ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efes_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2007 11:10
Son Ziyaret:
19 Şubat 2010 13:01
Toplam Mesaj:
92 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emrah gener
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1976
Yaş:
47
İl:
Izmir
Meslek:
Bilgi işlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah GENER
100*40*40 160 lt yeni tankım

SON 10 MESAJI

160*70*60 (boy*en*yuk.) Akvaryum Yapımı
Kardeşim,
Şirket den dolayı msn açamıyorum ama seni en yakın zamanda arayacağım.
160*70*60 (boy*en*yuk.) Akvaryum Yapımı

Kardeşimmm

Bugün epeydir dolanmadığım siteye bi bakayım dedim. Akvaryum ölçüsü oldukça büyük geldi ve incelemek istedim birde ne bakayım senin resmin :) inan çok ama çok şaşırdım. Süper bir iş yapmışsın. açıkcası kendini de özlettin epeydir görüşemiyoruz bi ara görüşelim.

 

kendine iyi bak

Emrah
efes_2010-01-15 14:22:17
Suyuma Ne Oldu (resimli)
Arkadaşlar ,
 
inanın cevapları alınca utandım. Size şunu söylemeliyim akvarumum yaklaşık 1.5 ay önce tamamiyle temizlendi ,tuzlandı, defalarca yıkandı filtrenin süngerleri değiştirildi. Şu anda gördüğünüz su 2 haftalık su. En son 2 hafta önce %50 su değişimi yaptım. Bu arada akvaryumum 80 lt 1 adet japonum var (daha önce 4 adet di ancak bir hastalık nedeniyle 3 tanesini kaybettim) bu japonum yaklaşık 3 yaşında.  Filtreleme olarak atman F201 kullanıyorum yem olarak günde bir defa 3-4 dk da bitirebileceği bir karışım yem veriyorum. Yemi akvaryumcumdan kilo ile aldım kendisi de kullanıyor (akvaryumcumun aynı zamanda izmirde balık üretim tesisi var dolayısıyla yem e güveniyorum) yem de sera ve tetra discus new life spektrum ve çamlı yem in karışımı olduğunu söyledi. Ancak ne yaparsm yapayım hangi yemi denersem deneyeyim sürekli suyumun rengi değişiyor son 1-2 aydan beri de akvaryumumda bu tarz kahverengi şeyleri görüyorum ve yaklaşık 2-3 haftadır da bu sinekler cama yapışık büyük kısmı ölü görünüyor ama bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Suyuma Ne Oldu (resimli)
Merhaba Arkadaşlar,
 
Evimdeki japon takında bazı tuhaflıklar var. Sebebini anlayamıyorum geçen gün temizlik yaparken içerisindeki kalenin ve filtrenin dış ve içinde kahverengi şeritler görünce şaşırdım ve sizinler paylaşmak istedim. Bugün de akvaryumun üst kısmında hareket eden birşeyler gördüm, son zamanlarda da buhar camında küçük sinekler görüyorum. Bunun sebebini ne olduğunu bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
 
 
 
 
akvaryumundaki yabancı maddeler
Peki sinek larvalarını nasıl bulabilirim ve nasıl kurtulabilirim. Nereden ürediklerini veya neye benzdiklerini bilimiyorum.
akvaryumundaki yabancı maddeler
Merhaba Arkadaşlar,
 
Size sormak istediğim birşey var son birkaç haftadır salonumda sinekler çıkmaya başladı ancak kara sinek değil. Öncelikle salonumda 3 akvaryum var 160 lt ciklet, 80 lt japon, 24 lt ciklet yavrularım.
Dün akşam japon akvaryumumu temizlerken birşey dikkatimi çekti akvaryumun üstünde buhar camı var ve buhar camının iç kısmı yani akvaryum tarafında kalan kısmında bir sürü sinek daha çok sivri sineğe benzer ölü sineklerin yapışmış olduğunu gördüm. Birkaç haftadır da perde de sinekler görüyorum. Bir başka konuda da japon akvaryumumda bir kale var onun üzeri ve iç filtrenin hem dışı hemde içinde kavrenegi ince çubuk şeklinde birşeyler var, bunları akvaryum camında da gördüm ve ne olduğunu anlayamadım. İlk defa bu tarz şeylerle karşılaşıyorum akvaryumlar bende 3 senedir var japın akvaryumunda atman f201 iç filtre mevcut, yem olarak karma yem kullanıyorum tetra discus ve 3-4 marka yemin karışımı akvaryumcumun kendi kullandığı yemler. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
 
