ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sancar_27
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2006 21:11
Son Ziyaret:
10 Ocak 2007 22:12
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sancar Efkan

SON 10 MESAJI

lutfen bakarmısınız yunusuma?

Selam ;

Yunsular çok narin balıklar ve bu hava şartlarında bir sıcak bir soğuk ve tekrar sıcak gördüyse buna kolay kolay dayanamaz , oksijen konusundan önce bence bu ortam değişikliği balığı yordu ve bu hale geldi. Bir kere şok yerse yunus birdaha döndüremessiniz.

Saygılar...

sarı prenses ve frontosa

Selam ;

Bende 4 adet frontoza var ve aynı ortamda hem sarı hem beyaz hemde mavi prenseslerle hepsi çok güzel anlaşıyor , yalnız hepside yavru iken aynı tankta büyüdüler . saklanma yerleri ve akvaryum ortamı uygun ve hiçbiri birbirini rahatsız etmiyor.

Ayrıca balıkları hızlı büyütmek için birşey kullanmayada gerek yok hepside düzenli beslenmeyle kendiliğinden büyüyor , eger hormon vb. ilaç varsa kullanmanıda tavsiye etmem çünkü balığın normal gelişimini bozar.

Saygılar...

Pamukçuk

Selam ;

Balıklarında lionhead arkadaşımızın dediği gibi mantar ve enfeksiyon olayı gerçekleşmiş ve belirtiği linkten faydalanabilirsiniz ben ayrıca şunu belirteyim büyük ihtimallede akvaryumunuzda geçimsiz bir balık var ve diğerlerini aşırı derecede dövüyorda olabilir bu nedenle oluşan yaralar çabucak enfeksiyon kapıyor olabilir akvaryumunuzu izleyin ve anlaşamayan balığı ayırın derim.

Saygılar...

sarı prensesim yemleri yutamıyor

Selam ;

Düşük ihtimalle parazit var ve Okan Denizin dediği gibi ayrıca İyot eksikliği de kuvvetle ihtimal dir .Balığınızı ayırın ve diğer balıkların hırpalamasını önleyin böylece kendisini toparlaması kolaylaşacaktır , Yemleri yeme isteği iştahtan değil aşırı açlıktan , yemi alır biraz geveler parçalar ve geri atar malesef onu yutamaz bu nedenlede karnı çökmeye başlar , buda parazitten şüpheyi uzaklaştırıyor. Ama yinede parazit içinde Seranın uygun ilaçlarını kullanabilisin.

Saygılar...

iç parazit nedenleri

Selam;

Canlı yem ve menşeisi belirsiz kurutulmuş yem kullanmak en önemli sebeb , ayrıca nerden geldiği belirsiz kaçak yem ve canlı yem kullananlar sağlığınıda aynı zamanda tehlikeye atıyorlar.Bazı parazitler kuru yemdede olsa canlı yemdede olsa ölmüyorlar özellikle kuru yemlerdeki yumurtaları hem balık hemde insan sağlığını tehlikeye atıyor.

Bence kaliteli yem kullanın ve bu aralar piyasada gezen taklit mallara dikkat edin.

Saygılar... 

Ateş Ağızlarım hasta mı?

Selam ;

Yem yemeleri onların hasta olmadığı anlamına gelmez , birkere hastalanmışlar ve yeni kurtulmuşlar elbetki balıklar bitkin düşmüşler ama yinede dışkılarının beyaz olmasından dolayı parazit ilaçları kullanın. Birkere hayvan rahatsızlanırsa onun dönüşü zorlaşıyor , hastalandırmamak bence en büyük çözüm :)

Saygılar...

TAVSİYE.

Selam;

Dış ve iç parazitlere karşı ben ahım şahım bir ilaç kullanmıyorum , hemen hemen 2 senedir balık besliyorum Yunus , beyaz sarı ve mavi prenses lerden tahminen şimdiye kadar 2000 yavru aldım , acemilik dönemim hariç hastalıktan ölen balığım 5 i geçmez. İlaçtan önce akvaryum temizliği uygun filtre su şartlaını uygun tutma bence daha önemli. Nadiren balıkların hastalanmasını beklemeden seranın ilaçlarını kullanıyorum ( genelde su değişimlerinde).

Saygılar...

Yavrularım öldüler

Selam ;

Herşey yolunda giderken balıların ölmesi ilginç.Hastalık birden aynı anda hepsini öldüremeyeceğine göre muhtamelen  Sebebler elektirik kesintisinden dolayı hava motorunun kapanması , ısıtıcının kapanması olabilir bu yoksa dış filtre veya iç filtrenin taziğine dayanamamış olabilirler , genelde yavrular bu tür tazzikli hava ve su akımına fazla dayanamazlar. Özellikle yavrularınızı dış filtrenin olumsuz etkisinden korumanı tavsiye ederim.

Saygılar...

sarı prenses yumurta aldı

Selam ;

Arkada?a lütfen zara verici bilgi vermeyin . Çünkü arkada?ymyz eger mbalyk kusturma seviyesine gelseydi zaten bu soruyu sormazdy .

Sayyn yylmaz siz bana göre balygynyzy kusturmayyn ilk yavrusunu keni halinde ayry bir akvaryumda byraksyn , ilerki aylarda belki yeni balyklarynyzda deneyebilirsiniz ama kusturma yapayym derken balygynyza zarar verebilirsiniz .

Saygylar ...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.