ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
astnmrtn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2020 03:28
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2020 04:54
Toplam Mesaj:
58 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıdvan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Batman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rıdvan

SON 10 MESAJI

Lepistesleri Doğaya Salmak
[QUOTE=ekselans55]Merhaba arkadaşlar.
3 aydır lepistes besliyorum. Bu süreçte toplam ortalama 600 yavru aldım. Son ay doğanlar hariç diğerleri büyüdü sayılır. Ancak artık üstesinden gelemiyorum. Yetişemiyorum. Doğaya salmak istiyorum. Irmak, Dere, Baraj gölet gibi suların hangisine salmam doğru ve uygun olur? Lütfen yardım eder misiniz? [/QUOTE]
Daha neler ya! Irmak dere baraj gölet gibi suların hangisine de koyarsanız doğru ve uygun olmaz.
Filtrem Yeterlimi
Eğer imkanınız varsa bir dış filtre alın kafanız baya rahat eder. Yoksa da daha iyi bir marka iç filtre almaya çalışın bu sanki işinizi fazla görmeyecek gibi duruyor.
Balıksız Akvaryumda Su
Gerek yok o kadar beklemeye suyun oturması için bir hafta bence yeterli gelir. Hatta bazı sabırsız hobicilerin 2-3 gün sonra balık eklediklerini biliyorum. Abartı olarak görebilirsiniz ama ertesi gün balık koydu arkadaşım. Sorun yaşamadı ama siz de yaşamayacaksınız anlamına gelmez. O yüzden 4-5 gün gerekli filtrasyon sağlanırsa yeterli bence.
Güvenilir Akvaryumcu
O usta internetten balığın satılmasını sakıncalı bulmuyor mu? Özellikle de bu sıcaklarda!
Sizce Kaça Gider?
Okuyup, 1150₺ tutar dedim içimden. Ama yine de o parayı veren zor çıkar sanırım.
Yavrularım Birden Yavruluktan Eksiliyor Neden?
Suyun sıcaklığı, yemler, akvaryum dibindeki kumlar ya da taşlar vs birçok nedeni olabilir? Akvaryumun su dengesini kontrol edin. Dip çekimi yapın, su değişimini gerçekleştirin. 15 yavru yavrulukta duruyor değil mi? ( ölü olanlar)
Vatoz İçin Ayrıyetten Yem Vermem Lazım Mı?
Önce taşları değiştirin. Sonra yem düşünün [:)]
Ben Daha Önce Böyle Bir Şey Görmedim
[QUOTE=krmbzkurt]Merhabalar, başıma bu gün tatsız bir olay geldi. 2. El akvaryum aldım karideslerim için akvaryum kuracağım. Eskiden 2 japonu varmış aldığım kişinin sürekli rengi değişiyormuş suyun balıkları elden çıkartmış. Akvaryumu satılığa çıkartmış... Bu aldığım kişi öğretmen ve renkli taşların konulmaması gerektiğini benden öğreniyor. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224220/240720202357281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224220/240720202357331.jpg[/IMG]

Eve geldiğimden beri bu taşların ve içinde beklemiş olan suyun oluşturduğu balçığı temizlemekle uğraşıyorum 1.5 saattir. Ne bulduysa doldurmuşlar akvaryuma... Şu manzaraya bakar mısınız ya. Koku deseniz iğrenç kokuyor. Bu kokudan nasıl kurtulabilirim. Herşeyi şuan sıcak suda bekletiyorum...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224220/250720200002401.jpg[/IMG][/QUOTE]
Aldığınız kişinin öğretmen olduğunu ayrıca niye belirttiniz çok anlamadım. Sanki öğretmen olunca her şeyden anlaması gerektiği gibi bir durum varmış gibi. Tüm yorumlarınızı okudum. En ufak bir eleştiride hemen top tüfek savunmaya geçiyorsunuz. Biraz rahatlayın dilinizi sertliğini yaşadığınız can sıkıcı duruma bağlıyorum. Normal sirke kullanın elma ya da üzüm değil. İyice duruladıktan sonra bence bir gün su doldurun içinde başka bir şey kalmasın. Sonraki gün suyu döküp bulaşık makinesinde kullanılan parlatıcılardan kullanın.
Yeni Üye, Yeni Akvaryum Kurulumu Başladı
Burda 80 cm lik mavi renk floresan var. Bunun yerine led takacam ama uzunluk olarak ne kadar lazım olur sizce? Ayrıca gün ışığı mı alayım beyaz mı? Kafam karıştı.
Balıklarım Neyi Var
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin akvaryumun temel sorunu bana kalırsa su kalitesizliği. Hobicilerin her hafta 1/4 oranında dip çekimi yapıp su değişimi yapmalarının amacı sadece suyun berraklığı değildir. Su değerlerini ölçen testler var deneyebilirsiniz. Bu arada akvaryum hacminize göre balık sayısı baya fazla. Arkadaşınızın akvaryumundaki balık sayısına değinmiyorum bile. Bir aydan fazla su değişimi yapmayan arkadaşlar olabilir. Ama filtrasyon anlamında ne kullandıklarını, ne yaptıklarını bilmek lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.