ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CoffeBean
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2023 12:13
Son Ziyaret:
22 Mart 2023 16:22
Toplam Mesaj:
14 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALPER BAYRAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CoffeBean

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kurulumu Hakkında Yardım
[QUOTE=Ahmetkngr]
Estağfurullah yaşça büyük abimizsin burda birçoğumuzun. Lakin bahsettiğim gibi bu bir hobi ihtiyaç değil. Besledigimiz aldığımız balıklarda bir can sonuçta uygun koşullara imkanımız yoksa yapmamak daha makbul.
En baştan beri belirttiğim gibi. Tek filitre isteniyorsa dış filitre yada sump eğer böyle iç filitre,tepe filitre istiyorsa da 2-3 tane pipo atmalı yanına. Daha önceki mesajlarimda da belirttim.
Tepe filitre,2-3 pipo ve hava motoruna yaklaşık 1000-1500 tl para gidecek.
Bende arkadaşa özelden eden 522 model dış filitreyi önerdim. Hem orta kalitenin üstünde hemde iç malzemesi ile birlikte 1800 tl ye alabiliyor.
Bugün küçük Akvaryumda 6 yunus 2 vatoz var büyük akvaryuma geçince illa sayı artacak. İleriye dönük düşünmemiz gerekiyor.
Yazdiklarim kendi fikrimdir sizin fikrinize göre "zerre yardımım dokunmaz" baştan beri önerime bakmanızı öneririm.
Bir petshopcu gibisiniz şahsen.
Ne olursa olur. sonra forumda açılan hastalık,suyum neden berrak değil gibi birçok sorunu görüyoruz sonra aklımız başımıza geliyor fazladan 300-500 harcamış oluyoruz.[/QUOTE]

Ben ozelden yazdiklarinizi bilmedigimden tabi... yoksa bana kalsa sumpsız akvaryumda olmamali bir metreden ufak akvaryumda. Baliklarimdan biri ic parazit olsa uykularim kaciyor benim.
Uzduysem yada kizdirdiysam sizi kusurabakmayin.
Benim amacim herkese bütçesince yardimci olmak [:3]
Akvaryum Kurulumu Hakkında Yardım
[QUOTE=Ahmetkngr]

Herşeyden önce bu bir hobi. İmkan yoksa yapmazsın.
240 litre bir akvaryuma 2-3 litre bir kova,sepet içine ne koyarsanız koyun düşük bir hacim. Bu kadarki sinirizini anlamadım hesap sorar gibi tavrınız hiç hoş değil.
Tepe filitrenin gücün tek başına yeterli değil isterse 10.000lh su çevirsin.
Kovası büyük olmazsa gelen su geri gider bay bilgili.
Bahsettiğiniz hacime uyduruk bir parça sünger ile bir avuç seramik hiçbir iş yapmayacaktır.
Bahsettiğiniz hacım 50-100 litre değil 240 litre.
Siz su çevirme ile bitiyor sanıyorsunuz herhalde önce mekanik ve biyolojik filitrasyonu öğrendikten sonra tavsiye verin. Pipo filitrenij yeterli geleceğini ben Muhammed beye söyledim ama dandirik 3-5watt olan hava motorları gene hiçbir işe yaramayacaktır.
1 metre akvaryum alan birisi bunun filitresini, ısıtıcısını ve gerekli tüm malzemeleri hesap edip almalıdır. Söylediklerim varsayım değildir. Sizin varsayımınıza göre 240 litreyi 4-5 kere çevirecek bir iç filitre bile yeterli olur.
Araştırıp öğrenmeden yanlış bilgi vermeyin.
Dün açılmış bir hesabı umursayip cevap bile yazma zahmetine girmezdim lakin biri bunu ciddiye alıp hayal kırıklığı yaşamasın diye.[/QUOTE]

hocam ben 36 yasindayim 10 yili askin akvaryum hobim var. Dun acilmis hesap yaniltmasin sizi.
Konu şu, Muhammed Bey ozenmis almis bi akvaryum. Forumun amaci suan ki durumuna yardim etmek degil mi? Yok isiticisini hesaplayip almaliydi yok filtresini dusunup almaliydi yok parasi yoksa yapmaz hobiyi... Bir okuyun yazdiklarinizi zerre yardima dokunacak bir sey yok... Benim rahatsiz oldugum konu o acik konusayim. Bilginizi sorgulamiyorum yoksa..
Ben aldigi filtre bu akvaryuma yeterli demiyorum, 6 yunus 2 vatosa var diyor kendisi ona yeter diyorum.
Kalp kirmaya gerek yok neticede kendi verir kararini.
Akvaryum Kurulumu Hakkında Yardım
[QUOTE=muhammed0147]Bu ürünü aldım inşallah üzmez

https://www.trendyol.com/sobo/akvaryum-tepe-ust-filtre-40w-2500-lt-saat-wp-3880f-p-37076889?boutiqueId=61&merchantId=400223[/QUOTE]

