ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egoeyooo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2023 18:13
Son Ziyaret:
26 Kasım 2023 15:21
Toplam Mesaj:
20 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eymen
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 2000
Yaş:
23
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eymen

SON 10 MESAJI

Balığın Karnı Şişik
Merhabalar, japon balıklarımdan birinin karnı 1-2 gün önce şişti ilk başta yumurtlayacak sanmıştım ama hala duruyor. Balık pek yüzmüyor çoğunlukla kumun üstünde aynı zamanda sağa eğik duruyor suya hızlıca bırakmadım hiç yani hava kesesinde de problem olduğunu düşünmüyorum ne olabilir, ne yapabilirim?
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
[QUOTE=ArifhbsAquatics]1- İçinde bulunduğumuz mevsimde havaların da sıcak olması ile akvaryumda çözünmüş oksijen oranı düşebilmektedir. Bu sebeple kullandığımız filtreyi yüzeyi dalgalandıracak şekilde konumlandırmak gerekli. Filtre 7/24 açık kalmalı ki, içerisinde kolonileşen bakteriler oksijene ulaşabilsin.

2- Birinci madde de cevabı var.

3- Filtre aşırı sirkülasyon yapıyorsa yem sırasında kapatılabilir.

4- Evet, özellikle yeni eklenen balıkları rahatsız eder; zamanla alışırlar.

Bütçeniz varsa iç filtre yerine pipo, şelale filtre gibi bir ürüne geçin derim. Bunun haricinde, ansiklopedi kısmından ‘yeni tank sendromu ve azot döngüsü’ adlı yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Hobinin temel basamağıdır bu konu; bunu öğrenmedikçe yaptığımız her iş ezbere ve şans işi olur.[/QUOTE]

Hava motoru dediğim pipo filtreyi kastediyordum ve onuda kullanmak istemiyorum. Filtreyi alınca yanında şelale aparatı da vermişlerdi onu kullanmayı düşünüyorum. Bu arada dediğiniz makaleleri okuyacağım teşekkürler.

[QUOTE=akvaristmen12321]Akvaryumunuz küçükse iç filtre fazla akıntı yaratabilir dikkatli olun. (Yazdıklarım deneyimlerim ve duyduklarımdır hatam varsa düzeltin lütfen)

1. sorunun yanıtı:Akvaryumda filtre 7/24 açık kalması lazım diye okumuştum
2.sorunun yanıtı:Hava motoru dediğiniz heralde iç filtrenin kabarcık çıkarması eğer şelale aparatı varsa onu suyun üstüne iyi ayarlarsanız oksijen verir. Ben zamanında kullanmıştım herhangi bir oksijen sorunum olmamıştı.
3.sorunun yanıtı:Koku kısmını bilmiyorum ama yemlerken filtreyi kapatın çünkü balıklar yemi zor yakalar yemledikten sonra tekrar açabilirsiniz.
4.sorunun yanıtı:Hiç öyle sesten rahatsız oldukları ne gördüm ne duydum :)

Benim deneyimlerim ve duyduklarım bunlar inşallah işinize yarar. İyi akşamlar.[/QUOTE]

Teşekkürler
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
Merhabalar sayın sevgili forum üyeleri, ben kendi akvaryumumda bir iç filtre kullanıyorum ve birkaç sorum olacak

1. Hava motoru kullanmak istemiyorum akvaryum zaten büyük bir akvaryum değil bu yüzden filtre hep açık mı kalması lazım?

2. Filtre hep açık kalırsa hava motoru olmasada suya oksijen verir mi şelale yöntemimi kullanmayı düşünüyorum oksijende bir sıkıntı yaşar mıyım?

3. Bazı yerlerde balıklara yem verirken filtreyi kapatmanız gerekmektedir yoksa balık yemi filtreye sıkışıp bi zamandan sonra kötü bir koku yayabilir diye okumuştum acaba doğru mudur?

