ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2009 20:39
Son Ziyaret:
01 Kasım 2015 13:38
Toplam Mesaj:
273 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdoğan Özel
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1972
Yaş:
52
İl:
Kocaeli
Meslek:
Çevre - İş Sağlığı ve Güvenliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

kiraz karides ve sakal yosunu
Platiler icin karides yavrulari lezzetli bir yemdir. Karidesler eger yeterince buyukse pek dokunmayacaklardir ama plati yavrulari dahi karides yavrularini yerler.
Co2 Sistem kurulmalı mı?
[QUOTE=musty.skr]
  ... erimeyen ama kararan ve delinen lerde var onları çıkarmasam daha sonra budasam, onlarsa salınım yapıyormudur suya....
[/QUOTE]
 
Sadece delinmeler varsa - çürüme / sararma yoksa almanıza gerek yok, muhtemelen potasyum eksikliği ile ilgili olabilir. Kararmalar delinmelerin etrafı  ile sınırlı ise budamanız şart değil. Ancak kararma yaprağın büyük kısmını sarmışsa çürüme / kuruma göstergesi olabilir, bu durumda almanızı tavsiye ederim.
Co2 Sistem kurulmalı mı?
Difüzörün yerin konusunda haklısınız, eğer saniyede 3-4 damla sayaçtan geçiyorsa Uğur beyin de dediği gibi belki biraz daha yukarı bile alınması gerekebilir. Hoş beta diğer balıklara gore 02/CO2ye daha tolerans gösterebilir.
 
Cımbız setinin size ulaşmasını beklemeden sararmış/eriyen yaprakları almakta yarar var.
 
Suyun sertliğini - özellikle KHı takip edebiliyor musunuz?
ATMAN f-a201 iç filtrem
[QUOTE=xdhasan]2 senelik makinam
[/QUOTE]
 
2 sene de pervanenin kırılmasına neden olacak kadar uzun değil. Kum/taş da yoksa neden kırılmış olabileceğini ben de anlayamadım. Özetle yapıştırmak yerine yeni pervane temin etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
 
İlla yapıştırarak kullanmanız gerekiyorsa, dipten kırılmamış ise kırık kemiğe atel yapıyormuş gibi destek yapın ve akvaryum camı silikonu (çok uzun idare etmez) ile tutturun. Yapıştırıcıların suya ne salıp salmayacağından emin olamayabilirsiniz.
erdogan2014-05-25 00:19:02
Co2 Sistem kurulmalı mı?
Ben mümkün olduğunca dipten kesip alıyorum.
 
Akvaryum büyük ve çok sayıda salyangoz / karides olsa belki dokunmayabilirsin ama bu hacimde mutlaka sararanları çıkart, gördüğüm erimeye başlayanlar var, suya azot salıyorlardır.
 
Budama için de söyleyebileceğim çok gerekli değilse çok dokunma.
 
Bir önerim de difüzörle ilgili, biraz daha derine alırsan CO2 kabarcıklarının suda kalma - dolayısıyla suya karışma süresini de arttırabilirsin.
 
 
erdogan2014-05-25 00:03:02
Co2 Sistem kurulmalı mı?
Maşallah Betanız ve akvaryum ne kadar güzel!!!
 
Sararmış yaprakları kurtarmak mümkün değil, iyice çürümeden çıkartmanız iyi olabilir. 
İzmit CO2 Tüp Dolumu
Merhaba, bendeki tüpün üstünde 5 kg yazıyor ama sanırım gaz hacmi 2 kglik CO2ye denk geliyor. Bugün tüp dolumu için 2 yere uğradım,
 
1. Universal Group : Yeri Carrefourun arkasında halin yanındaki metalciler sitesi içerisinde. Sitenin isminden emin değilim beni yolda sorduğum biri öyle yönlendirdi. 16 Mayısda uğradığımda dolum için biraz yüksekde olsa makul bir fiyat istemişlerdi. Tüpü bırakmamıştım. Bugün (24 Mayısda) aynı tüp için daha da yüksek bir rakkam istediler, hızla uzaklaştım :). Tavsiye etmiyorum.
 
2. Özjet : Universaldan sonra Özjete geçtim. Sanırım Emin beyle konuştum, aynı tüp dolumu için çok uygun bir fiyat verdi. Tavsiye ederim. Biraz da sohbet ettik, forumdan çok kişi uğruyormuş.
 
