ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Babyflowerhorn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2020 23:19
Son Ziyaret:
03 Şubat 2021 23:18
Toplam Mesaj:
7 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Türkoğlu
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Türkoğlu

SON 6 MESAJI

Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[QUOTE=Eti]
Bir gelişme var mı uğur? merak ettim son durum nedir?[/QUOTE]

Abi selamlar kusura bakma yazamadım nedense bildirim düşmemiş. Nasılsın abi iyi misin keyfin sıhhatin yerindedir umarım :)
Sen söyledikten sonra 2 gün daha süreyi yarım saate çıkararak flagy tedavisine devam ettim abi. Su değişimlerini de aksatmadım. Kendine geldi sayılır renkleri hafif pembe kırmızıya çalar gibi oldu tekrar. Henüz en üstteki resimdeki gibi gümüş pulları geri gelmesede sağlıklı gözüküyor :) Akvaryumun içinde yüzmeye başladı yanına gidince oda geliyor. Yem yemeye az az da olsa başladı. Çok iştahlı değil ama 4 5 tane de olsa yiyor buda bişey :) Bu süreçteki yardımların için ne kadar teşekkür etsem az gerçekten. Su değişimlerinde su sıcaklığını neredeyse tam tuttursam da çok strese giriyor filtre arkasında su yüzeyine yakın konumda rengi atmış bir halde 1 saat ufak bi şok geçiriyor sonra alışıyor. Rengi kendi yerine geliyor. Durum şimdilik böyle abi[:)]
Canlı yem için hafta sonu petshopa gideyim alırım varsa ellerinde. Birde dana yüreği alıp çok ince küçük dilimledikten sonra sarımsak suyunda bekletip buzluğa atıp ara ara çıkarıp vermeli miyim onu soracaktım sana. Flowerhorna veriyorlarmış.

Birde tropicalin fh yemini alacağım paket ürün kalitelidir dediler yemi severse güzel olur dedim. :) Durumlar böyle abi.

Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[QUOTE=Eti]
Merhaba Uğur
Ne yaptın ? Herhangi bir gelisme var mı?[/QUOTE]

Abi selamlar öncelikle çok sağol sorduğun ilgilendiğin için.
Akvaryumda %30 su değişimi yaptım sonra 2 ayrı sabah 5 litre içerisinde 1 flagly tablet erittim, çok az kaya tuzu attım 15 dakika kadar balığı beklettim. Bu sabah yapamadım fakat şunu söyleyebilirim hala tam olarak yem yemesede akvaryumun içinde yüzmeye başladı rengi de çok daha iyi görünüyor. İyiye gidiyor gibi. Ne önerirsin bu şekilde birkaç gün daha tedaviye devam etmeli miyim?
Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[QUOTE=Eti]
Boyu epey ufakmis. Normalde söyle bir tedavi var. Link ini atayim ileride işine yarar.
https://youtu.be/BfukBBm1Q_o

Ben yunuslarimda biraz farklı bir şey ekliyordum bu tedaviye .once akvaryumdan aldığın bir kaç litre suya 1 adet flagy eritip aynı zamanda hava ver. Enjektör u iğnesini kullanmadan içine ilaçlı sudan çek ve agzindan azar azar ver.(sen bunu balığın ufak olduğu için yapma).benim uygulamaya ekledigim ise balığı bu ilaçlı ve havalandırılan suda yarım saat kadar tutmak . Bunu 3 yada 4 gün sadece sabah yada aksam yap.ben Sonuc aldım bu uygulama ile . inşaallah faydalı olur.gecmis olsun tekrar.[/QUOTE]


Çok sağol abi flagly tablet alayım günde 1 tane eritip 30 litrelik bi kovam var onun içinde yarım saat bekleteyim balığı umarım düzelecek rengi falan soldu zayıfladı iyice. Ağızdan şiringayla sıkmam pek mümkün olmayabilir ağzı zaten aşırı küçük o yüzden kovada yapayım.
Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[QUOTE=Eti]
Eğer yemi alıp birakiyorsa. İç parazit olduğunu dusunuyorum. Flowerhornlar in en zorlandığı hastalık bunun için bir tedavi uygulamak gerek .boyu ne kadardı? [/QUOTE]

