ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
newbloodd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2009 02:37
Son Ziyaret:
20 Aralık 2010 00:34
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Necdet Can ERTE
Doğum Tarihi:
18 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Erte

SON 10 MESAJI

Lepisteslerde ilginç durum
Bu gece ki izlenimlerimden biraz daha iyi vaziyette olduklarını söyleyebilirim (umarım yanılmıyorumdur)
Dişilerden birtanesi sankli uzun zamandır tankımdaymış gibi davranmaya başladı ve 3 erkek aşağı yukarı sakin sakin hareket ediyorlar,dilerim diğerleride aynı şekilde normalleşmeye başlarlar..
Ayrıca bu söylediklerimden hariç olanlar yine suyun üzerinde olsalar bile daha akıcı,sürekli kuyruk ve yüzgeç sallamıyorlar,sanki daha sakinler.
Dün geceden beri ışıklandırmam kapalı,yemlemeyi az yapıyorum,yani akvaryumu uyku moduna aldım diyebilirim..Yarını çıkartırlarsa yaşayacaklarını düşünmeye başladım.
Yarınki izlenimlerimide yazmaya devam edicem.
Yorum ve yardımlar için teşekkürler.
Su yüzeyinde lepistesler (bitkili tank)
Merhaba..

Muhtemel tek sebeb stres olmakla birlikte 3 gündür aynı sorunu bende yaşamaktayım..bitkili 500litre tank,filtreler ısıtıcı vs..herşey 4/4 lük olmasına rağmen aldığım son parti lepisteslerim sizinkiler gibi suyun üzerinde asılı kalmak için deli divane şekilde çırpınıyorlar..Fakat gözlemlediğim kadarı ile giderek durumları iyileşiyor.
Işığınızı kapalı tutmanızı tavsiye ederim,enazından balıklar biraz sakinleşir ve durumları düzelmeye başlar.
Yazdığınız kadarı ile su şartlarında bir problem olmaması gerekiyor,yani herşey uygun..

Bütün bunlardan sonra iç çekerek eklemek istiyorum...aaaaah ah o eski çamur gibi suda bile banamısın demeden yaşayıp üreyen lepistesler nerde...........................

ilgili konu başlığım 
newbloodd2010-11-29 03:30:58
Lepisteslerde ilginç durum
Tankım yeni kurulduğundan ve su şartları çok iyi olduğundan fazla detaya girmek istemedim,ayrıca yeni balıklarım gelene kadar yaklaşık 1 saat yol kat etmişlerdi ve oksijensiz kalmaları ölmeleri anlamına geliyordu..
Siz ne tavsiye edersiniz şuanki durum için?Önceliğim gelen balıkları kurtarmak,inanın ben 20 senedir Lepistes besliyorum daha önce böyle lepistesler olduğundan hbaerim vardı internet sağolsun,ancak hiç canlı şahit olmamıştım,kurtarmak için ne yapmalıyım neler yapmalıyım..

Lütfen derdime bir çözüm söyleyin,2 erkeğim ve 1 dişim şuan normal hallerine döndüler fakat geri kalanlar halen suyun üzerindeler ve stres durumundalar.
Lepisteslerde ilginç durum
30 dakika kadar beklettim poşetle beraber akvaryumun suyu üzerinde,stres yapmış gibiler gerçekten..dilerim ölmezler çünkü bir üreticiden para karşılığı satmadığı için hatır gönül tanıdık soktum araya da aldım balıkları,rahatlıkla bu güne kadar gördüğüm en güzel lepistesler diyebilirim..inanın uykularıma girdi dün gece,ya ölürlerse diye...

Bu arada iç filtrem var ve birazda akıntı yapması için akvaryuma dönüktü,az önce yönünü değiştirdim,şimdi cama doğru akıntı yapıyor ve 1 dişi 1 erkek yeni lepistes suyun en dibine kadar inip çıkmaya başladılar..Dilerim diğerleride aynı tepkiyi verirler
newbloodd2010-11-28 01:14:20
Lepisteslerde ilginç durum
Fakat yeni aldıklarımın haricinde sadece 1e 1d lepistesim var,500litrelik tankta yaşıyorlar ve molilerimin hepsi kardeşimin kendi aldığı yavrulardan oluşuyor...

ayrıca dişilerin sizinde söylediğiniz gibi kuyrukları sarkmış değil,erkekler ise kuyrukları oldukça büyük olduğu için tam düz tutmakta zorlanıyorlar..

newbloodd2010-11-28 00:50:10
Lepisteslerde ilginç durum
Merhabalar.

