ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmetnurimutlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2020 10:36
Son Ziyaret:
08 Eylül 2020 16:40
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Nuri Mutlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Nuri Mutlu

SON 1 MESAJI

Akvaryum Genel Bilgiler
Akvaryumdaki mikrop yoğunluğuAkvaryum suyunda çok fazla bakteri sorunlara neden olabilir
Omurgasız akvaryumlarda ve genel olarak aquascaping'de, Hong Kong akarsularından arı karidesleri ve diğerleri, yosun yiyenler ve renk lekeleri olarak popülerdir. Son derece temiz suyla biyotoplardan geliyorlar - akan sularda temelde her saniye% 100 su değişimi var. Siyah su ile nehirlerden gelen balıklar bile çok düşük bir mikrop yoğunluğunda yaşarlar. Kirletici birikimlerine ve yüksek mikrop yoğunluklarına alışık değildirler ve bu nedenle bağışıklık sistemleri bunlara adapte edilmemiştir. Akvaryumda, diğer taraftan, bazen çok yüksek bir bakteri sayımımız vardır, hemen hemen her durumda bu akvaryum hayvanlarının doğal biyotoplarından daha yüksektir.

"Bal arısı

Özellikle karides akvaryumlarında yüksek bakteri sayısı sorunlu olabilir, karidesin ilkel bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bakteriler, virüsler, mantarlar veya parazitler tarafından bakteriyel enfeksiyonlara duyarlı hale getirebilir. Aquascaping Wiki'de parazitlerin ve cüce karideslerin montaj sorununu kapsayan bir makalemiz var: "Akvaryumdaki karides parazitleri ve eşyalar" . Özellikle distoma veya parazitik algler, dizlerine getirilen ve daha sonra ele geçirilen bir bağışıklık sisteminden yararlanan parazitleri zayıflatır. Bu tür problemler ortaya çıkarsa, akvaryumdaki her zaman olası bir bakteri yükünü düşünmeli ve aşağıda açıkladığımız gerekli önlemleri almalıdır.

Akvaryumdaki yüksek bakteri yükünün nedenleri
Akvaryumdaki çok sayıda bakteri her zaman bol miktarda besin varlığından kaynaklanır. Yemeksiz üreme yok! Bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir - "optimal" koşullarda bazı türler 20 dakika içinde popülasyonu ikiye katlayabilir. Bakteriyel büyüme dört aşamaya ayrılır:

Gecikme aşaması: Bakteriler koşullara uyum sağlar, bakteri sayısı düşüktür.
Log veya üstel faz: Hücre bölünmesi başlar, bakteri sayısı keskin bir şekilde artar.
Sabit faz: Bakteriyel popülasyonlar kapasitelerinin sınırlarına ulaşır, daha fazla büyümeleri besinlerin azlığı veya mevcut sınırlı alanla sınırlıdır.
Ölüm evresi: Bakteriler açlıktan ölür veya atılım ürünlerinden ölür, bakteri popülasyonu tekrar azalır.
Mikrop sayımının azaltılması
Akvaryumda akvaryum suyunda bakteri sayısını azaltmak için birçok farklı yöntem ve yöntem vardır. Aşağıda en yaygın olanları ele alacağız.

UV-C-Steril
Kısacası, su bir UV-C sterilizatöründen pompalanır ve bir UV lambası yardımıyla ışınlanır. UV brülöründeki UV-C ışığı, sudaki bakteri ve alg sporlarının ölmesine neden olur.

JBL - ProCristal UV-C-Sterilizatör

Bir UV-C-Sterilizatörün nasıl çalıştığı ve kullanırken aklınızda bulundurmanız gerekenler, "Akvaryumdaki UV-C-Sterilizatör" başlıklı Wiki makalemizde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır .

Aktif Oksijen
Aktif oksijen çok reaktif olan ve bu nedenle bakterilere (ve alg sporlarına) saldıran ve yok eden oksijen radikallerinden oluşur. Akvaryuma aktif oksijen katmanın farklı yöntemleri vardır. En yaygın iki, bir yandan bir katalizör yardımıyla hidrojen peroksitten oksijen ve oksijen radikalleri üreten bir Söchting Oxydator yardımıyla, diğer yandan da elektroliz ile yapılabilir. Aktif oksijen üretimi için elektrolitik süreçler atık su endüstrisinde özellikle popülerdir ve Twinstar ile bu artık akvaryumda çok basit bir şekilde mümkündür.

