ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurbaba123
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2009 21:20
Son Ziyaret:
12 Haziran 2013 12:30
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Mandaoğlu
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Free ! ! !
5 dişi Sp 1 erkek Sp
1 dişi yunus 1 erkek yunus
80*40*80 250 lt akvaryum

SON 8 MESAJI

Dişi yunusu yavrularıyla ayırmalı mıyım?
Merhaba. Bu gün dişi yunusum yaklaşık 10 15 gün arasında ağzında yavru tutmakta. 65 cm standart akvaryumum var. Kurulu düzende şu an boş duruyo. Dibinde kum war ısıtıcısı iç filtresi hava motoru tam. Yavruları burda büyütüyordum. Şu an dişiyi tek başına bu akvaryuma alsam verimli şekilde yavruları elde edermiyim yoksa kusturup pet şişede 2 3 cm olana kadar besleyip mi öyle mi bu akvaryuma almalıyım. O şekildede yavrularda baya bi kayıp yaşıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. 
Çiftleşme BaşLadımı
Umarım yumurtaları ağzında gerektiği kadar tutar ve sağlıklı yawrulara kavuşursunuz. Benim yunusumda 2 kez yumurta tuttu fakat 2 sindede dış baskılar ( tek dişi olduğundan dolayı erkeğin verdiği rahatszlık, kalabalık akvaryum) yüzünden ikisindede yumurtaları kaybettim. Kimi arkadaşımız 4. seferde yawru alabilmiş. Sabır işi gibi görünüyo... Herkesin yawrulara kavuşması umudu ile ii günler.
Dişi Sp Delirdi ! ( Benim de yavrularım olsun)
Slm arkadaşlar. Akvaryumda ufak bir değişiklik yaptım sıkıntılardan hala kurtulamıyorm. Yunus balıklarımı ayrı bir akvaryuma aldım. Sarı prensesleri yalnız başına bıraktım. Şu an akvaryumda 1 haftadır çekinik durumda olan erkek sarı prensesim. Akvaryumun baskını oldu ve bütün balıkları kovalıyor. Ben bu chiclidleri bi türlü anlayamadım. Erkek balığın dişileri etkilemesi ona kur yapması gerekmiyormu neden öldürecekmiş gibi kovalıyo ordan oraya... Alışma sürecimi diyelim arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...  
Dişi Sp Delirdi ! ( Benim de yavrularım olsun)
Dişiler hemen hemen aynı boydalar erkek sarı prenses 2 3 cm büyük ama suyun üst seviyelerinden aşağılara inemiyor korkudan :=) zamanla olcak inş. Bu arada erkek de kızgın döneminde ağzı burnu simsiyah ama rahatına bi kavuşamadı. Akvaryumdaki asıL sorunum erkek yunus. Akvaryumun en irisi ve akvaryum zemininin sahibi diyebilirim :) sürekli olarak kızgın dönemde :P bir tek dişi yunus var onu sürekli rahatsız ediyor. Diğer balıklarında hiç birini zemine yaklaştırmıyor. Böyle bi ortamda yavru alabilirsem süper olacak :):) 
Dişi Sp Delirdi ! ( Benim de yavrularım olsun)
Merhaba arkadaşlar. Bu gün dişi sarı prensesim tüpçük çıkardı akvaryumun bir köşesini kazıp yuva haline getirdi. Tamam dedim bizim iş oldu en sonunda yavru alabileceğim :P Ama malesef olmayacak gibi çünkü akvaryumda ne kadar balık varsa hepsini kovalıyo hiç birine rahat vermiyo. Kendisinden 2 3 cm civarı büyük erkek sarı prensesi de kovalıyo nefes aldırmıyo. Bu arada erkek sarı prensesi (1 hafta oldu olmadı) yeni aldm. Akvaryumdaki bütün balıklar kovalıyo zaten erkek sp mi :( Büyüklük olarakta akvaryumun en irisi diyebilirim ama hepsi kovalıyo anlamadım bu işten bişey. Tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. 
Yunuslarda çiftleşme süresi
İyice gırtlağı indi... malesef yine olmadı bizim iş :S Bidahaki sefere inş. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler... 
Yunuslarda çiftleşme süresi
Düne göre gırtlak bölgesi sanırım daha küçük. İnşallah yine yutmamıştır yumurtaları Sikkin. Resim ekliyorum arkadaşlar. Sizce ağzında yumurta var mı varsa kaç tane olabilir ? İki senedir ciklet besliyorum henüz yavru alamadım :S Bi gün yüzüm güler inş.


http://img27.imageshack.us/i/img0417pm.jpg/



  ozgurbaba1232009-11-03 20:39:01
Yunuslarda çiftleşme süresi
Merhaba akvaristler. Benim bir erkek bir dişi Cyrtocara moorii (Yunus) balığım var. Bu gün çiftleştiler ve dişi şu an ağzında yumurta taşıyor gırtlak bölgesinde sarkma oldu. Buraya kadar her şey normal ama bir sorm olacak. Erkek yunus hala dişiyi kovalıyo rahatsız ediyo sürekli. Çiftleşme bi kaç gün devam mı ediyor ? Bu dişimin ikinci kez yumurta tutması. İlk seferinde bi kaç gün geçtikten sonra yumurtalarını yutmuştu. Acaba kısırlık mı var ? Cevaplarınızı bekliyorm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.