ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omergunkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2008 11:46
Son Ziyaret:
10 Kasım 2013 14:16
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer günkan
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Günkan

SON 10 MESAJI

Siyah beta ama
[QUOTE=mtomar]

Birde dikkatimi çeken bir şey daha var. Balığı sabah ve akşam olmak üzere 2 defa besliyorum. Aldığımda karnı şişkin değildi artık yem mi fazla geldi bilmiyorum ama karnı şiş şu anda. Sanki yumurta varmış gibi duruyor. Kabızda olmuş olabilir :))
[/QUOTE]

Su parametrelerine dikkat etmeniz gerekli, bettalar dayanabilse de filtresiz olarak beslenmemeli. Hasta olabilir kabız da olabilir. İkiside kötü koşullardan kaynaklı.


Albino Cuce Vatoz da karin sisligi
Evet bunun aynısı, acil karantina tankına alın bence.



Co2 Problemi
CO2 ani ph dalgalanmasına herzaman olmasa da bazen sebep olabiliyor. Balıkların 45 derecelik davranışı bunun belirtisi, acemilik yıllarımda ilk CO2 mi verdiğimde bende çok değerli balıklarımı bu şekilde kaybettim. Kademeli olarak %25-40 lık su değişimleri yapmalısınız, suyu çok hızlı değil yavaş yavaş uzun sürede eklerseniz canlıların Ph çarpması engellenir. Sakın başka bir tanka almayın balıklarınızı anında ölürler. Bu aşamada CO2 yi kapatın, suyun dengesi otursun ondan sonra Oksijen vermeden yavaş yavaş gözlemleyerek CO2 yi tekrar açın. Uzun bir süreç olacaktır, sürekli gözlem yapın.

Bu arada aydınlatmanızı da bitkilerin CO2 yi ve besini kullanması için uygun hale getirmeyi ihmal etmeyin. Yoksa besini kullanamıyacaklardır.


Albino Cuce Vatoz da karin sisligi
Suyunuzun temizliği en önemli etken. Sırf bu yüzden abim L55 lerini bu şekilde kaybetti. Antibiyotik tedavisi erken ölümün önüne geçecektir fakat uzun süreli durumlarda gözlerde şişlik ve vucutta aşırı deformasyondan balık ölmektedir. Karındaki şişliğin sebebi stres ve kötü koşullardan dolayı vucudun su toplamasıdır. Acil karantina tankını tavsiye ederim.



Çin malı ısıtıcı
Garanti olması açısından iki farklı marka ve tipte termometre kullanın. Sp nin ölmesinin diğer sebeplerini de araştırmalısın öncelikle.

Not: Isıtıcı elektriğe bağlı iken aman elimizi suya sokmayalım.



Albinolar Neden Sararıyor?
Verdiğiniz yemin içeriğinden kavuniçimsi bir renk alabilmektedir. (Genelliklede alır)


Akvaryumumda yılan gibi ince birşeyler var?
Bahsettiğiniz canlının ismi Nematodes dir. Genellikle bitkilerinin köklerinin altında bulunurlar ve yenmemiş yem artıkları ile beslenirler. Herhgi bir zararları yoktur aksine dip balıkları için ideal yem olurlar ki benim corrylerim severek tüketiyorlar.

 



Cüce vatozlarımdaki solgun renkler.
Cüce vatozlar genellikle stress altında bu şekilde renk değiştirirler. Bu yüzden saklanma alanlarına dikkat edin ve canlıları rahatsız edeci diğer balıkları kontrol edin.


seachem sıvı gübrelerden hangilerini kullanmalıyım.
Seachem flourish 'i temel gübre olarak kullanabilirsiniz . Bitkiler için min. besin ihtiyacını karşılayacaktır. Bunun yanında seachem' inde tavsiye ettiği gibi flourish trace ile beraber kullanırsanız daha çok verim alıcaksınızdı. 
bitkilerimde delinme
Yapraklarda delinme genellikle potasyum eksikliğinden kaynaklanır. Kullandığınız aydınlatma özellikleri nedir?  Gübreleme için sadece potasyum yetmez, sıvı gübre de kullanmamız gerekir.






omergunkan2011-09-23 22:40:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.