Filtremi 5 aydır kullanmadım ne yapmam lazım
Merhaba Arkadaşlar,
 
5 Aydır ana takımdaki balık ölümlerinden dolayı cikletlerimi japon akvaryumuna aldım japolarımı da yavru akvaryumuma. Dün evim ilaçlandı (ilaçlama zehirli olduğundan balıklarımı balkon a almıştım) ana tankımda iç ve dış filtrem kapalıydı. Şimdi ana tankımı tekrar faaliyete almak istiyorum. sizlere sormak istediğim dış filtremi aldığımda körfez kokusuna benzer bir koku geldi hemen kapağını kapattım filtre ağzına kadar su dolu ana tankım yarıya kadar doluydu ilk anda yosunlanma vardı şerit şekline, fitreleri kapatınca yosunlar karardı ve siyah toz halini aldı. bugün ana tankımı temizledim ve yeniden su doldurdum iç filtreyi temizlemek istediğimde pek kirli değildi. Şimdi asıl sorum iç filtremin süngerleri ve dış filtremin süngerlerini değiştirmem gerekiyor mu yoksa kullanmaya devam edebilir miyim? Dış filtremin elyaf ve karbonunu değiştireceğim ,seramik ve bioballerini de temizlemeyi düşünüyorum sünger değişimine gerek yok ise sünger ,seramik ve bioballeri nasıl temizlemem gerekir ? çeşme suyu ile yeterlimi yoksa herhangi bir ilaç yada tuz ile mi temizlemem mi gerekiyor? bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
balığım ölüyorr

Arkadaşlar ;yetişkin boydaki yunuslarımdan birtanesinde 1 hafta önce yüzgeç kısmında kızarıklık ve sanki et çıkmış gibiydi. Hemen ayırdım ancak pek yem yemedi sonra tekrar tamla aldım şimdi ise tuaf birşeklide halsiz bazen yan yüzüyor. Yüzgeç dipleri kırmızı, özellikle sırt yüzgeci ve dengesini sağlayamıyor. Ölmesinden korkuyorum, lütfen bana acil yardım edin.

citronx2009-05-03 02:49:22
balığımın ağızına ne oldu
yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle balıklarımı akvaryumcum a vermemin nedeni hepsinin erkek oluşuydu. Balıklarımın tamamını küçükken aldım cinsiyetin bilmiyordum doğrusunu isterseniz halen tam olarak anlayamıyorum. Kenyi elimde 2 adet kaldı birinin dişi olduğunu biliyorum diğrinin de erkek olduğunu düşünüyorum (ağzı yaralı olan erkek olmalı) her ikisi de kendi yavrularım. Balığım yavrulukta duruyor ancak yavruluğa koymadan önce böyle bir sorun yoktu ara ara baktığımda dişi ile yavruluk arasından kavga eder gibi duruyurlardı sonradan ağızını bu şekilde buldum. Bu akşam baktığımda da 4 yunusdan 1 tanesinin sağ yüzgecinin yaralı olduğunu gördüm. Yüzgecin dibi kırmızı olmuş sanki o kısımdan et çıkmış gibi geldi emin olamadım ve yüzgecini pek hareket ettiremiyordu. Bu nedenle hemen ayırdım. Size sorum kenyi nin ağız yarası ve yunusun yüzgecini iyileştirmem için ne yapmam gerekir. Bana bu konda yardımcı olursanız sevinirim
balığımın ağızına ne oldu
Merhaba Arkadaşlar,
 
Son zamanlarda balıklarımdaki aşırı kavgalar sonucu  balıklarımın bir kısmını akvaryumcum a verdim. 21 adet damızlık boy balıktan 11 adet kaldı. Şu anda 4 yunus 5 sarı prenses ve 2 adet kenyi var. Kenyilerden bir tanesi dişimi rahatsız ettiği için erkeği yavruluğa aldım. Ancak son zamanlarda erkeğe baktığımda ağzının kızarmış olduğunu gördüm. Tank a geri bıraktığımda hemen çiftleşmeye benzer hareketler yaptılar. Sürekli dönüp daha sora birbirlerini ağızlarından ısırır gibi hareketler yaptılar. Açıkcası biraz korktum canları yanmasın diye. Bu hareket normal mi bilmiyorum ekte erkeğin ağızına ait resim çektim bana bu davranışlar ve balığımın ağzı normal mi bilemediğim için yardımcı olursanız sevinirim.
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.