ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkeee3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2008 23:40
Son Ziyaret:
26 Aralık 2011 16:09
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat yarici
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Kastamonu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

     300 Lt Puffer
360 Lt Frontoza Brundi100 Lt Salyangoz Üretim Tankı
55+55 Lt Karantina-Yavru Tankı

SON 10 MESAJI

sump malzemeleri
Bende şu anda frontoza var ama ilerde bu sistemi tuzlu suya çeviricem.Ama şu andaki haliyle 16 frontoza ve 3-4 adet çöpçü vatoz vs. mevcut.
sump malzemeleri
Teşekkür ederim,bu linke göz atıcam.ancak sitede sump ile ilgili bi makale yada herhangi tatmin edici yazı bulamadım.Öğrenmek istediğim şey bir sumpta neler olmalı,kafa motoru,elyaf,sünger vs. neler gerekli ve bu ölçülerdeki bi akvaryum için hangi özelliklere bakmam gerekir.örneğin kafa motoru denen şeyin debisi ne kadar olmalı,yada filtre malzemeleri neler olmalı ..
sump malzemeleri
Merhaba arkadaşlar,150*50*60 boyutlarında sump sistemli akvaryum alıyorum,kule taşırma sistemli.ama sump olayını bilmediğim için bu soruyu sormak istedim.ne gibi malzemelere ihtiyacım var.en verimli nasıl çalıştırabilirim?
Gsp puffer ve Arı balığı
Tank aslında gayet büyük,ben iki acı su balığı aynı tankta yaşar diye düşünmüştüm ama sizde haklısınız.Pufferlar 5-6 cm boydalar şu an.
Gsp puffer ve Arı balığı

Sizce gsp puffer ve arı balığını aynı tankta besleyebilirmiyim?.

Puffer üretmek
Evet cinsiyet ayrımının belirgin olmadığını bende okudum.Ve üretim yapmanın zor olduğunu da..
Ancak bugun bir internet sitesinde Gsp'lerin minik yavruları ile beraber fotoğraflarını gördüm ancak fotoğrafı ekleyen kişi herhangi bir yazı yazmamış konu ile ilgili..Bu bende açıkcası merak uyandırdı
Puffer üretmek
Uzun süredir kurmayı planladığım puffer tankımı sonunda oluşturdum ve 3 adet gsp puffer aldım. .Çok sağlıklı ve neşeli balıklar. Tanka koyduktan birkaç dakika sonra dahi elimden karidesi afiyetle yediler. Dişi erkek ayrımı yapamadığım için kaç dişi kaç erkek olduğunu söyleyemiyorum. .
bildiğim kadarı ile üretimi zor ama imkansız değil. .Bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Tuzluluk oranı,ph,nitrat,akvaryum boyutu ile ilgili problemlerim yok. Bunlar dışında üretimde dikkat etmem gereken bir husus yada püf noktası varmı ?
veya oturup sadece üremelerini beklemem lazım. .
şimdiden teşekkür ederim.
yavru sp yavru aldı :)











Sevgili arkadaşlar size balıkların yaşı hakkında yalan söyleyecek değilim,sadece tecrübeli olanlara ne yapmam gerektiğini sordum.Sizi tatmin edecekse söyleyeyim zaten fotoğraflarda görünüyor ama.300 lt'lik tankımda bulunan sp'mi yarıyıl tatiline gitmeden bir kaç hafta önce kusturmuştum.Yani yaklaşık 3-3,5 aylık ,resimde görülen diğer yavrular ise henüz 3 haftalık..Balıklarımı 5 farklı kuru yem ve akvaryumdan eksik etmediğim,marul,ıspanak ,salatalık ve kabak gibi sebzelerle takviye ediyorum.Ayrıca bir hatamı düzeltmek istiyorum,akvaryum 80 değil 50 lt'dir.Balıklar 3 ay önce alınmış balıklarda değildir.İçlerinde en büyüğünün boyu yaklaşık 4 cm ama yavru alan balık 3,5 cm kadar.Akvaryumda yavru balıklardışında herhangi bir erkek yada dişi sp yok.Eğer yorumunuzu fotoğraflara ve açıklamalarıma bakarak yaparsanız memnun olurum
yavru sp yavru aldı :)
Arkadaşlar 3 aylık sarı prenses yavrusunu bu sabah ağzında yavrularla dolaşırken yakaladım :d akvaryumum 80 lt'lik yavru akvaryumu ve içinde 2 farklı dişiden ve farklı büyüklüklerde 30'a yakın yavru var. Doğrusu ne yapacağımı bilemedim. Bu kadar küçük yavruyu kusturmayacağım kesin,ancak 2-3 hafta boyunca aç kalacak olmasıda beni tedirgin ediyor. Ana tanka koyma şansımda yok. .Önerilerinizi bekliyorum. Bu akşam fotoğrafını ekleyeceğim. .
Y. sarıprenses ve t. su midyesi
Sevgili dostum,pipo filtre yerine her akvaryumcuda bulabileceğin debisi düşük bir iç filtre kullanmanı tavsiye ederim.
midye konusuna gelince istediğin zaman akvaryumuna koyabilirsin bence, ancak yavruların belli bir boya gelinceye kadar kum kullanmayacağın için (kullanmazsan temizliği daha rahat yaparsın ve yavrular dipteki yemi daha kolay yer)şu anda midyeden gelebilecek herhangi bir hastalığa karşı riske girmene gerek yok derim.
ben şu anda 280 lt malawi tankımda 15 adet büyük boy midye besliyorum ve gayet memnunum ama yavru akvaryumuma yanaştırmıyorum,zira ne pipo filtrenin nede içfiltrenin yapacağı görevi asla yapamazlar. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.