavi göz tül melekler ithalattan gelmediğinde fiyatlarının on katı arttığını canlı olarak yaşadım. Vergi vermediği, külfetlere katlanmadığı, ekmek parasını kazanmadığı halde akvaryumcuları karalayıp akvaryumcudan yüksek fiyatlara satış yapan hobici(?) arkadaşlar da var maalesef. O akvaryumcuyu da tanımıyorum ama tanışırım inşallah.

   Forumda bu türde başarılı olmuş arkadaşlar var ve ben de başardım. Ölen balıklarınıza üzüldüm ama green terörlerde en az onlar kadar güzel ve daha kolaydır. Sarı prensesten önceki favori balıklarım. Yavruları bunlar kadar para etmez ama yavrularını gezdirmelerinin keyfini yaşarsınız inşallah.
Cenk Bildir2015-03-30 08:36:29
Mavi Melek
     Yavrular çıktıktan ve keseden tam olarak kurtulduktan sonra günde iki kez artemia yemeleri gerekiyor. Şimdiden hazırlığınızı yapın :)
GREEN TERRÖRLERİM NEDEN YUMURTLAMIYOR
    Şartları önemli.. Tüp açtıklarına göre yumurtlayacaklardır eninde sonunda ama balıkları ürküten birşey olabilir mi? Yumurtlayacakları uygun büyüklükte bir küp var mı? (Küp olmasa da taşa, cama, yaprağa da yumurta dizebilirler ama küp ideal olur.)
Elektirik Blue Acara Ve Yavru Tankimiz Video
     Öncelikle hakkımda yazılanlar için çok teşekkür ederim.  Allah hepimizi elimizin, dilimizin, gözümüzün, tenimizin, çaresizliğimizin yaptıracağı kötülüklerden korusun inşallah. Bende iyi birşey görüyorsanız bu iyiliği biliyor, taşıyorsunuzdur. Ben de bu toplumun parçası olarak herkes kadar iyi, herkes kadar da kötüyüm. Toplum olarak çok daha iyiye hep beraber gideriz inşallah..

    Bu tür ithalattan gelen (neon ciklet) ancak arkadaşımın da çok güzel paylaştığı gerçekten güzel ama maalesef özel tür lepistes kadar ilgi görmeyen bir tür.. Bunu söylerken lepistesi kötülemiyorum ama kendimce fiyat karşılaştırması yapıyorum. Belki de yanılıyorum ama bugün için böyle düşünüyorum. 

    Paylaşımlarda da görüldüğü gibi arkadaşımız çok güzel bir tank kurmuş. ( Balıklar sıcağı seviyor. 29-30 derece bence iyi.. Bu sıcaklıkta canlı bitki bakımı problem gibi görünüyor -ki ben bitkileri eritiyorum..- ancak maşallah bu konuda problem görmedim. Bence bu gördüğüm en can alıcı nokta (Tebrik ederim..) Bitki balıkların stresini alıyor. (Yanlarındaki küçük balıklar gibi..) Ben bu konuyu yapma bitki ile çözdüm. Balıklar o kadar uysallar ki lepisteslere dahi dokunmuyorlar. Aslında bu konudaki fikrim onları kendilerine rakip olarak görmedikleri.. Aynı boyutlardaki yumuşak huylu balıklara ne yapacaklarını deneyip görmek lazım.. Ama aynı boydaki flower horn yavrularının arasında barınabiliyorlar.. Yavru almak için en güzeli tanktaki en sert tür olmaları.. 

    Balıklar belli bir olgunluğa eriştiğinde yavru alıyorlar. Tek erkek (baskın erkek) tankta bir kaç dişi ile yavru alabiliyor ve yavrularını belli bir süre koruyabiliyorlar. Bir küp, uygun bir kayanın veya yaprağın üstü yeterli olabiliyor.   Amerikanlar gibi ince taneli kumu seviyorlar ve kumu plankton arar gibi ağızlarına alıp atıyorlar.  

   Yaşadığım en büyük problem ilk balıklarımın çok sık beyaz benek olmaları. Ama yerli yavrularla bu problemi yalnız bir kez kendi imkânlarımdaki problemden dolayı ısı kaybı yüzünden yaşadım.. 

   Balıklar her türlü yemi yediler ama artemia daha iyi sonuç verdi.  Bloat sorunu da yaşamadılar.

   Arkadaşımız güzel bir paylaşım yapmış ve maşallah balıkları da çok güzel. Bol ve sağlıklı yavrular büyütmesini dilerim.

   Beş yıldır hobihanem var. Ama akvaryumcu bir arkadaşım sayesinde bu türle tanıştım ve ondan çok şey öğrendim. O olmasaydı bugün sahip olduğum birçok türü ancak internette takip ederdim. Bana tüm katkıları için çok teşekkür ederim. Her zaman da her arkadaşımdan öğrenecek yeni bilgiler mutlaka var. Bilgi paylaştıkça büyüyor.

    Bu hobinin, hobiciler kadar akvaryumculara da ihtiyacı var. Bu işin eziyetini çektiklerini, vergisini, külfetini (emek, kira, ısınma, elektrik, su, personel giderleri vb.) çektiklerini yaşayarak gördüm. Bu balığı ilk kez akvaryumcu arkadaşım getirdi  ve ben de onun sayesinde tanıdım. Hobinin insanların birbirinin kuyusunu kazmak yerine birbirine yardımcı olarak çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. 

  Arkadaşımın paylaşımında bu kadar uzattığım için hoşgörüsüne sığınıyorum. Yakında inşallah ben de böyle güzel paylaşımlar yapacağım. Konuda adımın geçmesi dolayısıyla bu yazıyı yazma cesareti buldum. İyi niyetleri için arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.  

   HERKESE İYİ BALIKLAR..
Rotkeil
Hepsi birbirinden güzel maşallah, güle güle besleyin. Ben emekli olunca yerli üretim yavrularınızdan kısmet olur inşallah... Cenk Bildir2015-03-08 08:30:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.