ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hilall
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2009 13:16
Son Ziyaret:
01 Nisan 2020 18:04
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET KABAKÇIOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Eskisehir
Meslek:
SERBEST
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/75077.jpg[/img]GEL, GÜL DEDİ BÜLBÜL GÜLE; GÜL GÜLMEDİ GİTTİ, GÜL BÜLBÜLE BÜLBÜL GÜLE YAR OLMADI GİTTİ...

SON 6 MESAJI

Çok kullanışlı bir overflow box...
 Teşekkür ederim sn trkzombi ve kengin67 umarım ihtiyaç duyanlara fikir verebilmişimdir. 
Çok kullanışlı bir overflow box...

 Çok kullanışlı bir overflow box...

  Arkadaşlar uzun bir süredir kullandığım(kullanma testlerinden 5 yıldız alan :) ) kendi yapımım overflow box'ı siz değerli hobici dostlarıma ilham verip daha iyilerini yapmamızı sağlaması açısından tanıtmak istiyorum; umarım ihtiyacı olan arkadaşlara fikir verebilirim.


http://i1158.photobucket.com/albums/p605/anatolianeagle/IMG_4932.jpg




 Bu parça akvaryumun içinde kalan kısım.









 Bu parça akvaryumun dışında kalan kısım.

EFENDİ2012-03-12 22:51:45


 Bunlar standart sulama hortumları (sump motorunuzun basma debisine göre sayıları artabilir örneğin benim sump motorum 3000l/t'lik ve ben bu hortum parçalarından 6 adet kullanıyorum.



  İşte bu resimde overflow box'ın tüm parçalarının bir arada olduğu kare.


  Aşağıdaki resimde de takım olarak akvaryuma kurulu haliyle görüyorsunuz (tankın içinde kalan parçanın üst tarafındaki sunta kapağa ait yani sistemle bir alakası yok görselliği bozuyor kusura bakmayın)



    Aklıma gelen sizlerden gelebileceğini düşündüğüm birkaç hususu arz edeyim:
 *Hortumların boylarını şu şekilde ayarlıyoruz; dışta kalan parçanın tabanına değecek (bir iki parmak yukarda kalabilir) içte kalan kısımları ise akvaryumun derinliğinin çeşitli kademelerinde olacak ki hemen her seviyeden su çekişi olsun.
 *Dışta kalan parçadaki kalın borunun içindeki daha ince olan borunun seviyesi kalın borunun ağız seviyesinden takribi 10-12cm kadar aşağıda olacak (taşma riski olmasın diye)


 *Kalın borunun içindeki ince borunun üst seviyesi elektrik kesildiğinde ana tankımızdan su akışının durmasını istediğimiz daha doğrusu sumpımızın taşmadan alabileceği suyun aşağıya indiğinde akışın durmasını istediğimiz noktada olacak.Bu seviyeyi dıştaki parçayı bütün olarak yukarı/aşağı kaldırıp indirerek ayarlıyoruz.
NOT:Kullanım açısından dıştaki parça tankımızın yüksekliğinden biraz daha uzun olursa tam süper olur :)


 *Ben içteki parçaya demir testeresi kullanarak yarıklar açtım sizler yarıkların daha geniş olmasını tercih edebilirsiniz bu durumda genelde metal işleriyle ve/veya tabela işleriyle uğraşan atelyelerde kullanılan kesme aletleriyle biraz daha geniş yarıklar açılabilir (benim testere kullanmamdaki amaç beslediğim balıkların yavrularıyla birlikte yaşayabildiği ve bu yarıkların miniklere zarar verebileceği düşüncesiydi). 

Ayrıca bu nota ek olarak şunuda söylemek istiyorum içteki parçanın tek amacı tanka giren boruların kamufle edilmesidir, bu noktada 'kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız, bu şekilde de kötü görünüyor' diyen arkadaşlar olabilir, aslında şuan itibarıyla doğru fakat sistemi denemek mahiyetli kurdum kuruş okuruş normalde testini yaptıktan sonra çıkarıp içteki bu parçayı silikon yardımıyla komple tankın zeminindeki kum ve birkaç görsel objeyle kaplayacaktım (bu düşüncem hala geçerli tabiki) fakat çalıştırınca malum o heyecanla şimdilik erteledim. 

  Dostlar şimdilik aklıma gelen birkaç husus bu şekilde, siz değerli dostlarımın soru, görüş, öneri ve eleştirilerinizi almak benim için büyük mutluluk olacak...

   Bu kadar yazdık çizdik tankın genel görünümünü koymadık o da işte şöyle:
 

Akvaryum Suyunu Değiştirmek
  Merhabalar kardeşim forumu takip eden diğer arkadaşlarda senin konunu gördüklerinde ilk akla gelebilecek sorun ve/veya soru şu olacaktır sanırım:
  Aynı forumda MehmetBerrak abimizin senin sıkıntı yaşadığın konuyla alakalı bir başlığı var ve kendisi orada yaptığı testler sonucunda 1500litrelik su kapasitesini 1 ay gibi bir sürede damla damla değiştirmeyi hedefliyor sense aynı kapasiteyi 2 günde değiştirmeyi planlıyorsun, bu bağlamda sanırım hızlı su değişiminden dolayı su dengelerin çok hızlı bir şekilde bozulacaktır.
  Artı olarak tahliye edilen su hattına mutlaka bir kesici malzeme (şamandıra gibi) koyman gerektiğini düşünüyorum. Başarılar dilerim...
ULTRA VİOLE LAMBA
  Kardeşim bende hemen hemen aynı tipte dıy bir uv-c filitre yapım aşamasındayım ve düşünce/araştırmalarım sonrasında lambanın dışına başka bir koruyucu kap geçirmenin uygun olduğu kanaatine vardım ve bulduğum en iyi çözüm şu oldu; hani şu su içinde kullanılan küçük florasanlar varya işte onlardan lambaya en uygun olanının içini çıkartıp cam tüpünü kullandım belki bu sana bir fikir verir kolay gelsin...
Düşündüğüm Sump Sistemi
  Kardeşim bende overflow denemeleri yaptım, bu denemeler esnasında bir dünya boru harcadım fakat nafile hiç birinde istediğim su akış debisini alamadım.Kim ne derse desin bu olayda en iyi (en verimli) çalışan sistem seninde bahsettiğin taşırma kutusudur.Aklında 2 kutulu olan sistemmi var bilmiyorum ama tavsiyem tek kutu yeterli(akvaryumun dışında olan).
  Kutulu sistemde debi sorunu yok çünkü bir tane U hortum koydun baktın az geliyo bir tane daha olmadı bir tane daha yani istediğin kadar U hortumu koyup istediğin kadar suyu tanktan dışarı alabilirsin.Tabi bu istek sonsuz değil üst limiti; aşağıdan suyu basan kafa motorunun yukarıya çıkarabildiği su miktarı zira bu sistemlerde yukarı ne kadar su gelirse aşağıya o kadar iner mantığı var biliyosun.
   Kolaylıklar dilerim...
 
Pahalı Dış Filtre Musluğuna Son
  Mustafa kardeşim konuyu hortlatmaktan ziyade 'denize düşen yılana sarılır' desek daha uygun olur sanırım.Çünkü malum bu malzeme koskoca dış filrenin en çok arıza yapan ve en çokta ücret ödenmesi gereken parçası şuan bende aynı konudan muzdaribim ve evet turuncu bir malzeme olduğu aşikar lakin hangisi :)
 
  (Resim ekleyecek bir arkadaş olursa konudan daha fazla arkadaşımız istifade edecek sanırım. )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.