ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dj_ReX
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2009 12:45
Son Ziyaret:
20 Kasım 2018 16:23
Toplam Mesaj:
596 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan GÜLER
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1988
Yaş:
35
İl:
Mugla
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

“Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türküm diyene !” M.Kemal ATATÜRK

SON 10 MESAJI

Artemia
Havasiz artemia cikarmak parayi cope atmaktir.
Siporax nitratı sıfırlar mı?
Kesinlikle doğru nokta Murat Bey, nitrat emmek diye yanlış bir tabir kullanmışım, düzeltmişsiniz. Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi organik atıkları daha bu toksik maddeler oluşmadan emen bir polimerdir. Suyun akışı yüksek olduğunda işini daha güzel yapar.

Nitrat konusunda anlaşılacağı gibi kilit nokta düşük debili filtre içinde bolca substrat kullanmak bu işi yapan hayvancağızlara çiftlik kurabilmek için :) 

Özellikle Resun Cyclone filtremde kullandığım Seachem DeNitrate ile 50 lt suda müthiş performans almıştım lepistes yavru bakım tankımda. Filtre debisi 200l/h idi. Tabi bu da dolu olduğunda 100 lere kadar düşüyordu ki benim daha da işime geliyordu.


Siporax nitratı sıfırlar mı?
Herkese tek tek cevap yazmayım genel olarak biraz bahsedeyim. Akvaryumdaki organik bileşikleri sudan uzaklaştırmak için anaerob ihtiyaç olduğundan denitrate ve türevi ürünler yalnızca çok düşük debilerde (tavsiyem 200l/h) işe yararlar. Purigen ürünü organik emici bir polimerdir. Ürünü doğru kullandığınız taktirde görevini mükemmel yapmaktadır. Kullanıcıların yorumları gerçeği değiştirmemek ile birlikte, başarısız sonuç alanlar ürünü amacına aykırı kullanmışlardır. Nasıl olduğunu açıklayayım ;

Öncelikle elinizdeki ürün sonsuz organik madde tutma potansiyeline sahip bir ürün değil, neticede limitlerini aşmadan kullanmanız gerekir, bu en temel kuraldır. Bitkili akvaryumda Purigen kullanmak çılgınlıktır. Siz verdiğiniz emeği, gübreyi resmen bu hayvana yedirirsiniz, karnını doyurursunuz. Sonra da nitrat emmek için yeri kalmaz hayvancağızın. Çünkü nitrat emilimi, gübreden kaynaklanan mineral emiliminden daha yavaştır. Nedeni ise suda sürekli üretilme yeltenisidir. Siz katı atıkları ayrıştırmadığınız sürece nitrat oluşumu devam edecektir. Purigen gübre emilimini çok kısa bir sürede tamamlar ve büyük ölçüde doldurur emilim rezervini (kullanım klavuzuna uygun miktarlarda filtreye eklendiğinde), sonuç olarak nitrat emilimini iyi sağlayamazsınız. 

İkinci olarak filtreye konumlandırılma noktası hayati önem taşır. Bu maddenin gözenekleri çok hassas olduğundan katı atıklar ile temas etmemesi gerekmektedir. Aksi taktirde içinden düzenli su akışı sağlanamaz ve görevini yerine getiremez. Purigeni şelale filtrede elyaf ile uyguladığımda mükemmel sonuçlar almıştım 2010 yılında. Sonra sesine dayanamayıp söktüm gerçi :) 

Siz bu kullanımlara dikkat ederseniz ürününüzden maksimum performansı alırsınız. Zaten görevini başarıyla tamamlamış purigen tanecikleri kahverengi olurlar ve rejenere olmayı beklerler. Çamaşır suyu ile rejerene edildikten sonra tekrar kullanıma hazırdırlar. Ben bu kullanım talimatı ile 10 mg/l altında sorunsuz kullanım garantisi veririm size. 

Uzun vadede ise önerim tabanda tortu birikimi sağlamanız ve mümkünse hiç ellememeniz. Taban filtrasyonu oldukça önemli. Tabi bu konu uzar gider..  

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Kaan
Siporax nitratı sıfırlar mı?
Çok özür diliyorum, oruç halimle yazdığım için bir anda çıkıvermiş ağzımdan. Seachem Purigen olacak tabiki de.
Siporax nitratı sıfırlar mı?
Siporax vb ürünler bakteri tutmaya yarar bildiğiniz gibi üstün substrat yüzey genişlikleri sayesinde. Anaerob bakteriler de bu yüzeylerde kolonileşir. Fakat anaerob bakterilerin çalışabilmesi için debinin minimum olması gerekir. Aksi taktirde onlar da aerobik olarak çalışırlar. Debisi yüksek filtrede substratlar ile nitrat yok etmeyi düşünmek bu sebepten mantıksız olur. Çünkü nitratı yok eden anaerob bakterilerdir. 

