ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
boomer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2007 18:13
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2009 21:57
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet pisman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet...

SON 10 MESAJI

yavrulara hava verme
Arkadaşlar kılıç yavrularına sürekli olarak hava vermeme gerek var mı?Hava verdiğimde yavrulukta baya bir türbilans meydana geliyor ve bu da yavruları zorluyor. Ne yapmamı önerirsiniz? ( 15 lt. 40 yavru kılıç ) lafayette2007-11-29 10:01:43
Yapışık Yavrular...
Arkadaşım eğer bu akvaryumcu ANKARA da ise bana adını verirmisin. Bu tür insanlar yüzünden bu hobiden soğuyor insan. Böylesini alıp iyibi dövmek lazım.
sarı prenses hamilemi
Beyler dişi sarı prensesimin vent bölgesinde bir sivrilik var ama diğer dişilerimde böyle bir sivrilik yok. Acaba bu balık yakında yumurtlayacakmı yoksa başka bir sorunmu var ? daha s. P beslemeye başlayalı 1 ay oluyor hiç yavru almadığım için bir bilgim yok. Şuan için forumda araştırma yapacak zamanım da yok vizelerden dolayı onedenle daha önceden açılmış bir konuyu tekrar soruyor olabilirim kusura bakmayın.
Peysajcıda kaya fiyatları nedir?
Dostum bende senin gibi akvaryumu 3 ay önce kurduğumda dekor için kaya alacaktım. yumruk büyüklüğünde olanlarına 1 ytl. demişti. birkaçtanesini oradan aldım ama daha sonra bir akarsudan topladığım kayaları birkaçgün ilaçlı suda beklettikden sonra kullanmaya başladım hem daha güzel oldu hemde maliyetsiz. benim akvaryumdada herhangibir hastalığa neden olmadı ama bu işin garantisi yok tabi.
Yavru prenses büyütme
Yaklaşık 3 hafta önce yavru sarı prensesler almıştım boyları (1 cm. 6 adet 2 cm. 1 adet). Bu yavruları sadece elimdeki tetrabıts yemle besledim şuanki boyları 1. 5 cm ve 3. 5 cm. Oldu. Merak ettiğim bu büyüme hızı iyimi yoksa vasata yakın bir büyüme hızımı. Bunu merak etmemin nedeni ise yeni aldığım yunus ve iceman yavrularınıda ya gene tetra bıts ile yada sizden gelecek önerilere göre beslmeye başlayacağım. Daha önceden sarı p. Yavrusu büyütmüş arkadaşlar cavap yazarsa sevinirim. ( akvaryum 70 lt. Ama 1 aya kadar 300 lt lik bir akvaryum yapmayı düşünüyorum. ).
Yem suyumun rengini kırmızılaştırdı
[QUOTE=kuntakinte]Aldığınız yem sahte karışımsa oda suyu bozuyor ve filtereleri boyuyor. Forma konu açmıştım resimlen karşılaştırın.Saygılar [/QUOTE]

Hocam açtığın konuyu okudum. Benimkiler  büyük ihtimalle sahteler sanırım.Uyarınız için sağolun,bundan sonra kapalı kutu yemden şaşmayacağım
Yem suyumun rengini kırmızılaştırdı
Sarı prenseslerim için kullandığım tetra bıts suyumun rengini sadece kırmızıya çevirdi ama herhangibir bulanıklık oluşturmadı. Yalnız ben yemi açık almıştım yani herhangibir markası yoktu. Sizce yemin adi olmasından dolayımı yoksa bu yemin genel özelliğimi bu suyu böylesine boyamak ? sarı p. Beslemede daha başka hangi yemi kullanmamı önerirsiniz ?.
tetrazon yumurtaları

İlginiz için teşekkürler.

tetrazon yumurtaları
[QUOTE=Yunus Emre]Tetrazonlardan yavru almanın kolay fakat yavrulara bakmanın çok zor olduğunu biliyorum.
Sorunuza gelince kondüsyonlu ve üremeye hazır hale gelmiş 1 erkek ve 1 dişi ayrı bir akvaryuma ayrılır.Akvaryumun zeminine 2 sıra misket serilir.Balıklar loş bir ortamda yumurtaları dökerler.Bundan sonra balıklar akvaryumdan alınmalıdır.Bundan sonrası ve yavruların bakımı ile ilgili bir bilgim yok.Diğer bilgileri arama yaparak öğrenebilirsiniz.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
yunus bey daha önceden akvaryumumun ( 80 lt)  15 lt'lik bir kısmını yavrulucak balıklar için bölmüş ve tabanınıda neredeyse kum gözükmeyecek kadar bitki ile döşemiştim. buda işimi görürmü sizce. illa bilye döşememe gerek varmı ? size bir sorum daha olacaktı, dün geceden beri hiç aralarında sorun olmayan erkeklerde birbirine saldırmaya başladı. buda yumurtlamanın yakın olduğuna dair bir işaret olabilirmi ? 
tetrazon yumurtaları
Selam beyler. Elimdeki tetrazonlardan bir tanesi iyice şişti, yumurtlamsı çok yakın diye düşünüyorum. Daha önceden bu balığı beslemiş olan arkadaşlar ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. çok acil. boomer2007-10-03 17:58:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.