Twinstar Sterilizatör

Bu son teknoloji ürünü sterilizatörlerin nasıl kullanılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği, Wiki makalemiz "Twinstar" da açıklanmaktadır , sık sorulan sorular "Twinstar SSS" makalesinde cevaplanmaktadır ..

Su değişimi
Su değişimi, suyun mikrop ve besin yoğunluğunu hızlı bir şekilde azaltmanın kanıtlanmış ve hızlı etkili bir yoludur. Genellikle haftada% 50 su değişimi önermekteyiz, böylece besin maddeleri ilk etapta birikemez. Halihazırda var olan problemlerle,% 80'e varan su değişimi hiç sorunlu değildir.

su değişimi

Bununla birlikte, karides akvaryumlarında, tatlı suyun, akvaryum suyuyla aynı toplam sertlik, karbonat sertliği ve sıcaklık parametrelerine sahip olmasına ve hayvanların ozmotik bir şoka maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.

Hümik maddeler
Hümik maddeler, su ürünleri biliminde enfeksiyonlara ve çok yüksek bir mikrop yoğunluğuna karşı uzun yıllardır aktif olarak kullanılmaktadır ve Alder konileri veya Catappa yaprakları şeklinde sunulmaktadır . Bununla birlikte, bu arada, hümik maddeleri çok daha kolay, doğru ve rahat bir şekilde dozlamak için kullanılabilen preparatlar hazırlanmıştır - örneğin GlasGarten'dan "Liquid Humin Plus". Doğada, hümik maddeler hemen hemen her su kütlesinde bulunabilir ve özellikle hümik maddeler içeren sular aşırı düşük mikrop yoğunluğu nedeniyle öne çıkar. Hümik maddeler zararlı bakterilerin metabolizmasına müdahale eder ve çoğalmasını önler. Bu ve son derece yararlı maddelerin bu ve diğer etkileri, "Akvaryumdaki hümik maddeler" başlıklı Wiki makalesinde daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır .

Siyah su

Konsantrasyona bağlı olarak, hümik maddeler suyu kahverengimsi hale getirebilir - ancak çıplak gözle bile algılanamayan küçük bir miktarın bile mikrop yoğunluğu ve akvaryum sakinleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğuna dair işaretler vardır. Bununla birlikte, akut olarak yüksek bir mikrop yoğunluğunu gidermek için, önce hümik maddeleri biraz daha fazla dozlamalı ve dozaj talimatlarının üst sınırını hedeflemelidir. Kalıcı kullanım ve önleme için doz büyük ölçüde azaltılabilir.


Önleme - mikrop yoğunluğu ilk etapta nasıl düşük tutulur
Yemin miktarı ve kalitesi
Sadece gıda miktarı akvaryumdaki besinlerin varlığını değil, aynı zamanda kalitesini de belirler. Kolayca sindirilemezse, balıklar ve omurgasızlar dışkılarıyla kullanılmamış besin maddeleri atarlar ve bu da bakteri yükünü arttırır. Prensipte, yemde mümkün olduğunca az "dolgu maddesi" kullanılmasına ve yüksek kaliteli ürünlere dikkat edilmesine dikkat edilmelidir. Yiyecek miktarı için kaba bir kılavuz şudur: Balıklar 2-3 dakika içinde tamamen pul, granül ve benzerlerini yemiş olmalı, yeşillik , kabak cipsive yaygın olarak karides ve salyangoz yiyecekleri olarak kullanılanlar, akvaryum tankının içinde birkaç saatten fazla harcamamalıdır. Yenmemiş yem bakteri üremesine fayda sağlar ve bakteri yükünü arttırır. Taze gıda burada özellikle kritiktir - bazen oldukça fazla şeker içeren salatalık, özellikle kötü şöhretlidir ve - tankın büyüklüğüne ve dozajına bağlı olarak - boğucu bakteri çiçeklerine neden olabilir .

Bakteriyel çiçeklenme

Hiçbir koşul altında taze yiyecekler bir gecede akvaryumda (özellikle nanoakvaryumda) bırakılmamalıdır - bu genellikle pervasız bir şekilde yapılsa bile. Daha sonra meydana gelen bir bakteri çiçeklenme ciddi bir oksijen eksikliğine neden olabilir ve akvaryum sakinlerine boğulmaya kadar kalıcı olarak zarar verebilir.