Hocam ben mi yanlis hesapliyorum?
Senin akvaryum boş halde 240lt. Aldigin kafa motoru saatte 2500 lt su donduruyor. Yani senin akvaryumun suyu saatte 10 defa fitreden geçecek. Saatte 4 5 defa kafi. Yetet yani. Insallah cok akinti yapmaz tek sorun bu olur. Tepe filtrenin içi biraz sıkışık olur ama sende anladigim kadari ile o akvaryuma 50 tane balik sokmayacaksin. Hiç sorun olmaz hocam. Kullanirsin mis gibi

[QUOTE=Ahmetkngr]Şahsen yeteceğini düşünmüyorum. Tepe filitreler seramik vs... Kullanmaya çok uygun değil sünger kullanımı oluyor genelde. 40w bir enerji tüketimi de çok yüksek geldi bana. Bu hacimdeki akvaryumda filitreden kaçarsanız sonunuz pek hayır olmaz gibi. Şahsen bu hacimde bir akvaryim alınıyorsa filitresi ısıtıcısı herşeyi hesaba katılıp alınmalı. Emeğinizin boşa gitmesi sizi üzer.[/QUOTE]

Neye istinaden yeterli gelmeyecegini düşünüyorsunuz? Tepe filtrenin kutusuna ne koyarsaniz içinde o olur. Seramik biyo sünger elyaf hepsi de kullanilabilr. 40w enerji tüketimi boşuna degil o kafa motoru o akvaryumun suyunu saatte 10 defa çevirebilecek güçte. Fazla deseniz anlarim da, yeterli degil??
6 yunus 2 vatosum var diyor Muhammed Bey, 10 gunde bir dip çekim yapilsa bile 240 lt akvaryumda pipo filtre ile bile mutlu mesut yasar o kadar balik (önermem ama yaşar).

Bu hayat pahalliliginda insanlar hobiyi birakirken 1m akvaryum alip isitici filtre bir ton masraf yapip hobiye baslamis Muhammed Bey. Bu işin matematigi belli. İçini dolduramayacaginiz varsayimlar ile insanlarin şevkini kirmayin.
Kribensis Yem Önerisi
[QUOTE=Yunus Sonuş] Bende bir kribensis akvaryumu kurdum içinde kardinal Teta ve elma salyangoz var yakın zamanda dişi krlbensisi alıcam bunları çıkartmam mı gerekiyor yavrulama döneminde [/QUOTE]

Elma salyongozu yumurtalarin yerini kesfederse zaten sorun kokten cozulur [:P] guzel yumurta yerler. cikarmanizi tavsiye ederim yavru almak istiyorsaniz.
Kardinallerin kribensislere zarari olmaz zaten yavrularina da yaklastirmaz kribensis ama benim endisem kardinallerin sag kalmayabilir.
kribensis es tuttuysa tavsiyem akvaryumun onlara birakilmasi. hem daga cok yavru alirsiniz stresskaynaklari ortadan kalkinca
Akvaryum Suyunun Tozlanma Sorunu
Bence kapatmak lazim. Pleksiglass kestirebilirsin. hem isigi kesmez hem hafif ve temizlemesi kolay. Uzerine 1tl boyunda bir kac delik açilsa yeter havalandirma icin.
Akvaryum Kurulumu Hakkında Yardım
[QUOTE=muhammed0147]Hocam portatif sump dediğiniz nasıl oluyor herşeyi bir şekilde çözüme kavuşturabilirim ama flitreleme olayı çok canımı sıkıyor sürekli su değiştirmek istemiyorum güzel bir sistemle balıklarda bende mutlu olayım istiyorum akvaryumun içinde değilde sehpa içine bir sistem de yapılabilir detaylı olarak veya videolu olarak bi flitreleme sistemine tavsiyenizi bekliyorum hocam güzel[/QUOTE]

Hocam normal sump in aynisi calisma prensibi olarak.
Hazir alip akvaryumun icine yan sup olarak koyuyorsunuz.

https://www.akvaryum.com/forum/ilk_defa_gordugum_pratik_sump_sistemi_k915244.asp

Bir bakin bu linke

[QUOTE=CoffeBean]

