ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thracian1923
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2020 11:46
Son Ziyaret:
08 Mart 2024 20:32
Toplam Mesaj:
45 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata Karataş
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ata Karataş 60x45x45 Black Venezuella Corydoras, Lda16 Longfin, Albino cüce vatoz ve L333.

SON 10 MESAJI

Sunsun 603b Ses Sorunu
Filtreyi açıp içine döküleceği kadar su koyun öyle kapatın hava kalmaz böylelikle tabi ki vanayı kapatıp yapın. Hava kaldığı için ses yapar ve hortumunu filtreye değdirmeyin o zaman da cızırtı yapabiliyor.[EDIT]thracian1923,2023-04-16 17:01:06[/EDIT]
Cama Cam Akvaryum İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var
Çok teşekkür ederim cevabınız için, sakal yosun konusunda üzüldüm...
Cama Cam Akvaryum İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var
Merhaba, yaklaşık olarak 6 ay süredir kullandığım tankımı daha yoğun olarak pleco türleri baktığım için cama cam akvaryuma dönüştürmeye karar verdim. Şuan akvaryumumda coryler, plecolar ve yavru apisto kakadular var. Coryleri ve apisto yavrularını bir arkadaşıma vereceğim. Sadece plecolar kalacak bu yüzden cama cam akvaryum tercih ediyorum. Yapmak istediğim plansa, aynı gün içerisine dış filtreyi bir kovada çalıştırmaya devam eder şekilde tüm kumu almak ve akvaryumu temizleyip aynı gün içinde balıkları eklemek. Bu konu da bazı sorularım olacak.
1- Akvaryumun kendisi şuan kum dekoru çıkartırsak 80-90 litre arasıdır. Ben 2 damacana akvaryumun suyunu öncelikle ayırıp ve bunların birinde dış filtreyi çalışır vaziyette tutarak aynı gün içinde balıkları akvaryuma sorun yaşamadan tekrar geçirebilir miyim ?
2- Bu konuda çekincem çok düşecek olan yararlı bakterilerden sebeple balıklarda sorun yaşar mıyım ?
3- Balıkları bu süre içince hava taşı ve ısıtıcıyla saklama kabında bekleteceğim. Eğer aynı gün balıkları eklemek sorun yaratacak ise kaç gün sonra eklemeliyim ?
4- Akvaryumum ölçüsü 60-45-45 cama cam olunca yaklaşık 100 litre üstüne hacim çıkacak ama ben elimdeki yaklaşık olan eski akvaryumun suyunu geri ekleyeceğim, bu durum bana biraz fazla su değişimi yapmak gibi geliyor ama sonuç olarak tüm kumu ve dekorları çıkartmış olacağım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, iyi hobiler.[EDIT]thracian1923,2023-04-22 22:46:40[/EDIT]
Merhaba Yeni Üyeyim Yengeç Akvaryumu Hakkında…
Merhaba hoş geldiniz öncelikle, forumda aramalar yapabilirsin bu konu için ilk başta. Yengeçler için kuru alan oluşturmanız gerekmekte ve yengeç eğer yakalarsa balığı yiyecektir.
Apisto Üretim Seti Kurulum
Güzel olmuş Murat bey gelişmeleri merakla takip edeceğim.
100 Litre Tür Önerisi
Merhabalar benzer litrede corydoras, pleco ve apisto çifti baktım. Deneyimim şöyle oldu başta gayet uyumluydular sonra dişi apistogramma yumurtladı yavruları yumurtadan çıkınca çok agresifleşti ve erkek apisto da baya agresifti diğer balıklar için. Diğer balıkları çok kovaladılar bu neden ile tavsiye etmem. Çift olmayacaksa örneğin karma tankta tek erkek apisto belki olabilir. Eğer barışçıl bir low tech bitkili yaparsanız tavsiyem güzel bir corydoras türünden en az 6'lı olarak bakabilirsiniz. Yanına pleco türleri ve galaxy rasboralar.
Artemia Ne Zaman Verilir
Ben lepistes yavrusu büyütme konusunda çok bilgili değilim ama kendim şuan büyüttüğüm apistogrammalar için her gün sabah ve akşam olmak üzere hepsinin yiyeceği miktarda veriyordum 2 hafta civarından sonra akşam için yavru yemine geçtim. Yavru yemini de yediklerini gözlemledim. Böyle devam ediyorum.
Artemia Ne Zaman Verilir
Merhaba, balıkların artemia yemesi için alışması gerekiyor. Tadını bilmediği için yem gibi yemez. Ben şırıngaya çektiğimde yoğun miktarda çekip motoru durduruyordum ve sonra şırınganın iğnesi olmadan sıkınca yoğun şekilde dikkatlerini çekti ve tadını alınca artık alışkanlık oldu. Artemialar yumurtadan ilk çıktığı anda en yüksek protein yüzdesine sahip oluyorlar bu yüzden erken vermekte fayda var.
Apistogramma'ya Başlangıç
[QUOTE=Aquaworld07]Balıklara ben mi bakmaıyorum acaba.diş geleli doğru dürüst büyüyemedi erkektede boy o kadar büyümüş değil. 4 günde yada haftada 1 10 litre suda değiştiriyorum. Ne yanlış onu bilemedim. Bir yandan erkek aynaya o kadar çok tepkide vermiyor, aynauan yüzgeçleri mi açıp bakıyor. İnternette gördüğüm balıklar direk ağzıyla saldırıyordu. Ne yanlış olabilir? Birde bitkiler akvaryumu boğuyor gibi, azaltsam mı? Görüntü olarak rahatsız değilimde balıklar için bir zararı olur mu diye dedim.
Son hali böyle akvaryumun:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224052/031120221916551.jpg[/IMG][/QUOTE]

Selamlar bitkiler gerçekten güzel görünüyor ama akvaryumunda balıklar için alanı fazlasıyla azalıyorsa budamakta fayda var.
Apistogramma Kakadu
Merhaba, güncel durumları nedir ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.