ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merlict
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2009 07:02
Son Ziyaret:
21 Haziran 2019 06:29
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Rlict
Doğum Tarihi:
17 Mart 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet

SON 10 MESAJI

Fotoğraf Makinesi Seçimi
[QUOTE=Cenk Tuce]Muammer bey merhaba,
İkinci el bir Nikon d3100 almayı planlıyorum başlangıç için, fiyatı 1000 lira civarına gelecek. Standart kutusundan çıkan lensi var yanında sizce fiyat nasıl ve bu fiyatlara başka bir ürüne yönelmeli miyim?
[/QUOTE]
 
Fiyat 2. el için uygun.Aynı makinayı bende kullanıyorum, mevcut standart lens ile tam porfesyonel çalışamazsınız ama ilk deneyim ise size fazla gelecektir.2. el konusunda dikkatli olun derim.Bu tür makinalarda 2. el sorun değildir ama satma nedeni önemlidir.Ya düşürüp içerde bi sorun yaptıysa ve teknik servis garanti dışı dediyse ??? işte problem orda başlar, 2. el bana göre değil, 3 kuruş fazla olsun sıfır olsun derim.
 
Lens konusunda başlangıç için olur, sonrası için değişim derim.
 
VR ile normal lens arasındaki farkı ilkinde olmasada ileriki dönemlerde anlarsın.Normal lens ile biraz hava karanlık, sende ışığa doğru arka plan çekimi yapıyorsan, bir türlü net görüntüyü yakalayamaz ve sinirden ölürsün.Ama elinde VR lens varsa bunu düşünmeden basarsın deklanşöre ve diğer kareler peşinde koşarsın.Yani kısacası normalin sorununu bilmeden VR'yi anlayamazsın.Fiyat olarak dersen sıfırları arasında yaklaşık 175 - 250 Tl arasında fiyat farkı vardır.
 
Canon için fikir yazmadım, çünkü ben Nikon'cuyum, güçten yanayım, Canon kibardır, narindir, benim işim olmaz onunla :)) alışmışım, bakamam başkasına
merlict2012-04-25 06:48:56
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
[QUOTE=MosfeT]Devre ya da kablo üzerinden bir şey eksiltirseniz sorun çıkabilir. 220v bağlantısı üzerindeki parça dahil ne varsa aynen kalmalı. Ayrıca bağlayacağınız ampulün güç olarak balast gücünün altında olmaması gerekli. Ampul flaman bağlantılarını doğru yaptığınızdan emin olmalısınız. [/QUOTE]
 
Sanırım işaretlediğim cümlede yanlışlık var, aksine tam tersi olması gerekmiyor mu ? Ampülün gücü balastın gücünün altına olması olması gibi ?
2 Akvaryum 1 Tüp
[QUOTE=gokmen]Yabancı marketlerde görüyorum üzerinde ince ayar vanası bulunan manifold denen bir aparatla gaz dağıtılabiliyor  [/QUOTE]
 
Merhaba arkadaşlar.Bende bu tarz bi sistem üzerinde çalışmaktayım.Sistemi tamamlamadım ama düşündüğüm şeyi buldum.Eskiden daha bitkili tanklar ülkemde hayal iken küçük tankta japon besler, tek hava motorundan çok çıkış alıp, tankın altından ve her noktadan hava kabarcıkları çıksın diye saçma bi takıntımız vardı.Pvc bir kollektöre tek hava giriş bağlar, çıkış uçlarındaki vanaları açıp kapatarak kabarcıkları ayarlardık.Çocukluk işte demedik.Neyse örneği niye anlattım.Bu kollektöre benzer tipte valf sistemleri mevcut.Pnömatik sistemler ve malzemeler kullananlar bilir veya satan yerlerden bulabilirsiniz.Genelde elektrikli bobin ile çek-bırak mantığıyla çalışan gruplar vardır ama biraz araştırma yaparsanız bunların manuel çeşme tarzı vanaları olanlar var, onlardan bulabilirsiniz. Benzer bir örnek altta verdim.Bazıları isteğe göre de eklenerek çoğaltılabiliyor.Kaçak falan aklınıza bile gelmesin ama ne amaçla kullanacağınızı satıcıya belirtin aksi halde conta aksamı CO2 ye dayanmayabilir.O3, CO2, O2 ve diğer gaz-likit sistemlere göre conta aksamı aşınma durumuna göre satılır.
 
 
Ben izmirde (gıda çarşısı) bu tür bir malzemeyi çok rahat bulabiliyorum, genelde gıda ve kimyasal firmaları yoğun kullanır.Fazlasıyla işinizi görür
 
 
 
Üretimhanede tuğladan set
[/QUOTE] Arkadaşlar  tuğlaların üstünü straforla kaplayacağım yapıştırmak için kullana bileceğim madde olarak ne önerebilirsiniz.Ben boruların arasına sıkılan köpükler var onlardan düşünüyorum. [/QUOTE]
 
Köpük tavsiye etmem çünkü sıktıktan sonra şişme yapar, yani genişler.Ben piyasada satılan ucuz silikonları denemiştim, başarılı olmuştu, kardeşimde yer döşemecesinden (pvc kaplama yapanlar) pvc yer yapıştırıcısı bulmuş birkaç tüp onunla yapıştırmıştı.Onunki daha sağlam oldu, sökmek isterken strafor parçalanıyordu.Ve tutkal, duvar kağıdı yapıştırıcısı bulabilirsen oda süper olur.
 
