ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NadirTurLepistes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2009 01:31
Son Ziyaret:
23 Mart 2019 17:43
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış özkaya
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Albino RedEar Koi, Albino King Koi, Albino Delta Koi, Albino Koi - Blood Red, Albino Koi Ribbon, Albino Koi C-type, AFR High Dorsal - YS Line, Wild Red High Dorsal - YS line, Albino HB White High Dorsal, Sunset Gullwings HB White, Dumbo Mosaic

SON 10 MESAJI

L333 Albino (4e4d) Ülkemiz De Tek...
Hala duruyorlar mı? Yavru alabildiniz mi? Akvaryumunuzda çekilmiş videonuz var mı?
Bu Nasıl Kuyruk?
Selam, foto çok net değil, bazı fotolarda alttan kılıç çıkıntısı var gibi bazı fotolarda da merah gibi gördüm. İkisinin kırması olabilir. Kaç aylık? Japan blue gövde ve platinium geni var gibi. Bunlar genelde kılıç kuyruklarda (double sword) olur. Kısa ve kalın kılıç gibi olan kuyruk yapısı endler kırmalarında çok olur.
Lepistes Çaprazlaması İle İlgili Döküman
Bunlar blue lace dişileri mi? Bana full black dişisi gibi geldi, öyleyse de döl almış gibi. Erkek vücutta snakeskin olması iyi. Fakat ulaşmak istedeğiniz balık zaten Türkiye'de satılmakta. Sonuçları merakla bekliyorum.
Lepistes Çaprazlaması İle İlgili Döküman
Demin düşündüm de full black dişinin sadece kuyruk siyah olmalı eğer gövdede half black geni varsa işler değişebilir. Half black ile gövdedeki snakeskin birleşimi nasıl sonuç verir tam bilmiyorum. Birbirlerini bastırırlar mı ya da etkisini yok eder mi çok bir fikrim yok. Sanki half black olunca snakeskin özelliği etkili olamıyordu. Bu sebeple full black dişinin sadece kuyruk siyah olmalı, siyahlık beline taşmamalı. Eğer taşarsa işler zorlaşır, çaprazlamadan half black olmayanların oranı da büyük ölçüde düşer diye düşünüyorum. Dişilerinizin kuyruk ve yüzgeçlerde desenler ya da snakeskin özelliği var mı? diye sormuştum. eğer kiminde var kiminde yoksa link attığım iletideki gibi çıkar kimi balıklar. eğer hiç birinde yoksa işler daha kolay olabilir. Çünkü bu durumda hem snakeskin hem de lace özellikleri sadece babada olabilir. Ama bu kadar şanslı olabileceğinizi sanmıyorum, çünkü genelde X kromozomunda oluyor. Bu arada dün geç saatte yazdım, bazı düzeltmeler yaptım: erkek grass değil snakeskin lace olmalı. [EDIT]ozkbaris,2015-12-29 17:09:59[/EDIT]
Lepistes Çaprazlaması İle İlgili Döküman
Bence full black dişi ile metal snakeskin lace erkek F2 de istediğiniz sonucu verebilir. Metal lace erkek moscow (Y kromozomunda) geni taşıyor. Full black dişiden de midnight geni gelecek ancak çekinik olduğu için F2 de ortaya çıkacak. Ayrıca full black dişilerin çoğu siyah kuyruklu ve sanırım oradan da "siyah kuyruk" geni gelirse kuyruklar snakeskin yerine black tail olabilir. F2de de kuyruk ve yüzgeçlerin snakeskin kalma olasılığı yüksek gibi. kuyruk ve yüzgeç desenli olur mu sorusunun cevabı lace erkeğin bu özelliğinin annesinden ya da babasından gelmesine bağlı. bir de hangisinin snakeskin geni taşıdığına... dişilerin kuyruk ve yüzgeçlerde snakeskin özelliği var mı? kiminde var kiminde yoksa farklı olasılıklar ortaya çıkar. zaten bu tür denemelerle elde edildi bu balıklar. Bir de saklı başka genler olabilir balıklarda, o zaman çok farklı fenotipler olabilir. şuna da bir bak derim: https://www.akvaryum.com/Forum/metal_black_lace_black_tail_k838488.asp[EDIT]ozkbaris,2015-12-29 17:04:36[/EDIT]
Lepistes Çaprazlaması İle İlgili Döküman
Türkiyede çaprazlama ile uğraşan çok kişi olduğunu sanmıyorum. insanlar "saf kan" diye bir şeye takmış durumdalar ama aslında safkan lepistes diye bir şey yok.
Her balığa illaki çaprazlama uygulanmıştır. Türkiye'de breeder (çaprazlama ile yeni türler üreten) diye anılabilecek kim var bilmiyorum, bir kaç kişinin denemeleri var gerçi ama bildiğim burada hemen herkes raiser (belli varyatenin devamını sağlayan kişi: büyütücü). Daha çok seçici üretim ile yavruların renklerinin anne-babaları gibi olması ve formunun devamı veya geliştirimi sağlanıyor. Kimse de kolay kolay bildiklerini paylaşmıyor.
Öncelikle 4-5 batım yavru alıp büyütün ki gen yapısı hakkında fikriniz olsun. Bu sırada balıkların taban renkleri ile vücut ve kuyruk renklerini ve desenlerini belirleyin. Hiç beklemediğiniz bir tuxedo geni bütün planınızı bozabilir. Diğer renkleri basklıyan albinoluk veya taban rengi farklı sonuçlar verebilir. siz neleri çaprazlamak istiyorsunuz? ulaşmak istediğiniz hedef nedir? önceliğiniz form mu yoksa renk mi?
Biraz da paylaşayım:
yeni okuduğum bir şeyi paylaşayım: wrea ve rrea çaprazlamada yüzde yüz siyah göz çıkmış.
moscow Y kromozumu üzerindedir, yani babadan geçer. full black moscow "midnight" adlı çekinik bir gene sahiptir. albino full blackler çok güzeldir.
3 tür platinium geni vardır ve bunlar farklı bölgelerini etkiler.
Prodac Ve Smart Isıtıcı
Prodac veya Smart ısıtıcı kullanan var mı? Bu ürünler hakkında yorum yapabilir misiniz?
JBL YEM NUMUNE GÖNDERİMLERİ
Bana da lepistes ve yavru lepistes için yem gönderebilir misiniz?ozkbaris2012-09-04 15:23:27
Böyle Skandal Görmedim!
Eminönü biraz karışık bir yer, dükkanlar birbirine benziyorlar. Siz dükkanı hatırlasanız da, çalışan kişiyi hem bulmanız zor olur, bulsanız da büyük ihtimal o sizi tanımayacak ve karıştırdığınızı iddia edecektir. Ya da bilmediğin balığı niye aldın diyecektir. Genelde bunlar kendilerini böyle savunurlar. Babanız niye iki farklı tür balık aldığında bir tepki vermemiş? 
 
Benim de aldığım köpek 13 gün sonra hasta olup ölmüştü, hiçbir şey yapamadım. Adamlarla uğraşmak canımın daha fazla sıkılmasından başka bir işe yaramadı. İspatlanabilecek bir durum olmadıkça hak aramak zor oluyor.
Kadiköy Doğasan Akvaryum

Ben bir kere gittim, adamlar sohbet ediyor doğru ama bazı konularda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarını gördüm. Bir daha da gitmem.

ozkbaris2010-11-23 16:15:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.