Abi teşekkür ediyorum yorumun için yaklaşık 4 - 5 cm kadar nasıl bir tedavi uygulamalıyım? Sarımsaklı yem yemiyor asla. İç filtreyi kapatınca akıntı kesiliyor biraz yüzüyor bi köşede yukarı aşağı onun dışında genellikle suyun dibinde çok durağan.
Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[QUOTE=MeteHan80] Merhabalar hocam , flowerhorn daha önce beslediğim bir tür değil ama küçük çaplı deneyimlerimle konuşmak isterim. Hocam yapay dekorlar, plastik malzemeleri komple akvaryumdan çıkarmanızı tavsiye ederim boyalı olduğunu gördüğüm gemi batıkları var ,emin olun hepsi salınım yapıyor.
Su değişimi yaptığını yazmışsınız , yeni aktardığınız sular akvaryum için uygun muydu ,2 gün dinlendi mi ? ısısı akvaryum ile aynı mıydı ? Dış filtre ,ısıtıcı ve iç filtre meselesi çok önemliydi ,o kısımda sorun yok gibi duruyor.Bir sorum olucak akvaryum iç akıntısı fazla mı ? Balığın yorulma gibi durumu da olabilir tabii .
Su ve dekor değişimleri her balığı etkiler ,balığınız muhtemelen stres altında ,akvaryuma uzun bir süre dokunmayın , flowerhorn lar zeki balıklardır , bölgeci oldukları için ,kendi bölgesini yeniden keşfedip eski haline dönecektir. sevgiler.[/QUOTE]

Metehan bey mesajınız için teşekkür ediyorum. Gemiyi çıkarttım koymuyorum tekrar. Bitki akvaryum bitkisi salınım yapmaz demişlerdi o yüzden koydum balık aralarına giriyor arada onu sa çıkartırım. Su sıcaklığı 28 derece yeni eklediğim suyun aynı sıcaklıkta olmasına özen gösterdim fakat dinlenmiş su değildi o kadar su nasıl dinlendirir inanın bilmiyorum.

Bu konuya değindiğiniz için sağolun iç filtre kuvvetli bir filtre ve açtığım zaman balık zor yüzüyor yetişemiyor akıntı hızına onu mutsuz ediyor bunu anlıyorum nasıl bi çözüm üretebilirim? Akvaryum camına çevirsem yeterli devri daimi sağlayamam si ye düşünmüştüm?

Akvaryuma dokunmayacam bir süre o zaman iyi olmasını umut edecem. Filtreyi kapatınca saklandığı yerden çıkıp biraz dolanıyor az da olsa. Ben de hasta diye düşünüp metilen banyosu mu yaptırsam diyordum

[QUOTE=Eti]
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Balığımız su an yeme hareket ediyor mu yoksa hiç etmiyor mu?
Veya yemi alıp geri tukuruyor mu?
1 er gün arayla suyu neredeyse tamamen degistirmissiniz bence çok çok fazla.
Siz de strese girmissiniz öncelikle hareket etmeden önce sakin kalmalisiniz.[/QUOTE]

Abi haklısın ben de strese girdim sanırım eski balığını kaybedince bu ölmesin istedim. Balık yeme doğru yaklaşıyor ama uzaktan seyrediyor. Belki bitane iki tane alıyor önüne düşerse ağzına alıp yer yemez gibi yapıp tükürüyor. İç filtre debisi çok yüksek bu arada bu boyda bir balık için bunu da belirtmeliyim. Kapatınca daha iyi oluyor gibi.
Yem Yemeyi Bırakan Yavru Flowerhorn
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227498/311020202322531.jpg[/IMG]



Arkadaşlar Merhaba,

Sizler kadar tecrübeli olmasamda 3 yıldır akvaryum sahibiyim. 100x50x40 boyutlarında 200 litre bir akvaryumum var. Dış filtre iç filtre hava motoru ısıtıcı herşey var. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca red dragon bir flowerhorn besledim. Yaklaşık 35 cm kadardı taşınma sırasında kaybettim. 1 ay önce çok küçükken bir yavru aldım. Çok neşeli beni takip eden elimden gammarus karides yiyen bir balıktı. Sarımsaklı yem kırmızı ciklet yemi flowerhorn yemi gibi farklı yemler veriyordum. 4 5 gün önce yer açmak amacıyla içine girip çıktığı gemi dekorunu akvaryumdan çıkarttım. Kumu bir miktar düzenledim. Balığım yem yemeyi beni takip etmeyi bıraktı. [:(] Kumu karıştırmam nitrat patlamasına sebep olurmuş. 1 er gün arayla önce %30 sonra %60 su değişimi yaptım ama hala yem yemiyor. Isıtıcının yanında iç filtrenin arkasında takılıyor öylece.

Değerli bilgi ve fikirlerinizi yorumlarınızı rica ediyorum sizden :)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227498/311020202336531.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.