Piyasada bu işi en iyi yapan ürün Seachem Prime'dır. Tam bir organik atık düşmanıdır. Kullanımı basittir ve yenilenebilir.  Sadece filtre torbasına 400 L ye 250 gram gelecek şekilde koymanız hususunda 6 ay kadar aktif çalışabilir. Nitratı 10mg/l altında tutmak için idealdir. Fiyatının pahalı olması sizi korkutmasın. En uygun netten sipariş ile alabilirsiniz. Çamaşır suyuna yatırıp tekrar tekrar yüzlerce kez kullanabilirsiniz. Bu sayede su değişim periyotlarınız azalır. 

Zeolitin ise akvaryumdaki amonyak ve hidrojen sülfit seviyelerini azaltır, nitratı yok etmez, lakin dolaylı yoldan azaltır amonyak oluşumunu düşürdüğü için. Suyu ışıl ışıl ettiği doğrudur. Detaylı açıklamalar zaten mevcuttur eminim ki forumda. 
Devasa Boyutlarda(330*85*108h) Muhteşem Mikis ve haremi-yeni foto(60)
Cevdet Bey Merhaba,

Dünyanın emeğini vererek kurduğunuz bu akvaryuma böyle bu tarz kayalar ve arka fon hiç olmamış. Piyasada o kadar güzel örnek varken böyle bir dekor yapmanıza üzüldüm bir meslektaşınız bir kardeşiniz olarak. Bu tankın hakkı o basit kayalar ve mavi fon değil kanımca.
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
[QUOTE=fatih15]Filtreyi mayıs ayı başından beri 65cm'lik bitkili tankımda sorunsuz bir şekilde çalışmakta. kullanıyorum; işte gözlemlerim:
 Filtrasyon: Biyolojik filtrasyon işlemini oldukça kaliteli bir şekilde yerine getiriyor. Akvaryumumun suyu cam gibi. Fiziksel filtrasyon işlemi için tabi ki yeterli değil (Hem dış filtre hem de düşük kuvvetli olması nedeniyle).
 Debi: Filtreyi almadan önce bu tanıtımda 64 cm lik tankıma uygun olup olmayacağını sormuştum ve biraz olumsuz görüş belirtilmişti. Ancak debisi tam benim istediğim gibi. Suyu hareketlendiriyor ancak ne bitkileri ne de balıklarımı rahatsız ediyor. Kısacası bu ölçülerdeki (65*26*35) bitkili bir tank için biçilmiş kaftan diyebilirim. Fakat bu ölçüler için daha yüksek debi ve akıntılı bir su istiyorsanız başka bir filtre aramaya başlamanızı tavsiye ediyorum. 
 Malzemeler: Filtre malzemeleri için bir derecelendirme yapılsa 5 üzerinden 5 veririm. Filtrenin kendisiyle birlikte gelen çıkan karbon kömürü çıkardım ( Sıvı gübre kullanmam nedeniyle). Onun oluşturduğu boşlukta elyaf kullanıyorum. Paketten çıkan seramiklerde oldukça kaliteli ve sizi seramik için ekstra bir ücret ödemekten kurtarıyor. Sünger ise kesinlikle ürünün belkide en önemli parçası. Filtre hacminin yarısını kaplayan kocaman mavi süngeri bakteriler için adete bir cennet. Filtredeki biyolojik denge oturduktan sonra cam gibi oldu. Daha iki gün önce tanktan bir bitkiyi sökerken suyu bayağı bir bulandırmama rağmen sabah kalktığımda yine aynı berraklıktaydı. Bunda hiç şüphesiz en büyük rol o mavi süngerin. 
 Parçalar: Ürünün zayıf kaldığı belkide tek alan burası. Fıskiye aparatının dirseklerinden ne kadar sıkıştırırsanız sıkıştırın maalesef su sızıyor. Ancak bu sorunuda dirsek kullanmak yerine çıkış hortumunu direk suyun içine koyarak ve aparatı direk olarak hortuma takarak çözebilirsiniz. Bir diğer zayıf nokta ise hortumların kısalığı. Sanırım hem askı filtre olarak dizayn edilmesinden hemde yalnızca 3 wattlık bir motora sahip olmasından olsa gerek hortumlar maalesef kısa tutulmuş. Zaten akvaryumun yanında yada akvaryuma asarak kullanacağınız için filtreden akvaryuma hortumları ulaştırmanızda bir sıkıntı yok ancak problem kendini ergonomik olmamak şeklinde ortaya çıkarıyor. Örneğin, genelde akvaryumumuzun arka camı duvara yakındır yani ortada bir yerde tutmayız tanklarımızı. ayrıca Dışarda da çok fazla malzeme görünmesini istemeyiz. Bu durumda böle bir filtreyi akvaryumun arka camına asmayı isteyebiliriz ancak duvar buna müsade etmyecektir. Yan cama astığımızda da dışarda sallanan bir dış filtre çıkış hortumuyla karşılaşabilirsiniz. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.  
 Sızdırma: İlk kurulum ve temizlik işlemlerinden sonra üst kapağı korkmadan, iyice bastırarak kapatmak gerekmekte. Aksi halde biraz sızıntıyla karşılaşabilirsiniz.
 Su doldurma: Hava alma pompası gibi bir aparatı bulunmamakta ancak suyu koyabilmeniz için üst kısmında bir kapak mevcut. Suyu buradan kolaylıkla doldurabilirsiniz. İlk kurulumda ki hava olayına çare olarak da kullanım kılavuzunda da belirttiği gibi filtrenizi akvaryumunuzun su seviyesinde biraz bekletmeniz yeterli olacaktır. Emiş hortumunu biraz sallamakta çözüm olabilmekte.
 Ses: Zaten 3 wattlık son derece mütevazi bir motora sahip olduğu için kesinlikle çıtı çıkmayan bir ürün. Hani bazı reklamlarda fısıltıdan bile sessiz derler ya, işte öle sessiz. Hatta ses yok. Cidden yok. Çalışmasını anlamanız için kulağınızı dayamanız gerekli ki onda bile şüpheye kapılabilirsiniz  
 Sonuç: Benim kullandığım 65*26*35 cm lik bitkili akvaryumum için bundan iyisi olamazdı diye düşünüyorum. İç filtre kullanılan tanklara da biyolojik filtrasyona destek olması için takviye olarak da kullanılabilecek bir ürün.
 Saygılar

