ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K_E_N_A_N
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2009 15:39
Son Ziyaret:
30 Nisan 2019 15:47
Toplam Mesaj:
138 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kenan Tufan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Yapı Ressamı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Pseud. Zebra Puulu, Pseud. Elongatus Mpanga (F1), Pseud. Elongatus Neon Spot, Pseud. Elongatus Chewere, Metriaclima sp. “Zebra Gold” (Nkhata Bay) , Tropheops sp. Chilumba Katale, Pundamilia Nyererei Makobe, Aulonocara Redrubin,

SON 10 MESAJI

İbrahim Ozan Düzgün'e dikkat fotoğrafları syf 4
Bu şekilde sıkıntıları, şikayetler, dolandırılmalar  yıllardır bu forumda paylaşılıyor.Bu konuyuda baştan sona merakla okudum arkadaşlar bu haysiyetsizlerin izlediği tek yol bu. Bizlerin en zayıf noktası zaten belli hiç birimizde bu hobimizden vazgecemiyoruz ve harçadığımız meblaların çok fazla olduğunu biliyorlar.Bu yüzden herkez bu alışverişlerde çok dikkat etmeli. Ben şimdiye kadar balık besleyipde heledi malawi ve tanganyika balıklarını besliyipte akvaryum.com'a üye olmamış birtane adam tanımam çünkü herkezin değer verdiği bu hobide karşılaştığı sıkıntılar olmuştur ve herkezde kesin sıkıntısını bu forumda paylaşmıştır.Dediğiniz gibi farklı isimlerle üye oluyorlar buradada biz devreye girmeliyiz yani bir kişi zarar gördüyse bu konu Babür kardeşim gibi hemen paylaşılmalı yada kişi hakkında bilgi alınmalıdır. Ben kendimden örnek vereyim.Kesinlikle bu site dışında başka bir siteden balık almam .İlanlardaki balıklardan almak istediğim olduğunda hemen üyenin kişisel bilgilerine girip geri bildirimine , geri bildirimi yoksada forumdaki paylaşmış olduğu konular ve yorumlara bakıyorum. Eğerki bu adam doğru bir adam değilse zaten bir yerde patlak vermiştir.Sahibinden.com'da tek bizim gördüğümüz bizi ilgilendiren tarafı ama okadar çok canlar yanmıştırki o sitede bence uzak durulması gereken bir site yada alışveriş yapılıyorsa yüzyüze yapılmalı .Arkadaşlarımızdan birisi bahsetmiş sanalpazar.com benimde birkaç kez alışveriş yaptığım bir site çokta güvenli ne satıcı nede alıcı zarar görme ihtimali yok. Arkadaşlar bunu kanuni yoldan çözmeye kalksak bile çok zor, ben şimdiye kadar hiç duymadım bu şekilde dolandırıcılıktan iceri girmiş birini (girsede iki gün sonra çıkıyor zaten) onu bırakın adam ev soyuyor yakalanmış iki gün sonra elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor ve ortalık okadar kötü durumdaki bu devirde kimseye güvenemiyorsun.Biz bu konuya forum olarak kendi içimizde bir çözüm bulmalıyız bence ve herkez bu konulardan ders çıkarıp ona göre alışverişini yapmalı.
Saygılar
110x70x60h filtreleme için bilgi
[QUOTE=mavisakal86]Dusundunuz dis filitreler o hacme yetersi kalir, anladim kadariyla butcenizde pahali olanlara yetmiyor... Bence alta tasirmali sistem sump yap... yazik gunah akvaryun hacmine.... Bide uzunlugu 110 yerine 120 yapsan cok daha iyi olur... [/QUOTE]
 
