ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gustin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2010 12:43
Son Ziyaret:
02 Şubat 2024 14:28
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökmen üstün
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökmen Üstün

SON 10 MESAJI

80 Lt High Tech
Merhaba çok güzel olmuş akvaryum, blyxa japonica nerden aldınız ?
Lepistes Akvaryumu

Merhaba bitki için fazla uğraştırmayan saz önerebilirim size çok hızlı çoğalıyorlar.

Güllerimdekilerde ne böyle? (Fotoğraflı)

Merhaba , salyangoz yavrusu olmasın yayru haldeyken kıl şeklinde oluyorlar.

co2 testi
Akvaryum suyunu değişim yapmışsınız. Bencede korkmanıza geek yok. Geçmiş olsun.
Balığım bitkiyi yiyor normal mi ?

Sizin için en değerli olan hangisi karar verin . Olmadı balığınızı akvaryumcuya götürün başka balık alın daha uyumlu olan balık lepistes olabilir. Bende de plati var bitkilerime hiç dokunmaz. Sizinki si  oldukça agrasif  heralde.

Java moss sarmak.
Merhaba tek kat yapsanız da o lif java mossu tutardı. Bitkinin aralardan çıkması epey zaman alabilir  tek kartı çıkarın bence. Ben iple yaptım daha sağlıklı oldu tabi tercih sizin.
Bitki tavsiye

Sizin için en iyi tercih java moss olacaktır. Bitki ile uğraşırmaz diyeceksen , rayfalar var. Bu pastenelerde paket yaparken üstüne  parlak iple yapılan fiyonklar var . Onun gibi  epey yapıp akvaryumun üstünü doldurabilirsin.

akvaryum flo hakkında bilgi
Arkadaşlar 4 adet florasanım var akvaryumumda 2 gro+1 aqua+1 daylight şimdi bunları alalı 1 seneyi geçti  forumda birkaç yerde floların kullanım süresinin 1 sene olduğu daha sonra yenilerinin alınması gerektiğini okudum. Şimdi 2 seneyi geçmiş flolar  lümeni vb gibi bilmiyorum o değerlermi azalıyor eskisi gibi verim sağlamıyor mu ? . Yardımlarınızı rica ederim.
Öğrenci Evi İçin Bitkili Karides Akvaryumu Çalışmaları....
[QUOTE=karideskisehir] [QUOTE=Bitkisel_Hayat]Ahmet bey(Abi?) konunuzu bugün farkettim ve çok sevindim. Üniversite nedeniyle akvaryumlarımı kaldırmak zorunda kalmıştım. Sağolsun buradaki yeni arkadaşlarımdan biride geçenlerde bir akvaryum hediye etti. Onun sayesinde bende adam akıllı başlayacağım ancak önümüzdeki hafta finallerim var.(Malum, hazırlık daha yeni bitiyor.) Şu sıralar kurulum için pek vakit bulamıyorum. Sizin istediğiniz gibi bir akvaryumda ben kurmak istiyorum ama henüz hiç bir araştırma yapamadım. Şimdiye kadar iwagumi için hangi malzemeleri temin ettiğiniz söylerseniz bende yavaş yavaş onları almak isterim. Bu arada durumumuzun neredeyse aynı olduğunu söylemem gerekir. Tek eksiğim, arkadaşlarla gezerken taş markete rastlamak...

NOT:Konunun takipçisiyim. İkimizede kolay gelsin!
[/QUOTE]

Beyde değil abi de değil. Ahmet en iyisi. Zaten yolda şşşiiitt deseler bile bakarım. :)
Taş marketi buldum bulmasına ama sadece bulmakla kaldım. Daha taşları temin edemedim. Eğer temin edersem kuru bir şekilde kurulumu yapacağım.
Moss ağırlıklı bir kurulum düşündüğüm için, kum olarak quartz tercih ettim. Tabanda aşırı malzeme kullanmayacağım yani. Onun dışında zevkinize göre ( ister oval, ister sert yapılı fakat tek önemli nokta doğal gözükmesi çok önemli. Makine ile kırılmış veya düzleştirilmiş taşlardan kaçının. ) taşlar temin etmeniz gerekir. Akvaryum boyutuna göre 3 veya 5 taşlı yapabilirsiniz. Ben bu akvaryumda 3 taşlı yapmayı düşünüyorum. 1 tane çok büyük, 1 tane nispeten küçük ve 1 tane de aşırı küçük taş kullanacağım. Ben sert formlu düşünüyorum. Işık olarak 10000k lik bir t5 kullanıyorum.  Bunları temin etmeniz şimdilik yeterli olacaktır.

Bu arada akvaryum, maket, bisiklete binmek, vs. yani hobi derslere zarar diyen velilere buradan duyurulur. Hobi, dersleri pozitif etkiler. Ben akvaryum kurarken öğrencilikten dolayı sadece sigara içmeyerek ve artemia satarak bu akvaryumun kurulumuna başlamıştım. Annemden derslerin iyi olsun para benden sözü gelince vizelerim uçtu gitti. Buyrun ilk dönem vize notlarım:)


Şimdi aynı gazla finallere çalışmaya devam. :)

[/QUOTE]
Ahmet merhaba  şu not ekranı görmeyeli 8 sene olmuş , tebrik ederim biz hep yaz okulu tafyasıydık. Eskişehir de okumak ayrıcalıktır , öğrenci şehri, yaşam dolu sadece kışlar soğuk :) Karides çalışmanı takip edeceğim.  kolay gelsin.
2 gunde bu kadar oluyor napalım :)
Oktay Merhaba akvaryumun cok guzel olmus, 2 gunde boyle oluyorsa sistemin tam olarak oturdugunda nasil olur bilmiyorum . Eline saglik

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.