4.filtrenin sesi balıkları rahatsız eder mi su sesi vs. Biraz komik ama merak ettim [:lol:]

Sorularım bu kadar hepsini cevaplarsanız şimdiden çok teşekkürler.
Yeni Akvaryum Alacağım Nasıl Kurarım
[QUOTE=alpburakozbayy]Merhaba. Beyza hanıma katılmakla birlikte, Japon balığı için, her bir balık için ortalama 40 litre gerekmekte. [/QUOTE]

Balıklar çok küçük ama 1-2 cm vardır büyüdüklerinde zaten akvaryumu da büyütücem
Yeni Akvaryum Alacağım Nasıl Kurarım
[QUOTE=BeyzPl]İlk olarak hangi balığı beslemek istediğinize karar verin, asıl konu odur aslında. Balık türünün ihtiyacına göre malzemelere karar vermeniz gerekir. Herşeyi toparladıktan sonra ise kurulum en kolayı ve keyiflisi. Yine de aklınızda soru kalıyorsa YouTube ta birçok video var kurulum sürecini çeken. Onlara göz atabilirsiniz.

Böyle küçük hacimde strafora ihtiyaç olduğunu sanmam. [/QUOTE]

Muhtemelen japon beseleyeceğim
Yeni Akvaryum Alacağım Nasıl Kurarım
Merhaba herkese, bir akvaryum kuracağım nasıl kurarım? Püf noktaları nelerdir? Neler almam gereklidir? Aldığım malzemelerin kurulumunu nasıl yaparım? Bazı makalelerde altına strafor koymanız gerekmektedir gibi yazılar okumuştum doğru mudur? Doğru ise nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. (Büyük bir akvaryum kurmayı düşünmüyorum muhtemelen 30 litre ve altı bir akvaryum olucak)
Japon Balıklarımdan Biri Ölünce Diğer Mutlu Oldu
Merhaba millet, 2 tane japonum vardı 1 yıldır benimleydiler yaklaşık 1 hafta önce 1 japonum öldü (muhtemelen suyun kirliliğinden öldü 2-3 gün evde olamamıştım o sıra elektrikler gitmiş tekrar gelse bile filtre çalışmamış vs.)
Şimdi geriye kalan japon erkek olan öldükten sonra daha hareketli çok mutlu gibi gözüküyor dişi olan erkek balık öldükten 2 gün sonra doğurmuştu acaba sürekli hamile kaldığı için diye mi düşündüm ama bilemedim, neden olabilir acaba bir bilginiz var mıdır?
Sadece İç Filtre Kullansam Sorun Olur Mu
Merhabalar, akvaryum alacağım 3 tane japonum var ve hava motoruyla iç filtre aynı görevi mi görür? Sadece iç filtre alsam hava motoru almasam sorun olur mu? İç filtre ses yapar mı?
En Güvenilir Akvaryum Nereden Alınır?
[QUOTE=marlo]Merhaba,

Forum üst menüsünde " İlanlar " kısmında Akvaryumcu ilanları var, bulunduğunuz bölgeye göre kontrol edebiliyorsunuz. ( Ben de bu şekilde buldum )

[URL]https://www.akvaryum.com/Akvaryumcular/ilan.asp[/URL]

Buna ek olarak; internet üzerinden satış yapan petshoplar var, açıkçası ben 1-2 defa sipariş verdim ve hizmetten memnun kaldım ancak isim vermek uygun olur mu bilmiyorum. Basit bir google araştırması ile bulabilirsiniz.

Selamlar[/QUOTE]


Özel mesaj ile yazabilir misiniz petshopları ben bir tane buldum ama ne kadar iyidir bilmiyorum mesaj da atmıştım hatta mağazamıza gelip bakabilirsiniz yazmıştı yorumlatı güzrl ama bilemedim
En Güvenilir Akvaryum Nereden Alınır?
Ortalama 40-50 LT civarı bir akvaryum alacağım 500-600 TL lik bir bütçem var nerelerden alabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.