Hocam normal sump in aynisi calisma prensibi olarak.
Hazir alip akvaryumun icine yan sup olarak koyuyorsunuz.

https://www.akvaryum.com/forum/ilk_defa_gordugum_pratik_sump_sistemi_k915244.asp

Bir bakin bu linke[/QUOTE]

Bu tip birseyi camcida yaptirip da akvaryuma koyabilirsiniz satilik bulamazsaniz. ölçüler sizde ne de olsa. Akvaryum silikonu kullanilmali bu durumda tabi
Akvaryum Kurulumu Hakkında Yardım
Arkadaslar guzel onerilerde bulunmus. Kum isik vs..
Filtre konusunda portatif sumplar var. akvaryumun icine kuruyorsunuz. kurulumda biraz maliyetli (sump icini doldurulmasi +sump in kendisi) ) ama kesinlikle dis filtre almaktan cok daha ucuz ve temizligi kolay. Site icerisinde de aratabilirsin google da da. Bence senin cozumun bu [:iyi:]
17 Litre Akvaryum Ve 1 Japon Balığı
Merhaba,
Japonlar akvaryumun her yerinde yuzerler, ufacik fanuslarda yasatilsada aslinda yuzecek alana ihtiyac duyarlar. 17 lt zaten ufak bir de bitki ile baligin yuzecek yerini daraltmayin. Zaten ihtiyac duymazlar.
Disi erkek durumu ciftlesme donemine girmeden anlasilmaz. Disiler yumurta olusturur iclerinde erkeklerde bunu farkedip disiyi kovalamaya baslar. Baliklarin altlarinda ufak tupcukler cikar ama dedigim gibi cinsiyeti anlamak icin oncebaliklarin bir araya gelmesi ve bu durumun olusmasi lazim.
Tek de yasar ama illede arkadasi olsun diyorsaniz ayni boyutlarda baska bir japon alin. Baska turler genelde daha hizli yuzebildigi icin japonlar yemlenemeden attiginiz yemin bitme durumu, diger baliklarin daha sicak suya ihtiyac duymasi vs gibi seylerle ugrasmazsiniz. Camlar temiz kalsin diye bir iki salyangoz alsaniz yeter. baska hicbirseye ihtiyac yok. Japonlarda erkek sayisinin fazla olmasi kavga yaratmaz, çok bariscildirlar.
akvaryumun 17lt oldugunu dusunerek, pipo filtre cok yer kaplar, bi hava tasida isinizi gorur bence ama mutlaka haftada bir 5lt dip cekimi su degisimi yapmalisiniz. 5lt damacanaya cesme suyu koyup agzi acik sekilde bir hafta bekletin, dinlensin. Sonra dip cekimi yapip temiz taze suyu eklersiniz.
sazan grubundan gelir japonlar, her seyi yerler. Tek cesit yemle beslemeyin. ikinci yeminiz sarimsakli katkili hafif bir yem olsun. Hem bagisiklik sistemi hem kabizlik hem ic parazit ihtimaline karsi bir numaradir. Evde pistikce haslanmis bezelye, ispanak, brokoli gibi sebzelerden az az verin. Cok cabuk sismanlarlar günde iki defa ve bir ogunde kendi gozu buyuklugunu gecmeyecek kadar yem verin. Fazlasi zarar.
Onemli kisimlar bu kadar benim aklima gelen. Umarim guzel bir hobi baslangici olur [:iyi:]
Akvaryum Suyunun Tozlanma Sorunu
[QUOTE=mustafayucel]

Yosunlanma olduğunu zannetmiyorum. Akvaryumda yosuna dair bir iz yok. Tozdan kastım bildiğiniz normal toz. Bende şaşırdım buna internette bunla alakalı bir şey de bulamadım. Böyle giderse akvaryumum üzerini kapatmayı düşünüyorum. [/QUOTE]

Hocam desene akvaryumun uzeri acik diye. Sorun da cözüm de sendeymiş [:D]
ev tozu dedigimiz havada ucusan tozu toplar su. Odanin bir yerine bir bardak su koyup iki gun sonra bir yudum icseniz, girtlaginizda hissedersiniz zaten o tozu.
Akvaryum Suyunun Tozlanma Sorunu
Tozlanma dediginiz yosunlanma baslangaci olabilir mi? Isi ve isik uygunsa cok hizli olabiliyor bu surec. Akvaryum gunes goruyorsa hele.
betanin bulasmak istemeyecegi kadar buyuk bir vatoz yada bir kac nerite salyangozu cozum olabilir durum buysa.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.