 
 
 
 
Silikonu nasıl sökerim
Tek çözüm yolu jilet arkadaşım.
En yakın berbere git ve 2 adet jilet iste, kesin para bile almaz.Eğer tanınmış iyi bir marka jilet ise kalınlığı 0,1 mm'dir.Şimdilerde çinkolar çoğaldığından kalınlık pek standart olmuyor.Önce jileti ortadan ikiye kıvırarak ayır.Sağlam bir pense ile jileti tutarak silikon üzerine bastırarak araya girebilirsin, sakın jileti elle tutayım deme allah korusun silikon yerine parmakları kesmeyesin.Göreceksin çok kolay olacak.Maket bıçağı kalın geliyor.Sakın başka metal deneme diğer camlarıda götürürsün. Solventi tavsiye etmem, belki keton deneyebilirsin ama diğer silikonları nasıl korursun bilemem. Amam ben tümünü sökmek istiyorum dersen o başka, keton veya solvent işini kolaylaştırır.
 
Jilet işi denenmiş ve tecrübe ile sabittir, bu şekilde bir çok akvaryumun kırık camını değiştirdim. Bu arada jilet işini görürse bana balık borcun olur ona göre Dil%20Çikarma 
Buhar camı için mika
Mika diğer adıyla akrilik veya flexsglass malzeme.Duruma göre değişir ama kapağa veya üst platforma sabitlenirse süper buhar camı görevi görür, denenmiş ve tecrübe ile sabittir, bir akvaryumumda 3 yıldır diğerinde 2 yıldır bu şekilde kullanmaktayım.4-5 mm kalınlığındaki mikayı üst kapağa montelerseniz veya imkanınız varsa kesme işlemlerini canavar dediğimiz aletle yaparsanız uygun olur aksi halde diğer testere cinsleriyle malzemeyi bozarsınız.Buhar camının önemi dış ortamla akvaryum suyunun birleşmemesidir ki mika düzgün olmazsa işe yaramaz.
 
 
Ayrıca eklemeyi unutmuşum mika ısı yalıtımı ve ışık geçirgenliği konusunda camdan daha etkilidir. Camdan ısı kaybını azaltmak için strafor kullanırsınız ama mikada gereksizdir.Işık konusunda da camda kırılmalar olur ama mikada kırılma olmadan direkt ışık geçirgenliği vardır.Bu konuda da iş yerinde yıllardır kullandığım için tecrübe sabittir.Hatta akrilikten yapılmış bir akvaryumum işyerinde aktif.
 
 
 
merlict2010-01-26 13:23:29
En iyi Türk Akvaryum markaları
Akvaryum markası demek bilgisayar markası demek gibi bişey.Bana şimdi sorsalar iyi bir desktop pc markası nedir deseler ben Kafasi%20KarismisHimmmkararsız kalırım.Kiminin işletim sistemi iyidir rami düşüktür, kiminin rami iyidir ekran kartı düşüktür.En mantıklısı iyi parçaları alıp toplama yapmaktır.Hem ucuza malolur hemde sağlam bir pc.im olur.Ama tabii bunları yapmak için gerekli bilgi ve beceri de cabası. İşte bu sebeple en iyi akvaryum markası kendi yaptığımdır.En iyi parçaları ve istediğin ebatlarda almak ve toplamak.Burdaki bilgi ve beceri ise akvaryum.com da fazlasıyla paylaşılmış.İnan istedikten sonra bombeli akvaryum bile yapabilirsin.İmalatçıya anlatamadığın kafandaki tüm detayları, istediğin yerdeki delikleri, istediğin alandaki kesmeleri vs. aklına gelen herşeyi kimseye anlatma zorluğuna katlanmadan yapabilirsin.Ayrıca akvaryum ustasının seni gereksiz küçükltmelerine de maruz kalmazsın (bu madde her usta için geçerli değildir, yanlış anlaşılmasın, başımdan geçen talihsiz bir kaç olaydan dolayı yazdım)
 
Benim ki sadece tavsiye, ilkini yaparsan bir süre sonra seni kesmiyor devamını istiyorsun o daha heyecanlı Dil%20Çikarma 
En iyi Türk Akvaryum markaları
En iyi marka kendi yaptığım akvaryum artımda var eksimde Thumbs%20Up
10 - 18 C de yaşayacak balık
Anladığım kadarıyla dış alanda Koi japon harici balık besleyemeyeceğim.Peki dış alan bitkiler için sorun olurmu dersiniz.Bitki çeşidi dersek moss tan tutun zeytine kadar birçok çeşit var, hatta adını bile bilmediklerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.