ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kivanckitapci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2007 09:58
Son Ziyaret:
31 Ocak 2024 16:38
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kıvanç Kitapcı
Doğum Tarihi:
22 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
İç Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kıvanç Kitapcı
135 litre: 2 Melek, 1 Leopar Vatoz, 1 L191 Royal Broken Line Pleco

SON 10 MESAJI

İçinde balık olan akvaryumda kum değişimi
Kumun içinde yerleşmiş olan bakteri oluşumundan vazgeçmek iddialı bir karar aslında. 7kg kum olduğuna göre tank küçük, bu durumda dış filtre gibi yararlı bakteri barınan bölgelerinde olmadığını düşünüyorum. Konuyu bir daha gözden geçirmenizi öneririm. 
Melek Balığı Üretimi
Şimdiye kadar gördüğüm en derli toplu döküman. Hem çekene hem paylaşana teşekkürler.
Kaç kişi zamanında ışıkları kapatıyor?
Zamanlayıcı yardımıyla, 08:00 - 16:00 açık, 16:00 - 20:00 kapalı, 20:00 - 24:00 açık, 24:00 - 08:00 kapalı şeklinde devam ediyor. Yani toplamda 12 saat açık 12 saat kapalı.
150 50 70h Kasakalawe (Mehmet Bekar)
Tebrik ederim Mehmet Bey, hacim olarak çok güzel bir akvaryum. Fakat bence bu akvaryum bir Sump'ı hak ediyordu. Hem dış filtre borularını da görüyor olmazdık, hem de akvaryuma müdehalelerinizin büyük bir çoğunluğunu sump'dan çözebilirdiniz. Bu arada kaya sayısını azaltıp ebatlarını büyütürseniz görsellik olarak çok daha etkileyici olacaktır. Verdiğiniz örnekteki gibi yatayda büyümesine gerek yok. Naçizane görüşün yüksekliklerinin artmasından yana. Üst bölümlerin boşluğu hacmin algılanmasını zorlaştırıyor çünkü.


Kivanc Kitapcı - Amazon Biotope Denemesi
Balık olarak tankımda aslen olmaması gereken balıklar zebra danio ve tetralar, fakat uzun zamandır bende oldukları için duygusal yanım ağır basıyor ve çıkartamıyorum. İdeal tankımda 2 electric blur ram, 3 melek ve 2 inka olmasını istiyorum fakat inkaları zebra danio ve tetralar çıkmadan eklemekde istemiyorum :) Başlıkta da yazdığım gibi bu sadece bir "deneme" ve zamanla hem bitki hem balık olarak tam bir amazon biotope'una çevirmeye gayret edeceğim.

Kütük yerleşimi olarak soldaki çatal şekilli mangrow bir mağara işlevi görüyor, o yüzden kenarda. Özellikle electric blue ram'ler yer tutsun diye belirlenmiş bir alan. ve başarılı oldu gibi görünüyor, oradan yem yemek dışında ayrılmıyorlar neredeyse :D Yati ise ortada duruyor onun dibi de L191'e yatak oldu şu anda. Meleklerimde akvaryumun ağası olarak ortalıkda geziniyorlar.

Öncelikle bitkilerimi toparlamaya çalışacağım, ne kadar süreceğini hep birlikte göreceğiz, bugün yarın fotoğraf makinası ile çekilmiş daha net görüntüleri buraya ekleyeceğim.






Kivanc Kitapcı - Amazon Biotope Denemesi
Murat Bey, sizin aklınızdaki akvaryum da şahaneymiş :) Ama uzun zamandır bakmak istediğim melek balıklarıma yeni kavuştum. Bir süredir de Electric Blue Ram ve Borelli arasında kararsız kaldıktan sonra bugün Electric Blue'ya karar verip akvaryumuma ekledim. Şimdilik inanılmaz canlılar ve uyum içinde görünüyorlar. Zebra Danio ve Tetra'lar neredeyse 3 senedir benimle beraber olduğum için kimseye vermeye kıyamıyorum. Ama akvaryum nüfusum birgün azalırsa bir çift inka eklemek de istiyorum.