İlginizden dolayı teşekkür ederim.
Alta sump istemiyorum.2 Alternatif var aklımdan geçen ya içte sump yada dış filtre yapcam.
Düşüncem şuan arkadan sump ama dediğiniz gibide akvaryumun derinliğininde kaybolmasını istemiyorum o yüzden bu şekilde arkada ortada sump düşündüm. Uzunluğunu 110 yaptırmamdaki sebeb ise yer sıkıntısı , derinliğinide 70 den fazla yaptırırsam dengeyi bozmuş olurum diye düşünüyorum.
Peki dış filtre olarak ne önerirsiniz ?
K_E_N_A_N2010-12-11 11:20:47
110x70x60h filtreleme için bilgi
[QUOTE=onurkop85]Sump için bişey diyemem ama anladıgım kadaryıla yine de akvaryumun hacminden kısılıcak bence sump'a gerek yok tabi ki nasıl karar verdiniz bilemem illaki sump mu olucak fakat ;güzel bir dış filtreyle bu işi halledersin...[/QUOTE]
 
Onur bey illaki sump olacak diye bir şart yok dış filtrede olabilir tabiki bu boyutttaki bir akvaryuma yetecek dış filtre 250 'den başlıyor bu paraya sump yaptırsam daha verimli olmazmı diye düşünüyorum.
Dış filtreleride araştırdım  arkadaşlarımda fluval 405 ve ehiem 2217 yi önerdi  fakat kafam karıştı.
Sonradan pişman olmamak için sizlerinde bilgierine ihtiyacım var.


Yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar
110x70x60h filtreleme için bilgi
Merhaba arkadaşlar ben 110x70x60h boyutlarında akvaryum yaptırcam fakat filtreleme konusunda biraz tereddütte kaldım yardımlarınıza ihtiyacım var.En son kararım arkadan sump yapmak oldu fakat eninide fazla daraltmak istemiyorum yani derinliğininde fark edilmesini istiyorum.Ben kendime göre sump için bir tasarım yaptım ama sump konusunda bilgim oladığından dolayı sizlere sormak istedim.
Aklıma takılanları sıralayım
1. Bu şekilde bir sump yaptığımızda akvaryumda döngü ne derecede olur.
2.Köşelerde pislik toplanması olurmu
3.Sump içindeki döngü bu boyuttakiakvaryum için yeterli olurmu
4.Arka fon olarak nasıl kaplama yapılabilir
ve sizlerin aklına gelen avantaj ve dezavantajlarını söylersenin sevinirim.
Fotoğrafta farklı bakışlarını ve ölçülü bir şekilde anlattım.

Şimdiden ilginizden dolayı teşkkür ederim.



K_E_N_A_N2010-12-10 11:19:55
F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
[QUOTE=or_dinaryus][QUOTE=K_E_N_A_N]Öncelikle Akvaryumunuz hayırlı olsun.Benim anladığım kadarıyla akvaryumda biraz hareket istiyorsunuz.Ben profosyonel olmamakla beraber discusda besledim.Görsel bakımdan süper bir tür fakat tropheusun sempatik hareketleri ve canlılığı gerçekten izlemeye değer bir tür olarak benim gözümde en üst seviyededir.Bu iki tür arasında bizim değilde kendi zevkinize göre hareket ederseniz daha uygun olur.Tabiki fikir almak en doğrusu, bence biraz daha araştırıp iki türünde artı ve eksi yönlerine göre karar verin.
Eğerki benim böyle bir akvaryumum olsa ben tropheus beslerdim.
Sabırsızlıkla akvaryumunuzun tanıtımını bekliyorum.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.
[/QUOTE]
 
Kenan bey teşekkürler. Sizce bu büyüklükte bir akvaryuma kaç tane tropheus koymalıyım. Bence en az 50 tane koymalıyım diye düşünüyorum. 50 tane tropheus da maliyet olarak çok yüksek fiyatlara alınabilir diye düşündüm. Yavru alıp büyütmek istemiyorum, çünkü şu andaki malawi akvaryumumdaki balıklarımın hepsi yavru sayılır.
[/QUOTE]

