ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erroyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2009 12:58
Son Ziyaret:
14 Kasım 2023 11:42
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Akdeniz
Doğum Tarihi:
16 Haziran 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen adayı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eray Akdeniz.
120*50*40
Severum & Jack Dempsey çiftleri

SON 10 MESAJI

Kavruk Balık Tanımı
Öncelikle akvaryuma elini sokmuş tüm hobici arkadaşlarıma ve abilerime merhabalar.
120x50x60 ölçülerinde Amerikan karma akvaryumum var. Bir çift Gold-Green Severum, bir çift rainbow bir çift Jack dempsey balıklarımdan aldığım yavrularımı boylandırdım. Eşleri hobici arkadaşlarıma hediye ettim. Bahsettiğim akvaryumda ortalama 50 adet karma şekilde en küçüğü 3, en büyüğü 4 cm yavrularım var.
Zamanında bir akvaryumcu abim kalabalık akvaryumda ve küçük ölçülerde balık 1 yaşında gelse 7 8 cm boyda kalır 'kavruk' olur demişti. Bu akvaryumda balıklarım için böyle bir durum söz konusu mu? Büyüdükçe yine içlerinden çift olarak seçip diğerlerini hediye edeceğim elbette; ancak bu nüfus ve ölçüler büyümelerine engel midir?
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73856/031220221929521.jpg[/IMG]
Beyaz Betta'da tuhaf belirtiler.
Tavsiyeniz üzerine uzun iknalar sonucu 25 litrelik bir akvaryum kurduk. Metilen mavisi kullandım suyu 27 dereceye kadar çıkartıp 2 adet hava taşıyla oksijenini artırdım. Balığımız iyileşti.Bundan sonra sıcaklığı ve oksijen miktarı nasıl olmalı?
Beyaz Betta'da tuhaf belirtiler.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kafa bölegesinde minik çukurlar yüzgeçlerde küçülme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 2 litre fanus

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 21 23 derece oda sıcaklığı

Filitrasyon: günlük çay bardağı kadar ılık su değişimi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: - 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 
Öncelikle böyle muazzam güzellikte bir balığı fanusta bakmak ona haksızlık olacak. Kız kardeşime aldığım için büyük akvaryum kuracak yerimiz olmadığından fanus tercih ettik. Balığı alalı 3 gün oldu. İçine haşlanmış patates yerken ıssırdığımız yere döktüğümüz kadar kaya tuzu attım. onun dışında müdahale edilmedi. Önerilerinizi bekliyorum nadir bir betta türü kaybetmek istemiyoruz :(

SEVERUM ŞENLİGİ....
Benim red severum çiftim var yaklaşık 3 haftda bir yumurta döküyorlar. ben bir kaç kere yavru aldım fakat yaşatamadım. O yaşatamadığım partiden sonra döktükleri her parti yumurtayı yediler. Yumurta dökmeye yinede devam ediyorlar. Bu olay neden olur?
Dış Filtre Borularını Temizleme
Ben 0.5 ml kalınlığındaki kavelanın (silindirik tahta çıta) ucuna bir tane peçeteyi sıkıca doluyorum. hortuma sokunca içinde ne varsa diğer taraftan çıkıyor zaten :)
Yavrular birbirine karıştı :(
Yavru tankımda ilk batım JD yavrularım duruyor. 3-4 cm kadar oldular. Tüm yavruları aşağı alıp büyük yavruları ana tanka koymaya karar verdim. Yumurtlama taşlarını kaldırmayı düşünüyorum bir süre. Çok fazla yavru oldu :( Yavruları elden çıkardıktan sonra yeniden koyarım. Yardımlarınız için çok teşekkürler..
Yavrular birbirine karıştı :(
Arkadaşlar akvaryumumda bir çift JD bir çift Red Severum var. 4 yıldır bakıyorum. Balıklarım ilk defa aynı anda yumurta döktü. Yavrular yumurtadan çıktı şuan 10 günlükler. Akvaryumda kıskançlık başladı tabi bende akvaryumu ortadan ikiye böldüm kayalarla. Yalnız çiftlerin yavruları ufak ufak birbirine karıştı kayaların arasından geçiyorlar. JD'lerimin yavruları severumların 10 katı fazla. Severumlar JD'lerin arasına karışıyor yani ne yapayım dişi JD yavruları tanıyo severumlardan yakaladığını yutuyo. Erkek JD ise severum yavrularını kendi yuvasına taşıyor yemeden. Severumlar ise bunun farkına bile varmıyorlar.  Bu nasıl iş kafam karıştı ne yapmam gerek yardımcı olun bana. 
Şimdiden sağolun...
Eheim Mağduru Olarak
Abi 1995 yılından beri Alman malı Eheim 2215 kullanıyorum. Sadece contasını değiştirdim (iç malzemelerde değişti zamanla tabi ki)1 kere tamire gitmedi. Ne ses var ne de 1 gr. sıkıntı. Akvaryumum 120 lt. Bazı yerlerde 2228 için çok ses yapıyor diyenler olmuş. Bazı yerlerde de 2226 içinde bir süre sonra filtre dolunca debisi çok düşüyor diyenler olmuş.Bunların aksini iddia edenlerde var tabi ki. Her filtrenin ayrı huyu var. Sonuç olarak  Eheim kesinlik şans işi. Ben şanslı olanlardanım :) Sizin de şansınız açık olsun...
 Saygılar...
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=mekrög][QUOTE=Erroyy]Bende izin verirseniz balıklarımın resmini koymak isterim :)

İşte Gold'larım ve yumurtaları :)








 

Fotoğraflarım biraz flu. bu kadar çekebildim :)
[/QUOTE]
 
Balıklarınız Red Severum, Gold değil.
[/QUOTE]
Abi bu balıklar 3 yıldır bende. Canlı yemi hiç eksik etmedim,sera sprulina tabletlerden verdim elbette ev yapımı yemlerimde oldu. Acaba renk doygunluğu olabilir mi? Ya da fotoğraftandır belki. Aldığımda Gold Severum olduklarından emin olarak aldım.
Erroyy2011-01-19 21:58:57
İşte Amerikan Rüyası
Bende izin verirseniz balıklarımın resmini koymak isterim :)

İşte Gold'larım ve yumurtaları :)







Bunlarda Jack Depsey'lerm ve yavrucukları :)







Fotoğraflarım biraz flu. bu kadar çekebildim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.