15 gün kadar önce kurduğum lepistes - moli akvaryumuma dün yeni 6 adet erkek dişi damızlık Lepistes ekledim,gayet sağlıklı ve iyi görünüyor olmalarına rağmen akvaryuma eklediğimden beri suyun sadece üstünde duruyor ve sürekli kuyruklarını ve yüzgeçlerini çok hızlı şekilde sallayarak sabit kalmaya çalışıyorlar.Bu durum sadece yeni eklediğim balıklarımda mevcut,eski balıklarım cıvıl cıvıl bir o yanı bir bu yanı gezinip duruyorlar...
Akvaryumumda herhangi bir hastalık olduğunu düşünerek tüm balıkları ayrıntılı şekilde incelememe rağmen hiçbir parazit vb.. birşey bulamadım.
Uzun seneler lepistes  besleyen biri olarak bu ilk defa başıma geliyor..
Sebebi veya sebepleri neler olabilir bilgilerini paylaşan herkeze şimdiden teşekkürler.
500 litre canlı doğuran
Canım kardeşim benim,öncelikle foruma hoşgeldin,dilerim seninde benim kadar sağlıklı ve güzel balıkların olur,annem kızmadığı sürece akvaryumları büyütmeye devam :D
Sanırım 500 litrede lepistes kılıç velifera moli besleyebilirsin,bir sorun olmaz kanaatindeyim ancak ben daha önce nekadar canlıdoğuran beslemiş olsam bile bukadar büyük akvaryumum yoktu ve tecrübe edemedim.
bilgilerini kardeşimle paylaşan herkeze de çok teşekkürlerimi sunuyorum

dip not : Berkay Erte öz kardeşimdir :)
S.P akvaryumum için önerileriniz
Bu arada görsellik çalışmalarım devam ediyor.Sehpa kısmına bir arkadaşım vasıtası ile plexinin üzerine dijital baskı yaptırdım,biraz maliyetli fakat hoş oldu.

Ufaklıkta benim oğlan Tebessüm












newbloodd2010-09-02 19:09:05
Nasıl bir sump yapmalıyım?
Akvaryum 130*70*60,benim verdiğim ölçüler sehpanın içine ait,yani profilleri koymuyoruz bu ölçülere dahil değiller,tam olarak 546 litre.yani 550 değil.


[QUOTE=hny001]Oraya bence 60*40*40* bir sump sığdırabilirsen 550 lt yi güzel temizler die düsünüyorum ama sanki 550 lt deil gibi gözüküyo burdan, akvaryumun ölçüleri neler? birde sumpı alta koymayı düsünmüssünüz su nerden gelip nerden gidecek? elektrik gittiğinde sorun olcak mı?.[/QUOTE]

Sump owerflowbox ile çalışacak,elektriklerin bir problem olacağını sanmıyorum.

İlgili konu bu başlık altında : http://www.akvaryum.com/forum/pvc%E2%80%99den_overflow_**yeni_resimler_eklendi*_k63154.asp?PN=8


[QUOTE=mfs1297]Bencede 550 litre yok o akvaryum taş çatlasa 400 litre bence [/QUOTE]

Ölçüleri verdim hesaplayabilirsiniz.


[QUOTE=except]Benim gözümede 125x60x50h gibi göründü akvaryum. zaten resime bakınca bir tek yükseklik verilmemiş, o da 50-55 arası...

Nasıl bir sump yapman gerektiğine gelince önemli olan içinden geçen suyun debisi 60x30x30da işini görebilir...
[/QUOTE]

Şimdi buraya 60*30*30 bir sump yaptım diyelim,profillerin arasından nasıl geçip yerine oturacak bu?veya içerdemi silikonlamak zorunda kalıcam?
(düzeltiyorum,kafamın karışıklığından ölçüleri uzunlamasına hesaplamışım,60*30*30 buraya zaten en sağa veya en sola olmak üzere tam olarak sığabiliyor Big%20smile )
newbloodd2010-09-02 16:11:35
Nasıl bir sump yapmalıyım?
Merhabalar.
Yeni sp akvaryumu oluşturuyorum,fakat dış filtrem her nekadar 1400L/h çevirsede yetersiz kalıyor (her nekadar öyle yazsa da ben 1400 çevirdiğine pek inanmıyorum)
Akvaryumumun alt kısmına sump kurmak istiyorum,fakat ölçülerim okadar ilginç ki buraya nasıl bir sump kurarım veya kurabilirmiyim hiçbir türlü kafamdan kestiremiyorum.
Forumda overflowbox sistemi,sump çalışma mantığı vb.. konularda oldukça bilgi edindim fakat iş böyle bir alana sump kurmaya gelince tıkanıp kalıyorum.Ayrıca 550litrelik bir akvaryumum olduğunu göz önünde bulundurursak kullanmam greken kafa motoru ve aşağı kuracağım sump ölçüleri nasıl olmalı onuda bir türlü hesaplayamadım.



Şekil olarak nasıl birşey yapacağıma kafamı birtürlü çalıştıramadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden herkeze teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.