ULTRA VİOLE LAMBA
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 17:21
Arkadaşlar yeni kurduğum üretim sistemime ultra viole filtre almak istedim sump içine oturtmak için fakat ücreti en düşük olanı 150tl bundan dolayı dolaşırken bir viole lamba gördüm markasını bilmediğim bir dış filtrenin içerisine monte ediliyormuş.
Ben onu alıp sump akvaryumumda en son sıraya koyacağım gözlerimize zarar vermemesi içinse iç filtre plastik malzemesini kullanacağım lambaı onun içine oturtup o şekilde suya koyacağım.
Lambada bulunan ampullerin etrafında koruyucu bir cam var ısıtıcı koruyucu camları gibi fakat petshopçu arkadaş bunun suya temas etmemesi gerekiyor dedi bana anlamsız geldi. Sonuçta ampul zaten korunuyor dış yüzeyi ayrıca cam ile kapalı.
Sizce yaptığım sistem uygunmudur bu arada maliyet 20tl :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 22:41
Kardeşim bende hemen hemen aynı tipte dıy bir uv-c filitre yapım aşamasındayım ve düşünce/araştırmalarım sonrasında lambanın dışına başka bir koruyucu kap geçirmenin uygun olduğu kanaatine vardım ve bulduğum en iyi çözüm şu oldu; hani şu su içinde kullanılan küçük florasanlar varya işte onlardan lambaya en uygun olanının içini çıkartıp cam tüpünü kullandım belki bu sana bir fikir verir kolay gelsin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 23:18
Arkadaşlar mutlaka lamba camı sudan izole edilmiş olmalı; ısı farkından dolayı camın kırılma ihtimali çok yüksek.
İkincisi; Ultraviole şığı frekansından dolayı taşıdığı enerji ile hücreleri öldürür ve dezenfekte sağlar. Lamba ışığına kesinlikle bakılmamalı veya ışığa maruz kalınmamalı. Lambanın ışığın çıkamayacağı bir kaba koymanızı öneririm.
İyi çalışmalar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 23:41
Lambayı içinden suyun geçeceği fakat ışığın dışarı çıkamayacağı bir yapının içine koymamız gerekir.
Ampullerin dışında koruyucu cam var.
Isıtıcı camı gibi ampulleri sudan koruyor.
Sizce bu yeterli değilmi yani koruyucu cama rağmen yine de ayrı bir kaba koymak gerekirmi veya suya temas etmemesimi gerekir.
olayı size şu şekilde açıklayayım ısıtıcının tellerini ampul olarak düşünün onun su ile temasını cam önlüyor bu lambada da aynı şey söz konusu bu haliyle sadece sump akvaryumunda suya girecek şekilde koysam sorun yaratırmı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 23:58
Ultraviole lambanın camı çok incedir. Isıtıcı tüp camı daha kalındır. Lambayı ısıtıcı tüpünün içine koyarsanız çok daha sağlıklı olur aynı zamanda elektrik bağlantılarının sudan izolasyonuda yapılmış olur. Lamba camının suya temas etmemesi gerekir.
Kötü durumları düşünürsek; lamba camı kırıldığı durumda tüpün içinde kalır ve suya elektrik kaçağıda olmaz.
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir