ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
montana
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
106
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2005 20:55
Son Ziyaret:
11 Mart 2023 14:30
Toplam Mesaj:
224 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Su
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Su/ İstanbul

SON 10 MESAJI

Arkadan Sumplı Bitkili Nano Yeni Kurulum Sorular?
Murat hocam hayırlı olsun.
Tank gayet güzel görünüyor. Özellikle kum ve kayalar gayet hoş olmuş. Adım adım büyük titizlikle ilerliyorsun. Tebrikler.
Tamamen kurulumu bitmiş ve canlıların tanka giriş yapmış olduğu halini merakla bekliyorum.
Bol şans.
Bu Da Benim Dünyam
Maşallah güzel bir akvaryum dizayn etmişsiniz. Bende m40 modelini almayı düşünüyorum. Fakat arkadan sumplu olması kafamı kurcalıyor? Alttan sumplu akvaryumlara göre eksisi nedir size göre?
Ufak Akvaryumlara Hangi Tanganika Cinsi Koyulur?
Teşekkürler paylaşımınız için. Başlık foruma sabitlenirse güzel bir kaynak olur.
Birşey sormak istiyorum. 60 litrelik akvaryumda en fazla kaç adet balık besleyebiliriz? Örneğin 2 adet brevis, 2 adet compressiceps shell ve 2 adet calipterus olmak üzere toplam 6 adet olabilir mi? Yoksa 1 erkek 3 dişi şeklinde tek tür mü bakılmalı?
Geophagus Tapajos
[QUOTE=KolombiyaTetra]Merhaba İbrahim bey ben red head tapajos dısında diğer geopagosları 10 sene kadar besledim.Türleri gayet iyi bilirim.Bir brisilansisle red head arasında dağlar kadar fark var:)) Karıştırmıyorum merak etmeyin.Ben gri kafalı ve boyu 9 cm'e gelmiş ve şu anda pek çok akvaryumcuda bulunan red head tapajoslardan bahsediyorum:))

[/QUOTE]

Gri kafalı ise şayet zaten red head olmasına imkan yok. Zaten bu balıklar kafalarındaki kırmızı renkten dolayı red head tapajos ismini almışlar. 9 cm boya gelip de hala renk almadıysa başka bir geo türü olduğu aşikar. 10 yıl geo beslediğinize göre bunu biliyorsunuzdur muhakkak.

Ayrıca türleri karıştırıyorsunuz demedim. Böyle bir ifadem olmadı. Lakin gördüğünüz balıklar kafanızı hayli karıştırmış anlaşılan.


[QUOTE=MurathanM]İnternette bazı ilanlarda mevcut arkadaşlar. Sahiden balıklar bildiğin gri renkte.[/QUOTE]

Link verebilir misiniz? Bir de biz bakalım şu gri kafalı tapajos'lara. Cidden merak ettim şimdi.
Geophagus Tapajos
[QUOTE=KolombiyaTetra]Merhaba arkadaşlar.Bu türle ilgili merak ettiğim bir konu var.Bu türü satan 3 yer gördüm.Boyları 7 cm civarında olmasına rağmen hiç renk yoktu.Sonradan biri renklenmesi için hikari yem kullanmak gerekir dedi.Buda bana pek mantıklı gelmedi.Acaba tapajos 2 türmü.Bi kafası ve vücüdü renkli olan birde grimsi renksiz olanımı var?Yoksa gercekten yemleme ilemi ilgili?Cevaplarsanız sevinirim.[/QUOTE]

Geophagus türleri hayli çeşitlidir. Red/orange head olan türleri kafalarındaki kırmızı/turuncu renklerinden kolayca ayırt edilebilir.

Sizin gördükleriniz muhtemelen geophagus brasiliensis, altifrons ya da proximus'tur.


Esat Bey,
Maşallah balıklarınız çok güzel. Uzun yıllar önce binbir uğraşla ithal ettirip bu türe sahip olmuştum. O dönem Türkiye de bu balığa sahip olan birkaç şanslı akvaristten biriydim:) İzlemesi hayli keyifli bir türdür.

Naçizane tavsiyem, kumunuz mümkün olduğunca ince olsun. Silis kum diye geçiyordu sanırım. İnçe bir kum türü vardı. Zira bu hayvanlar doğaları gereği kumları ağızlarına alıp tükürerek hatta solungaçlarından dışarı atarak süzmek suretiyle besleniyorlar. Bu da apayrı bir keyif veriyor izlerken. [EDIT]montana,2017-12-30 00:56:28[/EDIT]
Evimdeki Deniz..
[QUOTE=canonay]Merhaba bende ileride 60 litrelik bir tuzlu us tankı kurmayı düşünüyorum. Bu tankın tüm ekipmanları mercanlar ve canlı kayayla beraber 2000 lirayı geçer mi acaba?
Bu arada tank mükemmel.
[/QUOTE]

Merhaba,

Bu tankın maliyeti 2 bin liranın çok
üzerinde. Zira sadece balık ve mercanlar neredeyse 2 bin lira.. Buna ekipman ve tank ile armatürü de dahil edince 4 bini geçiyor.
Evimdeki Deniz..
[QUOTE=u.uçar]

Peki aşağıdaki linkteki video ve fotoğrafları cep telefonu ile çektim sizce kötü mü?

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/nano_resif_kurulumu_k138388_sn25.asp[/URL][/QUOTE]

Fotolarınız cep telefonuyla çekilmiş, eyvallah. Ne kadar düzenleme yapılmış resim düzenleme programında? Her cep telefonu öyle mi çekiyor Allahaşkına? Ya da fotoşop bilmek zorunda mı herkes? Cep telefonu sevdası nedir? Şimdi ben de cep telefonumla çekip paylaşşsam, bu ne yahu diyeceksiniz. İPhone 6 kullanıyorum. Cepten çekilen fotolar mor renk çıkıyor.


Foto paylaşırken derinlik kaygısı vb kaygısı duymadım. Genel görünümü yansıtmıyor demeniz için, genel görünümün halini biliyor olmanız gerekir. Genel görünüm bu. Tüm tankı kapsıyor o fotolar. Sadece biraz çaprazdan çekildi yansıma yaptığı için.

Rica ederim fotoğraf konusunda polemik yaratmayın daha fazla. Nerdeyse "benim cepten çektiğim fotolar daha güzel" diyeceksiniz.

Nanodan girdiniz, balık yükünden çıktınız. Her dediğinizde de diretiyorsunuz. Lütfen daha fazla yorum yazıp başlığı farklı noktalara taşımayın.
Evimdeki Deniz..
[QUOTE=u.uçar]

Rica ederim. En çabuk büyüyen balıklardandır yellow tang, bir kaç ayda yılda L veya XL boya dönüşür.Balık alırken biraz ileriyi düşünmek lazım, iki de bir de bu balığı sat S boy balık al buda pratik değil, tabii son karar sizin.
Akvaryum tabiiki nano ölçülerinde sayılır 70X50X45 =157 litre tabii bundan üstten kalan boş su hacmini ve kum kaya miktarını düşersen 125 lt ancak kalır, akvaryum hacmini hesaplarken sump hacmini hesaptan saymayın o toplam su hacmini ilgilendirir ama balık ve canlılar hala 125 lt de yaşarlar.
Fotoğraf çekmek için artık pek fotoğraf makinelerine ihtiyaç yok.Çoğu cep telefonları fotoğraf ve video çekimlerinde harikalar yaratıyor mesela ben hep cep telefonu ile nano resifimin çekimlerini yapıyorum. [:)]

[/QUOTE]



15-20 litre kapasiteli nano da var. Dolayısıyla nano deyince evvela insanın aklına küp şeklinde, içinde 2 palyaçonun olduğu ufak akvaryumlar geliyor.

Balık ve canlılar belki 125 litrede yaşarlar fakat su döngüsü ve litre toplamının önemini de yok sayamayız. Sonuçta sumptaki su da akvaryum suyuyla devir daim halindedir. Sağlıklı bir akvaryumda bu döngü önemlidir. Ne kadar çok su döngüsü eşittir o kadar sağlıklı akvaryum.

Ben balıkları aldığımda XS boydaydılar. Tankı kuralı 1,5 yıl oldu. S boya ancak geldiler. İki de bir elden çıkartmak durumu söz konusu değil. 1 yıl sonra M boya gelseler, 2,5 yıl eder ki, kaçımız bir balığa bu kadar uzun süre öldürmeden bakıyoruz? Ya sıkılıp satıyoruz ya da hasta olup ölüyorlar. Hem aynı balığa uzun yıllar bakmaktansa, hevesimizi alıp elden çıkartarak sürekli farklı türler bakmayı tercih etmiyor muyuz?

Profesyonel makineyle çekilen bir fotoğraf kalitesi, cep telefonuyla çekilen fotoyla kıyas bile edilemez. Arada sizi bilmem ama bence çok fark oluyor. Cepten çekilen foto içime sinmiyor. İçime sinmeyen bir fotoyu da paylaşmaya değer bulmuyorum açıkçası.





Artik zamani geldi.. 120x60x45
Güzel bir akvaryum olmuş. Emeğinize değmiş. Bende Aquareef marka armatür kullanıyorum. Yerli yapımı olmasına rağmen, pahalı ithal markalardan farkı yok.
Evimdeki Deniz..
[QUOTE=u.uçar]Merhaba,

Nano resifiniz şirin gözüküyor, yanlız büyük balık yükü biraz fazla, camlarda yosunlanma dahil nütrient sorunlarına şimdi veya ilerde yol açabilir.Tankınızın çapraz değilde genel ve cepheden fotolarını yada videosunu paylaşırsanız daha iyi yorumlar yapılabilir.Foto çekerken yansımayı engellemek için, ortam ışıkları kapalı akvaryum ışıkları açık iken ve fotoğraf makinesi ayarları yapıp çekerseniz güzel olur.
Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Uyarılarınız için teşekkürler. 3 adet tang türü var tankta. Hepsi de S boy. Bunların dışında 2 palyaço ve 1 adet kardinal mevcut. 6 adet balığınfazla olduğunu düşünmüyorum. L boy olsalar hak verebilirdim size. Akvaryum da nano sayılmaz üstelik. 70x50x45 ölçü var. Sump dahil yaklaşık 200 litre bir tank.

Cepheden foto şuan çekme şansım yok. Zira makineyi başkasından ödünç almıştım. Tekrar alabilirsem bu başlıkta paylaşacağım.

Keyifli hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.