Bit ki konusunda ise yukarıda da belittiğim gibi çalışmalarım sürüyor. Bahsettiğim bitkileri Ankara'da biryerlerde gören arkadaşlar olursa yardımlarını bekliyorum, koşarak gidip alacağım. Üzerine araştırma yapmadığım bitkileri akvaryumuma eklemek istemiyorum ve akvaryumcularda bana istemediğim şeyleri satmak konusunda çok iyiler :D Onların sözlerine kanmamak için içeriye listeyle girip soruyorum. Yok derlerse hemen çıkıyorum. 5 dakika kalırsam anlamsız bitkileri alıp çıkacağım çünkü biliyorum :)
Kivanc Kitapcı - Amazon Biotope Denemesi
Boyut (cm):100x32x40
Kapasite (litre): 130 Lt.
Canlılar: 2 Adet Melek, 1 Adet Zebra Danio, 2 Adet Tetra, 2 Adet Electric Blur Ram, 1 Adet L191

Malzemeler: Atman Dış Filtre, Eheim PickUp İç Filtre, 200W Isıtıcı, 90w aydınlatma

Akvaryum Bakımı Haftada bir %15 dip çekimi

Kullanılan Yemler:TetraMin, Küp Tubifex, Kurutulmuş Karides, Sera Vipagran

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Sera Black Water Aquatan

pH: 6.8
gH: 11 dH
Amonyak: <0.02 ppm

Bunlar dışında 1 adet 40 cm Mangrow kökü, 1 Adet yati

Fotoğraflar: Pil bitti :D Özür dileyerek şimdilik telefonla çektiklerimi koyuyorum.






Amazon Biotope denemesi yapmak istedim, ama henüz herşey hazır değil tabii ki. Özellikle bitki konusunda aklımdaki bitkileri bir türlü bulamıyorum. Ne hobici ilanlarından ne de gezdiğim gördüğüm ankaradaki akvaryumculardan amacıma vakıf olamadım :D

Şimdilik bir sorun görünmüyor. Sera Black water kullanıyorum fakat henüz dış filtreye peat ilavesi yapmadım. Electrik blue ram'lerim hayatlarınden pek memnun görünüyorlar. Aslında herkes memnun görünüyor diyebilirim ;) Cabombalarımdan kurtulmak gibi hain planlarım var. Dwarf Amazon Sword, Alternanthera reineckii, Amazon (Echinodorus amazonicus) ve ön plan olarak Echinodorus tenellus planlarım arasında.. Yüzeyden gelen ışığı biraz kesmek istediğimden amazonlara yüklenebilirim.

Doğru düzgün foto çekip haftasonu tekrar koyucam bakalım neler olacak. Tabii ki tavsiyelerinizle beraber ilerleyeceğiz ;)

Bu arada geçen gün yaptığım abant gezisinde nehir kenarından topladığım yapraklardan 1 tanesine iki gün suda beklettikten sonra akvaryuma koydum. Dekoratif olarak 2-3 tane daha koymak istiyorum ama etkisini gözlemledikten sonra yapacağım.

Electric Blue Ram
Bu da ayrı bir muamma :) Bu arkadaşlara suyu hazırlamak için çay mı eklesem, sera blackwater aqutan yeterli olur mu, mangrow kökü var ama pH'ım hala 7.2, dış filtreye peat mi eklesem... Sorular böyle devam ediyor. Forum da bütün bunlarla ilgili bir sürü topic var ama hepsini harmanlayınca pH ve gH ile ilgili bir karmaşa ortaya çıkıyor. Anladığım kadarıyla her yiğidin yoğurt yemesi farklı, o yüzden ben de birini deniycem artık napalım :D

Daha önceki mesajıma da cevap alamadım aslında, yukarıda sormuştum balıkları ekledikten sonra mı ayarlama yapmalıyım yoksa eklemeden mi ortamlarını hazırlamalıyım diye.

Uzmanlarımız uyuyor mu :D

Electric Blue Ram
Sanırım şimdilik RO'a hiç gitmeden sıkı bir gH kontrolü ile bu balıkları misafir etmeyi deniyeceğim. Sonuçları bildiririm :)

Peat ilavesini balıkları aldıktan sonra yapmayı düşünüyorum, umarım bir zarar vermem.
Yeni Lepistes Akvaryumum
Doğal bitki olarak java moss öneririm. Özellikle canlı doğuran akvaryumlarında rafya kullanımına görsel olarak çok daha başarılı oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.