ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperburak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2009 21:36
Son Ziyaret:
28 Ocak 2023 16:14
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALPER BURAK HİM
Doğum Tarihi:
09 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Burak

SON 10 MESAJI

Beyaz Benek
Genelde geçici bir durumdur fakat ilerlemişse kullandığınız yeme birkaç damla sarımsak suyu damlatıp verebilirsiniz iç ve dış parazitli balıklarda deneyip olumlu sonuçlar almıştım.
İwagumi
Elinize sağlık harika olmuş[:nazar:] Özellikle kayalara bayıldım.
36 Lt Crypto
Merhabalar Oğuz bey.Akvaryumu kendim yaptım.Hazır akvaryum aldığımı hatırlamıyorum zaten :) Molyler asıl ev sahibi olduğu için çıkarmaya kıyamadım zaten yanık kaldılar boyları 1-1.5 cm civarı en önemlisi de müthiş temizlikçiler ufak çaplı yosunları affetmiyorlar.
36 Lt Crypto
Yorumunuz için teşekkür ederim Erhan bey. Fonsuz akvaryum daha temiz gözüküyor bence o yüzden kullanmıyorum fakat sonraki güncellemede siyah fonla çekim yapabilirim[:)] Yükseklik biraz fazla gözükebilir çünkü akvaryumun altında 3.5 cm civarı strafor var.
36 Lt Crypto
Boyut (cm): 45*32*25h ( 36 lt )
Canlılar: 9 neon, 2 adet moly ( yanık kaldılar normalde 8 aylık canlılar )
Bitkiler: cryptocoryne wendtii green ve brown
Malzemeler: şelale filtre, 50 w ısıtıcı, 15w tasarruflu ampül, hagenvari siyah kum (sanırım bazalt kum), mayalı Co2( yeni eklendi)

Merhabalar.
Tasarımda her zaman sadelikten yanayım.Bu nedenle sadece crypto kullandım ki zaten düşük destekli bir tank.Kurulumu yaklaşık 2 hafta önce yaptım.5 gün önce sakal yosunu patlak verdi.6.5 w philips led ampül kullanıyordum sanırım ondan dolayı oldu birde sıvı demir gübresi kullanıyorum onuda fazla kaçırmış olabilirim.karartma ve su değişimleriyle üstesinden geldim dün itibariyle de mayalı co2 ye başladım.Aynı ölçülerde 80 cmlik akvaryum hazırlıyorum 1 ay sonra ona geçiş yapacağım.
İlk kurulum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/77546/ilk.jpg[/IMG]
güncel resimler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/77546/1.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/77546/2.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/77546/3.jpg[/IMG]
Bunlar Karides Yavrusu Mu ?
Merhabalar. Bu canlılar büyük ihtimalle Copepods.Zararlı değiller diye biliyorum fakat çoğaldıklarında görüntü açısından sorun olabilir.
SAKARYA YENİDEN DOĞUYOR
alperburak 22 - haftasonu olduğu sürece ordayım. güzel bir buluşma olacağına eminim.
80 Lt moss tankım(yeni 110*35*30h tank sayfa 2de)
[QUOTE=xkaanx]Tank şu an ne durumda :) [/QUOTE]
Tank şuan malawi modundaBitkiler 2 gün içinde siyaha döndüler ne yaptıysam düzeltemedim,su testlerindede bi sorun gözükmüyordu aslında.Işılandırmayı sylvania flolarla değiştirip tekrar kurulum yaptım,mayalı sistemi kestim, gübrelemeyede düzenli olarak devam etim  ama sonuç aynı kafayı yemek üzereydim ki tankı bozdum sonunda.Şuan bitkiye 30 litrelik kiraz karidesle devam ediyorum yakın zamanda onunda tanıtımını yapacağım.
[QUOTE=aytac92]Tankınızı çok beğendim.Ben de kayalar ve moss ile 40 litre civarında bir tank kurmayı düşünüyorum ne zamandır.Sizinkini görünce daha da heveslendim tebrik ederim.Mayalı co2 de karideslerin durumu nasıl?Üreme oldu mu? [/QUOTE]
Durumlarında bi sıkıntı olmadı ama hiç üremede olmadıŞuan co2 siz 30 litrede gayet istikrarlı çoğalıyolar.
[QUOTE=SpeLiaR]İlk resimlerdeki akvaryumda sadece christmas moss mu kullandınız ?
Birde yine ilk resimde christmas mosslar kum üzerinde durduğu gözüküyor bunun ne gibi avantajları yada dezavantajları oldu ki lav kayasını parçaladınız ?[/QUOTE]
Evet sadece moss vardı.İlk resimde mosslar kumla file arasındaydı,böyle olunca uzaması birazdaha zaman alıyor ve dizaynda değişiklik yapma imkanı olmuyor.Diğer türlü taşları istediğim zaman alıp başka biryere koyabiliyorum.
[QUOTE=Werder25]Tasarruflu ampullerin markasını yazabilirmisiniz?.Birde diğer bitkiler için yeterli olurmu bende bu kadar bi tank kuracağım 120x50x50.4 tane 20 w tasarruflu yeterse uğraşmayayım alıyım tasarrufluları?