Su değişimi
Sadece akvaryumdaki yüksek bakteri sayısının derhal giderilmesi için değil, aynı zamanda su değişiminin önlenmesi için de uygun bir çözümdür. Doğal biyotoplardaki su değişiminin yerini alır ve aşırı besin ve mikropları drene eder. Genellikle değerlere uyarlanmış su ile% 10-50 haftalık su değişimi önerilir, böylece iyi döllenmiş bitki akvaryumları ve aquascaps için% 50 memnuniyetle tavsiye ederiz, böylece besin zirveleri ilk etapta oluşamaz.

Kümeleme

Yüzey bakımı ve bakımı
Özellikle karides ve diğer kabuklular, beslenme sırasında boşluklar arasında sızan ve sadece bakterilerin beklediği şey olan çok fazla yemek artıkları üretebilir. Bir besleme kabı dışında ( Wiki makalemizde açıklanmıştır ), substratın bir Sifon temizleyici veya Çakıl temizleyici ile düzenli olarak sifonlanması faydalıdır.

substrattaki çamur

Buna ek olarak, Malezya trompet salyangozları, substratta yem partiküllerine karşı bir temizlik birliği olarak değerlerini kanıtlamıştır. Dikkat: Ön planda yoğun bir ekimle, bitkiler alt tabaka bakımı sırasında ayrılabilir. Burada karideslerin böyle bir düzende tutulması gerekiyorsa, bulaşıkların beslenmesini kesinlikle öneririz .

filtre
Filtre bakterileri akvaryumdaki zararlı mikroplara karşı güçlü antagonistlerdir ve bu nedenle iyi çalışan bir biyolojik de akvaryum suyundaki mikrop yoğunluğunun düşük olmasını sağlayabilir.

ADA Filtrasyonu

Telif hakkı Aqua Design Amano - ADA.

Filtre bakterileri oksijene bağlı olduğundan, Söchting'in Oxydator'unu kullanarak iki kuşu bir taşla öldürürsünüz - bir yandan açık sudaki bakteri sayısını azaltırken, diğer yandan akvaryumdaki oksijen miktarını artırırsınız. "Akvaryumdaki azot döngüsü" başlıklı Wiki makalesi , biyolojik azot döngüsünün ve dolayısıyla akvaryum suyundaki kirleticilerin ayrışmasının tam olarak nasıl çalıştığını açıklamaktadır. .

Bitkiler
Bitkiler ayrıca akvaryumda besin kullanımında önemli bir rol oynar. Sudaki besinleri emer ve oksijen üretir, bu da akvaryum sakinlerine yarar sağlar ve bakterileri filtreler. Burada besinsel boşluklardan kaçınmak ( "Liebig'in asgari kanunu" makalesinde açıklandığı gibi ) ve bitkilerde sorunsuz metabolik süreçlerin sağlanması önemlidir .

Akvaryum

Nasıl yapılır Wiki makalemizde Q: Sucul Bitki Yetiştiriciliği ile başlayalım .

Özel durum: bakteriyel yüzey pisliği
Akvaryumdaki bir bakteri pisliğine, kendisini doğrudan su yüzeyinde farkedilen yüksek bakteriyel yük neden olur. İlk aşamada yağlı çizgiler veya - eğer zaten oldukça kalınsa - su yüzeyindeki opak, membran benzeri bir cilt tarafından tanınabilirler. Parmağınızla veya bir balık ağıyla geçirirseniz, gözyaşı açılır ve parçaları görebilirsiniz.

Bakteriyel yüzey pisliği

Bakteriyel nedenli bir film, akvaryumdaki bakteri yükü içererek kalıcı olarak da çıkarılabilir. Acil bir önlem olarak, sadece su yüzeyine, teknolojiye veya yüzeylere yerleştirilen ve tekrar çıkarılan bir parça mutfak rulosu kullanabilirsiniz. "Yüzey pisliğinden kurtulmak" başlıklı Wiki makalesi mevcut önlemlere daha yakından bakmaktadır. Bununla birlikte, uzun vadede, akvaryumdaki besin yoğunluğunun sadece önemli bir azalması ve bitkiler tarafından besin alımının optimizasyonu yardımcı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.