ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oONadirOo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2009 16:51
Son Ziyaret:
12 Şubat 2024 15:59
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nadir DEMİRKAYNATAN
Doğum Tarihi:
04 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Izmir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nadir Demirkaynatan
KSK/İzmir
250lt Astronot

SON 10 MESAJI

Bu Kadar İlgi Gerçekten Gerekli mi?
Arkadaşlar Discus sevdiğiniz zaman bakması zor bir balık değildir. Su değişimi eziyetine katlanabilecek herkes discus bakabilir. Zaten gerisi kendiliğinden geliyor. bir süre sonra PROFOSYONEL diye tabir ettiğiniz insanların tavsiyelerinin makul olduğunu kabul etmeye başlıyorsunuz.
ytong dan 3 boyutlu arka fon.
Bence pek güzel olmuş. Balıklar mutlu, sen mutlu daha ne olsun yahu
Discus akvaryumu için Bazı sorular.
Dur hemen pes etme. çok da zor değil discus bakmak. Yavru bakarsın 1 sene de güzel discusların olur. Gelişimini tamamlamış discuslarınla güzel bir bitkili akvaryum kurarsın. oONadirOo2009-09-08 23:04:09
Discus akvaryumu için Bazı sorular.
Discus'a karar vermeniz çok sevindirici. Erişkin veya yavru discus ile başlamak akvaryum hazırlıklarınızı şekillendirecektir. Su bardağı ağzı büyüklüğünde discuslar için günlük yaklaşık 100lt civarında su değiştirmeniz gerekeceği genel olarak söylenebilir. Burada amaç sudaki nitrat ve nitriti filtrasyon şartlarını düşünmeden uzaklaştırmaktır. 

Eğer yavru yetiştirecekseniz, zahmetli olsa bile bence daha keyifli, akvaryum boyutundan öte düşünmeniz gereken bazı şartlar olacaktır. Yemleme sıklığı ve su değişimlerinin suyu iyi oksijenlendirmek de oldukça önemli. bu sebeple hem havalandırma hem biyolojik filtrasyon maksatlı pipo filtre denilen sünger filtreler kullanılıyor. Bana soracak olursanız biyolojik filtrasyonu kesinlikle sump ile sağlamalısınız. Ben dış filtre ile başladım sonrasında sump sistemine döndüm. Farkı çok büyük. Sumptan gözünüz korkmasın maliyeti ve/veya yapımı zorlayıcı değil. Biraz araştırma ile ben kendim yaptım. Genel olarak çokça su değiştireceğiniz için fiziksel kirliliklerin uzaklaştırılmasını dip çekerek sağlayabilirsiniz. Bu sebeple fiziksel filtrasyonun önemi olmayacaktır.

Bunun yanısıra su değişimlerini sağlayabilmeniz için eğer şebeke suyunu kullanacaksanız kesinlikle dinlendirme tankına ihtiyacınız olacaktır. altalta üstüste bir akvaryum setiniz yoksa bir kafa motoru ve hortum kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kova ile taşıma suyla değirmen dönmüyor hem de etrafınızı çok ıslatıyorsunuz. Bu sebeple akvaryumunuzun suyunu rahatça boşaltabileceğiniz ve su değişimi sırasında yaşanacak döküntülerden az etkilenecek bir yere kurmanız bence en önemli stratejik adımlardan birisi.

Edindiğim bilgilere göre birçok yetiştirici aslında discus büyütürken reverse osmos sistemi yardımıyla sudaki mineral ve tuz seviyesini ayarlamanın vazgeçilmez olduğunu görüyor. Dolayısıyla discus besleyecek kişinin akvaryumdan önce Reverse Osmos sistemine sahip olmasının gerekliliğini savunuyor. 

Uzun süre bakımıyla uğraşacağınız ve bir çok kimsenin altına giremeyeceği zahmetlere gireceğiniz bu balık için bence çok seçiçi davranmalısınız. Birçok yerdeki fotoğraflarıda kullanarak beğendiğiniz discus tür veya varyetesinin iyi belirleyip sağlıklı durumdaki balığı bulmak için sabretmelisiniz. 

Discus bakmak aslında zor değil. Ama sabır istiyor. Şartları sağlamak bence diğer balıklara göre zahmetli ama keyfine değer. Eğer benim gibi acemi iseniz oldukça fazla bilgi toplayın ve acele etmeyin. 
Selamlar,
Nadir.
İç filtrenin Debisini Nasıl düşürebilirim?
Merhaba,
Fikrimi soracak olursanız, yakın bir pet shop'a gidin 20-25 Liraya düşük debili iç filtre alın. olmadı pipo filtre alın. Zaten akvaryumunuzu yakında büyütürsünüz. O zaman elinizdeki filtreyi kullanırsınız. Şu anda yapacağınız masraflar büyük değil bana kalırsa. DIY kısmına bakın oradan 
Selamlar,
Nadir.
Meşe yaprağı faydaları ve kullanım şekli
Arkadaşlar
Çınar ağacı yaprağının benzer etkileri olabilir mi ne dersiniz?
Selamlar,
Nadir.
78.40.42.Bu ölçüde discus olurmu?
Yücel Bey,
Erman Bey'e kesinlikle katılıyorum. Olmuyacak diye birşey yok bana kalırsa. Ancak discus emek isteyen bir balıktır. Çok zor değildir ancak kesinlikle emek ister. Bilginizden emin değilseniz en az iki hafta sağlam bilgi edinin. İmkanlarınızı kontrol edin. Eğer yapabileceğinize kanaat getirirseniz yavru ile başlayın. Eğer discus hastalığına yakalanırsanız zaten akvaryumunuzu büyütürsünüz. Ancak karar vermekte lütfen acele etmeyin.
Selamlar,
Nadir.
balık tercihi
Bence bir çift melek bul kendine.. uğraşarak yavru al onlardan. Yavrularının gelişimini izle. Veya büyük akvaryumu olan bir arkadaşınla anlaş onun yavrularını büyüt.
Selamlar,
Nadir.
Amerikan Cichlidler ile hangi bitkiler
Ben bambu deniyorum. Bambular akvaryumun dışına çıktıkları için uygun bir şekilde sabitleyebiliyorum. Benim astronotlar önce meraklandılar sonra uğraşmayı bıraktılar. Akvaryumda bambu denemesini daha önce görmedim. Ben deneyim sizi bilgilendireceğim.
Selamlar,
Nadir.
Tüm Frontosa Türleri (resimli)
Arkadaşlar,
Bu aralar aradığım bu türe dair bu bilgilendirme bence süper. Blue zairelerle ilgili gözlemlediğim birşey var. Blue zairelerin ağız burun kısımları diğerlerine göre daha koyu gibi geldi bana. Sizce başka ayrıntı var mıdır?
Selamlar,
Nadir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.