Şimdiden tşk. ederim
[/QUOTE]
Ampuller normal philips daylight, Ben mosslarda bir sıkıntı yaşamadım ama yosun sorunu oluyor.Ayrıca diğer bitkiler için pek besleyici olmaz.En iyisi akvaryum florasanı kullanman.
80 Lt moss tankım(yeni 110*35*30h tank sayfa 2de)
İyi yorumlarınız için teşekkür ederim.Mosslar önceki tankımdan kimisini olduğu gibi geçirdim kimisinide tekrar taşlara sardım.File uygulaması güzel fakat çok kayalık olduğu için zor olacağını düşündüm  ve dizaynda değişiklik yapmak mümkün olmuyor o yüzden tercih etmedim.Kararma muhakkak oluyor resimlerde çıkmamış ama var biraz, eski tankıda daha çok bu yüzden bozdum yemyeşil bitkiler birdenbire kararmaya başladı .Uzun zamandır araştırmama rağmen kesin birşey bulamadım kararmayla ilgili.Daha çok sıcaklık yada ph ile ilgisi olduğunu tahmin ediyorum.Önlem olarak sürekli azar azar su değişimi yapıyorum,ışıklandırma süresinide azalttım  günde en fazla 4 saat 2+2gibi aralıklı yakıyorum haftanın 1 veya 2 günüde hiç ışık yakmıyorum.Önceki tankımdaki anubiasları attım çünkü çok ışığa gelemiyorlar hemen yosunlanıp çürüyorlar.
80 Lt moss tankım(yeni 110*35*30h tank sayfa 2de)
[QUOTE=rasguado]

Merhaba,yen, tankınız hayırlı olsun..güzel bir tank ve ilerde dahada güzel olacaktır,siyah neon yerine kardinal neon tetra ve kırmızı burun tetra önerebilirim görsellihe büyük katkı sağlayacaktır.Bize göre en sağ tarafa köşeye ortadakinden daha büyük bir kaya koysanız sanki peyzaj oturacak gibi.Kaya boşluklarına ilk tankdaki anubıas larda yerleştirilebilir.

[/QUOTE]
Sağolun Mehmet bey, siyah neonu dayanıklılığı ve güçlü sürü özelliği nedeniyle tercih ettim, su sıcaklığı 24 derece birde sık su değişimi yapıyorum her türün bunu kaldıramayacağını düşündüm.Kaya dizilimi ilk kurulumda dediğiniz gibiydi fakat içime sinmedi sonradan bu hale getirdim.ilk kurulum resminide ekliyorum.



[QUOTE=cemöcal]Alper kardeşim sabah foruma girince böyle bir güzellikle karşılaşmak gerçekten çok güzel ellerine ve emeğine sağlık tek kelimeyle muhteşem [/QUOTE]
 Çok teşekkür ederim Cem bey


[QUOTE=mustafaerdogar] Bu tasarım bana aşağıdaki dünya çapında iyi sıralar elde eden tasarımı anımsattı.
 
 
Çok güzel olmuş Alper Bey. Tasarım olarak öne çıkan ve yarışmalarda (ADist 2012'de ve uluslararası yarışmalarda) görmek isteyeceğimiz türden bir çalışma. Kaya yerleşimleri, tabandaki mosslar, öndeki beyaz kum... herşey yerli yerinde. Tebrik ederim.
 
Mossları belli zamanlarda düzenli olarak budadığınızda uzunca bir sürede şeklini koruyacak bir tasarım olmuş. Şuan için büyük kayanın üzerindeki moss grubunu acımadan çok kısa budamanız uygun olur. Birde arkadaki büyük yatay ekipmanı (ne olduğunu tam anlayamadım; dalgıç floresan sanırım) çıkarır veya görünmeyecek şekilde konumlandırırsanız güzel bir fon ve fon ışığıyla (yada sadece siyah fonla) kusursuz bir tank haline gelebilir çalışmanız.
 
Kısa bir süre sonra iyi bir fotoğraflama yapılabilir duruma gelecek gibi görünüyor tank. Fotoğraflama yaparken öndeki aralıktan sızan ışığı yine siyah bir fon yada karton vb. ile kapatırsanız fotoğraf kalitesine önemli artısı olur.
[/QUOTE]
Teşekkürler Mustafa bey güzel yorumunuz için.Düşük destekli bir tank olduğu için yarışma gibi bişey hiç düşünmedim.Dediğinizi uygulayacağım genel bir budama zamanı geldi zaten.Arkadakide su çıkış borusu yani şelale aparatıda diyebilirim.Aceleye geldi biraz onu takmam yakın zamanda değiştireceğim.Akvaryum baştan sona kendi yapımımız olduğu için eldeki malzemelerdende yararlanıyoruz resimdekide zaten su tesisat borusudur.İyi bir fotoğraf makinesi bulduğum zaman daha iyilerinide ekleyeceğim 


[QUOTE=Yusuf ALKAN] Kardeşim bu sefer sağlam bir çalışma yapmışız ve gerçekten çok güzel olmuş Allah nazardan saklasın umarım daha da güzel olur:) o kayaları keserken ki resimleri de ekleseydin kek gibi duruyordu :D[/QUOTE]
Dur daha neler yapacağız Resimleri bulamadım silinmiş sanırım fikir vermesi açısından iyi olurdu, iştah açıcı resimlerdi .

alperburak2012-03-03 13:36:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.