ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
t_bec
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2009 20:19
Son Ziyaret:
30 Mart 2010 21:58
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alper sağlam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Alper SAĞLAM

SON 10 MESAJI

Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
[QUOTE=darXis]Doğru Tercihinizden ötürü sizi kutlarım.Yumurtaları almasının 13 veya 14.gününde balığınızı kusturabilirsiniz.Fazla örselemeden ağız kısmına hafif hafif bastırarak yavruları bırakmasını sağlayabilirsiniz.Bu iş için 60litrelik akvaryumunuz uygun olacaktır. [/QUOTE]
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.peki bu 13-14 gün sonunda ben balığımı yakalamaya çalışırken kovalamaca sırasında yumurtaları yada yavruları yutma yada ağzından atma durumu söz konusu olabilirmi ilk defa yavru alıcağım için heyecanlıyım ve yavruları kaybetmek istemiyorum:(
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
Verdiğiniz tavsiyeler üzerine bir kaç değişiklik yaptım büyük olan erkek yunusun birini papağanı ve zebraları tankımdan çıkardım extra olarak tanka bir büyük yunus ve bir büyük sp aldım fakat 2 gün geçmeden diğer erkek yunus kendinden daha büyük olan yeni aldığım dişi yunusu öldürdü malesef :(:(:(
Ama birde güsel haber var aldığım dişi sp 1 gün sonra ağzına yumurta aldı ve 4 gübdür yem yemeye çıkmıyo yumurtalar ağzında :):)
Eğer yavru alabilirsem bunlar ilk yavrularım olacak ve çok tecrübesizim ne yapmam gerekir forumda biraz araştırdım bu kusturma işini filan ama nasıl yapacağımıda tam olarak anlamadım:(
Ve sizinde belirttiğniz gibi amerikanları çıkarttığımdan beri gözle görülür bi huzur geldi balılarıma ben daha önce göz göre göre eziyet ediyormuşum hayvanlara.:(:(
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor

İş güç dolayısı ile sanırım bu iş en erken cumartesiye kalacak belki daha önceleride böyle oluyordu fakat hiç denk gelmemiştim.Şimdi şahit olunca içimi huzursuzluk kapladı sanki ölecekkler gibi kuruntu yapıyorum :)

En kısa zamanda sizinde belirttiğiniz gibi çeşidi azaltmam olacak.Ama dişi sıkıntısı çekiyorum ben tekra o erkeği koyduğumda sorun olacak onudamı versem daha iyi olur?
Peki son hali ile akvaryumumda sarı prenses yunus vatoz kalsa bi problem olmaz sanırım değil mi?
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor

Çok teşekkür ederim bayağı bi uğraştım ama cep telefonu ile bu kadar çekebildim daha iyi ve net görüntülerimi en kısa zamanda paylaşacağım.

Birde bunun rengi çok koyu sırt yüzgeci yüksek ve kafasında çıkıntı yok ama diğer yunusumun rengi açık hoş mavi ve tepesi var birde o bahsettiğim yunusumla resimdeki balık ağız ağıza sert bi kavga ediyorlardı nerdeyse akvaryumdan çıkacaklardı zıplarken yaralamasınlar die birbirlerini uzun çabalar sonucu az önce kurulu (iç filtre ısıtıcı 2 adet dekor ve kum)  fakat  boş olan 60 lt lik bi tanka ayırdım tek başına.Sizce doğrumu yapmışım?
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
Arkadaşlar az önce akvaryumumu izlerken iki balığım fena kawga ediyorlardı birsinin tepesi var yunus eminim fakat bu resmini yüklediğim balığı akvaryumcu bana dişi yunus die 20 tl ye vermişti fakat şimdi bu sitede araştırdıkça bu balığın yunus olmadığı kanaatindeyim yardımcı olursanız sevinirim.
Bu balığın cinsi nedir?
Saygılar.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum daha önce sürekli faydalanıyordum bende üye olmaya karar verdim.
Bu amatör hobimi ilerletmek istiyorum.
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor

Hocam fikirleriniz için teşekkür ederim en kısa sürede bu değişikliği yapmayı düşünüyorum.

Bir diğeri tankımda 1 orta boy 2 de büyük olmak üzere 3 vatoz balığım mevcut.
Daha önemlisi buradaki akvaryumcularda öyle takas olayı filan malesef olmuyor balık alışımız yok takas yapamayız diorlar bende çöpe atamayacağım için mkaldılar öyle :(
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-amator-malawi-akwaryumum/1468739[/VID]
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim akvaryumumun bir videosunu ekledim geçen ay çekmiştim fikir edinmeniz açısından daha sağlıklı yardım edebileceiğinizi düşündüm.
Saygılar.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
Önce dış filtre için söyleyim edirnede ikamet ediyorum ve burada imkanlar çok kısıtlı tetratec ex 700 akvaryumcudaki en büyük dış filtreydi benden 150 tl aldı :)
Amerikan zebram var 3 tane daha öncede uyarmışlardı sıkıntı yaratır die ama şuana kadar bi sıkıntı yapmadılar. yazmayı unuttum birde bie el büyüklüğünde papağanım war bazen zebralarım papağanla didişiyo o kadar frenatusuda bana ciklet çöğçüsü die akvaryumcu zorla sattı resmen bu gerekli die.
Yunus ve sarı prenseslerim için bikaç sor
Merhaba siteyi forumu araştırdıkça okudukça hiçbirşey bilmediğimi gerçekten bu işi acemice yaptığımı anladıma raştırdıkça daha fazla şey öğreniyorum bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Neyse benim yaklaşık 230-250 lt lik malawi cichlidi tankım war yunus sp zebra vatoz ve frenatus balıklarım war tankımda hiç canlı bitki yok ve mavi florasan ışığım 24 saat açık tetratec ex700 dış filtrem atman 200w ısıtıcım hava motoru kullanıyorum..
 
Forumdan öğrendiğime göre malawiler kayayı sewiyormuş fakat benim tankımda hiç kaya yok içerisinde seramikten 1 büyük delikli fıçı  gene seramikten  efese benzer bi dekor ve yapay bitki birde bakalit (doğan tamponu) batık gemi mevcut içine koyduğum kum ne kumu tam bilmiyorum ama midye kırığı sanıyorum .
benim sorum şu yukarıda kendimce anlattıklaıma göre doğru yoldamıyım eksiklerimin bazılarını farkındayım en kısa zamanda değişikliğe gideceğim sizinde fikirlerini almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
t_bec2009-12-30 20:52:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.