Orhan bey tropheus konusunda okadar fazla bir tecrübem yok ama karar verdiğinizde bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.Herkezin zevki başkadır.Şahsi fikrim söylüyorum ben discusta besledim ve beslediğim dönemde discus konusunda tecrübem hiç yoktu forumdan konuları okuyarak aklıma takılanları araştırarak az çok birşeyler öğrendim ama karşısına oturup her balıklara baktığımda aklımda sadece acaba şurasında kararmamı var acaba şu balığım yem yemedimi , neden hareketsiz duruyor buna benzer birçok soru aklıma geliyordu.Konulardada okuduklarım doğrultusunda düzenli dip çekiminden tutunda yemlemesi, ısısı ,suyun ph değeri hepsinede çok dikkat ediyordum ama dediğim gibi nezaman karşısına geçip izlemek istesem aklıma takılan birşeyler oluyordu.
Belkide bunun sebebi bu türü gözümde çok büyütmem , paylaşılan konular ve discusun zor olarak tanıtılması olabilirdi.
Birde discus beslemeyi düşünsenin kaç adet ile aklınızdan geçen görüntüyü gerçekleştirebilirsiniz.Bence bu boyuttaki bir akvaryumda ne tür beslerseniz besleyin adedini fazla tutmak zorundasınız.10 adet discus ilede beklediğiniz görüntüyü alamazsınız.
14-25/09/2010 LD Akvaryum Afrika İzlenimleri
Ömer bey bizimle bu değerli bilgileri ve fotoğrafları paylaştığınızden dolayı çok teşekkür ederim.Yazıları okurken sanki ben oradaymışım gibi hisse kapıldım.
Emeğinize sağlık
Odamın tabanı çöker mi?
İbrahim Bey bence hiç bir sıkıntısı olmayacaktır sizin odanız 10 tona kadar dayanır.Herhangi bir çökme olsada sizin düşündüğünüz gibi alt kata kompile inmeyecektir.Birde yeni binadan bahsediyorsunun standartlara göre atılan etriye ve pilye donatılarının sıklıklarına göre hesap edilmesi gerekir şuanda bu durumu öğrenme gibi bir şansımız olmadığına göre döşemede en ince atılacak demir 8mm 'liktir. Çapı 8mm olarak donatıları atılan bir döşemenin 1 m2 taşıma yükü ortalama 750 kg'dır.13 m2'lik bir odanın taşıyacağı yük 9750 kg dır. Tabiki bu taşıma kuvveti odanın kenarlarından geçen kirişler ve kolona bağlantısı ile değişebilir.
Eğerki öyle bir sıkıntı olsaydı döşemede çatlamaları görebilirdiniz. 
K_E_N_A_N2010-12-07 21:48:24
F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
Öncelikle Akvaryumunuz hayırlı olsun.Benim anladığım kadarıyla akvaryumda biraz hareket istiyorsunuz.Ben profosyonel olmamakla beraber discusda besledim.Görsel bakımdan süper bir tür fakat tropheusun sempatik hareketleri ve canlılığı gerçekten izlemeye değer bir tür olarak benim gözümde en üst seviyededir.Bu iki tür arasında bizim değilde kendi zevkinize göre hareket ederseniz daha uygun olur.Tabiki fikir almak en doğrusu, bence biraz daha araştırıp iki türünde artı ve eksi yönlerine göre karar verin.
Eğerki benim böyle bir akvaryumum olsa ben tropheus beslerdim.
Sabırsızlıkla akvaryumunuzun tanıtımını bekliyorum.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.
akvaryum mobilya kaplama
[QUOTE=byozgur]Evet akvaryumun altına koymak için olan profile 100 tl dediler peki kenan bey bana yardımcı olabilirmisiniz ? Siz daha tecrübelisiniz bu konuda.[/QUOTE]
 
Özgür bey elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.Memnuniyetle
akvaryum mobilya kaplama
Özgür bey profil ve plastik lambiriyi sitelerden aldım.Zaten 6m boy olarak satılıyor profilde ,lambiride bunları kendi ayarladığınız ölçülere göre kestiyorlar.
Djfixi ise bauhaustan aldım.
Demir profil derken akvaryumun altına koydumuz profilemi 100tl fiyat aldınız.Bence biraz daha araştırın daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.