ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
as900
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2009 14:45
Son Ziyaret:
28 Şubat 2009 14:03
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayla Sener
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ayla Sener

SON 6 MESAJI

kaplumbağamın gözleri
Birkaç hafta önce aynı sorunum vardı benim de. Annem ses yapıyor diye filtreyi ikide bir kapatıyordu ben de hiç elletmedim bu sefer sürekli çalıştı, bir de vitaminini eksik etmedim kaplumbağam gözlerini açtı ve canlandı sonra. Suyun temizliği çok önemli ona dikkat etmek lazım mutlaka. 
Kuru alan
Çok teşekkür ederim, şu işe başladığımda tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Kuru alan
Merhaba ben de kuru alan olarak bir adet kayacık var ama onu kaldırıp yerine camla rampalı bir kuru alan yapmak istiyorum. Biraz dandik de olsa bir çizim yaptım nasıl olmalı diye. Camın üzerini önce şu çim halılarla kaplamayı düşünmüştüm ama sonra küçük taşlar yapıştırırsam hem daha estetik olacağını hem de hayvana daha rahat geleceğini düşünerek vazgeçtim o yüzden resimdeki yeşil renge aldırmayın. Tebessüm



Sizce nasıl şekli, aslında o yukarıdaki sivri köşe kaplumbağaya zarar verebilir, zarar vermemesi için nasıl düzeltmeliyim orasını?
Isıtıcıyı doğru olarak nasıl yerleştirmeliyim?
Evet benim ısıtıcım da ayarı yapılan türden. Bakalım, ayarlıycam akvaryumun içini ona göre artık.

Kaplumbağamın gözleri de bugün baktığımda daha düzelmişti, şişi inmiş hatta bazen gözlerini de açtı. Herhalde su çok soğuk olduğundan hep kuru alanda kaldığı için oldu belki de bilemiyorum. Durumunu hergün kontrol edicem ona göre veterineri ziyaret edeceğiz artık.

Cevap verip konuyla ilgilenen herkese tekrardan çok teşekkür ederim. Tebessüm
Isıtıcıyı doğru olarak nasıl yerleştirmeliyim?
Cevaplar için çok teşekkürler. Vakit bulduğum bir zamanda ilk iş olarak akvaryumun içerisini daha uygun bir şekilde düzenleyeceğim.

Sevda hanım, önce bir miskinlik dönemi oldu sonra hepten uyumaya başladı sanırım böyle birden yatmış gibi olmuyor. 

Peki gözlerinin durumu normal midir, yoksa gözlerine sürmek için bir ilaç almalı mıyım? Daha önce böyle derin bir şekilde uykuya yatmadığından (geçen seneler ev baya sıcaktı ondan sanırım, bu sene biraz soğuk), bugün de gözlerinin öyle kızarmış ve açılmadığını görünce telaşlandım baya. Mutsuz
Isıtıcıyı doğru olarak nasıl yerleştirmeliyim?
Merhabalar, öncelikle akvaryum konusunda pek acemiyim. Yaklaşık 3 yaşında bir su kaplumbağam var, bu sene kış uykusuna yattı ama bugün fark ettim ki gözlerinin altı şişmiş, kızarmış ve gözlerini açamıyor. Aglama Forumda biraz bakındım göz iltihaplarından bahsedilmiş, ancak benimkinin gözlerinden herhangi bir beyaz sıvı geldiği filan yok o yüzden göz iltihabı olup olmadığından emin olamadım.

Kış uykusundan uyandırmak için Kesis K-999 marka bir ısıtıcı aldım, akvaryumun boyutu 30x50 cm. Şimdilik kuru alan biraz alçakta olduğundan su seviyesi çok yüksek değil, kaplumbağamın bağa uzunluğunun bir buçuk - iki katı civarında. Isıtıcının kullanım şekli olarak baştaki siyah kısım hariç geri kalanının tamamen suyun içinde ve dik olarak yerleştirilmesi gerektiği yazıyor ama dik olarak koyarsam sadece yarısı su içerisinde kalıyor geri kalanı ise dışarıda. Bu ısıtıcıyı kısmen yatay olarak yerleştirsem sorun olur mu, yoksa başka bir marka ısıtıcı mı almalıyım acaba? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.