ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ferudun_tr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ekim 2009 14:41
Son Ziyaret:
18 Şubat 2021 14:50
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferudun Sakin
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Duboisi,İlangi, Moliro, Kasakalawe, İkola,

SON 9 MESAJI

Yaprak Ve Camlarda Yosun
Merhabalar
Sera algovec fosfat tutucudur. Fosfatı sıfırlar. Cogu algi durdırsada spot algi costurur. Sizdeki spot algmi bilmiyorum. Bendeki benzer sorunu nerite salyangozları ve amano karidesler ile kontrol altına almıştım
Pin Tail lepistes

Acaba endler ile hangi tür guppy "den bu formu elde ettiniz?

ferudun_tr2012-04-13 01:40:23
Pin Tail lepistes
Evet aslında 6 yaşında başladım su an 29 yaşındayım, 23 yıldır kesintisiz balık besliyorum; Tropheus, Diskus, Amerikan , Malavileri varyetelerini çeşitli dönemlerde besledim.Şimdi ise tekrar başa dönüyorum  :)
Pin Tail lepistes
 
Arkadaşlar bu kuruk yapısındaki lapistesleri 1989 - 1993 yılları arasında besledim.Şimdilerde ise tekrar bu tür kuruk yapısına sahip lepistesler edinmek istiyorum fakat bulamıyorum.Acaba burü besleyen veya nereden bulunabileceğini bilen var mı ?(ithalat vb.)
Kurt Akvaryum İzmir
Bende çok nadir olarak akvaryumcuya gidiyorum.internette 2 lira olan demasoni akvaryumcuda 10 lira, malzeme deseniz  keza öyle ,belli bir bilgi ve deneyim sahibiyseniz 2 el. her zaman daha mantıklı
Kurt Akvaryum İzmir
Bu olay Kurt Akvaryumun değil bütün akvaryumcuların genel sorunu, Yanlız 1989 dan beri kesintisiz İzmir"de balık besleyen biri olarak söylüyorum Kurt Akvaryum"um fiyatları hemen hemen her yere göre daha uygun, zannedersem ikinci aldığınız motorun aynısını başka bir akvaryumcudan da alsanız aldığınız  fiyatın üstünde olurdu.Fakat sAkın yanlış anlaşılmasın tabiki kimse aldığı fiyatın iki katına mal satsın demiyorum fakat arkadaşların özellikle met ettiği X akvaryumcuları da  yıllardır bilirim ne kadar ucuz mal sattıklarını :)
Tropheus Beyaz Dışkı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:   Beyaz Dışkı, Karında Çökme, Yüzgeç Yapıştırma, Zayıflama, Yeme İlgisizlik

Akvaryum Kapasitesi (litre):500

Akvaryumdaki Canlılar:-11 adet duboisi (damzılık) 10 adet tropheus kasakalawe(5 cm)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Herşey Normal

Filitrasyon:OK

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Flagy + Cipro kombinasyonu + sarımsaklı yem

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumumda hastalık, duboisilerde kabızlık ve beyaz dışkı problemi ile başladı.Tam Hastalığın başladığı dönemde Tanka damzılık altı tropheus kasakalawe ilavem oldu.Zaten stresli olan bu balıklar iyice zayıf düştü, Hepsi aynı probleme yakalandı.Yaptığım ilaç tedavisinden sonra duboisiler ve ksakalawelerimin çoğu iyileşti fakat iki tanesi her geçen gün daha kötüye gidiyor.Bu balıklar için ne gibi tedaviler uygulamalıyım ? ikincisi Bakteriyel veya portizon kaynaklı iç parazit ile kurt kaynaklı iç paraziti nasıl ayırabiliriz ? Üçüncüsü aynı akvaryumda kuluçka makinamda 40 civarı yavru var clout  veya tenikür tedavisi bu yavrulara zarar verir mi ? Balıklar yarım cm civarı


tropheusum yemek yemiyor
Benim eski balıklarım olan kipillilerde de aynı sorun vardı, balıkları aldığım arkadaş sera flora ile besliyordu, ama bende flora vermeme rağmen tam 2 hafta kesinlikle bir parça bile yem yemediler.İki hafta sonunda bir başladılar ki sormayın. Tebessüm Eğer balıkların görünümünde, duruşunda veya yüzmelerinde sorun yoksa hiç telaş etmeyin eninde sonunda yem yiyeceklerdir.

Tabii bir de sarımsak faydalı olabilir.
Tropheus yem sorunu
Selam arkadaşlar 2003 yılından beri tropheus besliyorum ilk defa böyle bir durumla karşılaştım!
      Gelelim problemime; internet üzerinden  3 hafta önce 12 adet F1 3- 6 cm arası tropheus kipilli aldım.fakat balıklar kesinlikle yeme ilgi göstermiyor.sağlıkları gayet yerinde çok hareketliler ve stresli gözükmüyorlar.aynı boydaki duboisilerim yemleri silip süprürken bunlar oralı bile olmuyor.Balıklar tam bir hafta yem yemedi beden bunun uzerine arabama atlayıp yakınımdaki bir dereden  topladığım yosunları dezanfekte edip balıklarıma verdim bide ne göreyim kipilliler yosunları 3-4 saatin içinde bitirdi.Bu balıkları yeme nasıl alıştıracağımı şaşırdım.Aldığım adam flora ile besliyormuş bende ise floranın yüzüne bile bakmıyorlar.(piyasadaki çoğu yemi denedim hatta spirulina tab. bile ilgilendikleri yok)Sizce ne yapayım ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.