[/QUOTE]


Harfiyen katılıyorum. Aynı boyutlarda bir akvaryum için kullandım 2 yıl boyunca. Conta sızdırmaya başladı, oysa ki contama çok iyi bakarım. Her seferinde makina yağı ile yağlar yuvasını temizler takarım. Diğer parçalar için yaptığınız tespitlerde de çok haklısınız. Ses sıfır. Çıkış aparatları sızdırıyor, bu yüzden çok gıcık olmuştum. Hortumlar oldukça kısa, eksileri yok değil. Ama güzel işini yapan bir filtre. Conta temin edeceğim en yakın zamanda Ankaradaki distribütörlerinden. 
120*70*60 Akvaryumum ve Sahipleri
Sırayla cevaplayayım.

Kuru alan yapmak biraz emek ve el becerisi istiyor Tuğçe Hanım. Milimetrik cam kesimleri yapacaksınız öncelikle tam oturması için. Ben akvaryumu yapmadan önce tasarlamıştım kafamda kuru alanı. Çok orjinal bir şey değil, ama dikkatli olmak gerekiyor yaparken. Akvaryumum çok büyük olduğu için akvaryum yapımından hemen sonra camcıda birlikte yaptık usta ile. Uygun şekilde kesilen ayak şeklinde olan camları yapıştırdık ilk başta. Sonradan üzerine kuru alanın alt tabanını oturtup silikonladık. Üzerine de diğer camı (tabana dik olan) silikonladık. Sonra ben onlara rampa yaptım camdan yine ve üzerini kaydırmaz ile kaplayıp deniz kabukları silikonladım tırmanmaları için. Rampayı da kuru alana silikonladım en son. Akvaryum silikonu zararsız bir maddedir hayvanlar için kuruduğunda. O yüzden bir sorun teşkil etmez. Tavsiyem eğer böyle büyük bir akvaryum işine kalkışacaksanız 2 okuyun 1 yapın. Bol bol araştırma yapın. Kolay değil çünkü akvaryumun yapımı, malzeme temini, montajı, nakliyesi vs. Umarım güzel bir şeyler yaparsınız.

Ahmet Bey,

Midyeler kendini yedirmez kaplumbağalara merak etmeyin. Yalnız ısıtıcı kullandığınız akvaryumlarda uzun yaşamazlar. Eğer 25 derece üstüne çıkarsanız, su altında sizden habersiz nalları dikiyorlar. Sonra kazınca buluyorsunuz ölüsünü ve acayip koku yapıyor. Midye işine taban boşsa girişin. Yoksa çok dağıtırlar akvaryumu. Ben bitkiliye geçtikten sonra midyeleri ecellerine terk ettim. Hala kazıp buluyorum boş kabukları ara sıra o kadar çok vardı :)

700 Litrelik Meksika Kerervit ve Karides Akvaryumum
Özcan Abi, harikasın maşallah. Kısmet olur da yerinde de görürüm inşallah. İçel'e geldiğimde ilk ziyaret etmek istediğim insanlardan birisin abicim kabul edersen. Güzellikler seninle olsun inşallah.

Saygılar.
Siporax Kurursa Bozulur Mu?
Bakteriler ölmüştür, onun haricinde bir şey olmaz. Tekrar koyarsınız filtreye, görevini yapar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.