Selamlar
erdogan2014-05-24 20:15:55
Co2 Sistem kurulmalı mı?
Merhaba, özetle aydınlatmada odaklanılacak konular sadece led, ampul, florasans olup olmaması veya kaç watt olduğu değil. Kelvin ve lümen çok çok önemli. Bitki gelişimi için değişik K larda aydınlatma sağlanması en ideali. Ancak bu 16 Lt akvaryumda temel sorun uygulanabilecek yüksek kelvinli aydınlatmayı bulmak olacaktır. Bu yüzeyde 6500 K üzerine çıkmak pahalı olan metal halide veya özel ledler haricinde pek imkan dahilinde değil ki akvaryumun salonda olduğu göz ardı edilmemeli. Ancak bir avantaj var, akvaryum çok derin değil. Dolayısıyla 2700, 4000, 6500 K kombinasyonları iş görecektir. Her ne kadar kişisel deneyimimde 2700 K da bitki gelişimi göremesem de yosun oluşumunun da olmaması açısından uygulanmasını yararlı görüyorum.
 
Mustafa bey, CO2 önerilerine verdiğiniz yorumlardan anladığım forumdaki bilgileri çok iyi araştırıyorsunuz, benzer şekilde aydınlatma ve gübreleme ile ilgili konulara da detaylı bakabilirseniz somut çözümler bulacaksınız  diye düşünüyorum.
erdogan2014-05-22 22:31:22
Co2 Sistem kurulmalı mı?
[QUOTE=musty.skr].......Aracımın da tarihi geçmiş küçük bir Y.S.C. var, bununla düşündüm yapmayı aslında ama tankım ölçülerim küçük, şimdilik ZERO şişesiyle denemek için koyduk gözlemliyoruz, fayda görmeye başlarsam tabi bar basıncını görebildiğim daha güvenli bir sistem kurmak daha akıllıca olacaktır. 
.....
[/QUOTE]
 
Merhaba, araçtaki YSC monometreli tüp kuru kimyevi tozludur, karbondioksit tüpü değildir, dolayısıyla ona karbondioksit basacak yangın tüpü dolumu yapan bir yer bulamazsınız. Forumda kuru kimyevi toz tüplerini açıp mayalı sistem yapmak için kullananlar vardı ama bana göre şişeden tek farkı daha güzel görünmesi - belki açıp kapama imkanı tanıyacağı için biraz daha uzun süre idare etmesi olur.
 
Yangın söndürücü haricinde ISTAnın tüplü çözümleri de var ama bu da tankınızda maliyet / fayda analizi açısından değmez gibi geliyor. Önerim bu hacimdeki tankta mayalı sistem ile devam etmeniz.
 
Yazınızı baştan sona hızlıca okudum. Sorunun karbondioksitten çok besin / aydınlatma ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Özellikle potasyumla ve / veya fosforla ilgili sorun var gibi geldi. Ben JBL Easy Test 6in 1 ile Azoo PO4 testlerini kullanıyorum, tavsiye ederim. Ayrıca ISTA, Azoo vb.nin CO2 testlerine de bir bakmanızı öneririm. Potasyum ölçümü için test var mı emin değilim - ben takip edemiyorum.
 
827 ve 865 tasarruf ampullerini ben de kullandım. T5ler kadar verimli değiller ancak bu hacimde / derinlikte işe yararlar. 827 ampul 2700 K, 865 ise 6500 K ışık sağlar. 2700 K akşam ve sabah güneşine, 6500 K ise öğlen güneşi olmasa da saat 10-11e yakın bir ışık tayfına denk gelir. Dolayısıyla hala uygulamadıysanız denemeniz işe yarayabilir. Ancak diğer arkadaşlarında önerdiği gibi ışığın sudaki bitkilerinize ulaşabilmesi için pistiaları azaltmalı - bariyer ile belli bir alanla sınırlandırmalısınız.
 
Pistialar ile ilgili ayrı kaba koysam yaşarlar mı sorunuza cevap göremedim, açıkcası yaşamayacaklarını düşünüyorum.
 
Selamlarlar
erdogan2014-05-22 22:03:01
ATMAN f-a201 iç filtrem
Yapıştırıcı olarak kullandığınız madde suyu kirletiyor olabilir. En iyi çözüm diğer arkadaşlarında belirttiği gibi yeni pervane temin etmek.
 
Bu arada pervane taş / kum vb. harici suyun içinde ısıdan/çalışmaktan kolay kolay kırılmaz, ne kadar süredir kullanıyordunuz?
erdogan2014-05-22 21:10:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.