ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emretk5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2020 21:28
Son Ziyaret:
28 Ekim 2022 23:40
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EMRE TOKTAŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre T. Sarı prenses Mavi prenses Iceman Yunus ciklet Mpanga Afra jalo reef

SON 10 MESAJI

Balığın Kesesi Çıkmış Ne Yapmalıyım
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 400
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: malawi tankı
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Merhabalar akvaryumumda hastalık olduğunu düşünmüyorum yavrularım ve anaçlarım aynı tankın içinde hiçbir problemleri yok. Ancak bu mavi prensesim doğum sırasında bir sorun yaşamış ne yapmalıyım. Teşekkürler... [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221987/120620211423541.jpg[/IMG]
Bu Yemler Doğru Mu?
Doğrudur. Ancak son tüketim tarihini biliyor musunuz? Ne kadar taze görünüşten bilinmez. İçinize şüphe düşürmek istemem ancak bu önemli detayı da öğrenmekte fayda var.
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
[QUOTE=Kınayu]Bence kırılma olur korkulu rüya görmektense yavru tankını büyüt az bir şey ona uygun sayıda bir türü orada bırak bak diğer ana tank ta daha büyük olan tür kalsın diğer balıkları da çıkar elinden istek gönlünden geçen arzuların bu yönde söylemlerinden bu anlaşılıyor çünkü. Keyifli sorunsuz hobiler . [/QUOTE]

Haklısınız belki mpangadan vazgeçip jalo reefe dönebilirim ismini cismini bilmediğim balığı görmektense hep aynı formda olacaklarını bilmek daha iyi ilginiz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Sizlere de keyifli hobiler dilerim.
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
[QUOTE=Kınayu]
Aynı tankta sence bu iki tür arasında kırılma olmaz mı sen ne düşünüyorsun [:)][/QUOTE]

İnanın bende bu düşünceyi aklımdan çıkaramıyorum. Bu sebepten siz değerli hobici üstadlara danışmak istiyorum renkleri aynı sadece üst yüzgeç farklı diğer konuları gezdim beraber bakanlar olmuş. Benim böyle bir tecrübem yok kırılma ile oluşan yavrulara karşıyım hayvanlar saçma sapan formları ve biçimleri haketmiyorlar. İkisininde erkek ve dişleri olacak tabi tavsiyelerinizi ve önerilerinizi dikkate alacağım.
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
[QUOTE=Kınayu]

Evet hapsine ortak bakıyorum .
Mpanga ve Afro jalo reef vaz geçmek istemiyorsun .
Diğerlerine gerektiği an müdahale yapabiliyorsun yazdıklarından ve söylemlerinden bir ana tank 375 LT akvaryum var bir adet Afro Jalo reef yavrularının durduğu yavru tank ı mevcut .
Toplamda kaç tank var elinde ve geri kalanına bu müdahaleden kasıt ne ? [/QUOTE]

*Toplamda elimde 2 adet tankım var. Ana tank 375 litre, yavru tankım 50 litre.
*Diğerlerine müdahaleden kastım olaylar ciddi bir boyut kazanmadan mantıklı şekilde seçim yapıp sahiplendirmek.
Anlatmak istediğim 375 litre karma geneli barışçıl malawi tankım var şuan mpangalarımdan yavru alıyorum. Ancak ileriye dönük olarak afra jalo reef ve mpangaya aynı tank içerisinde bakmak istiyorum eğer mümkünse karma tankımın tür sayısını azaltmadan nüfusunu azaltabilirim. Bu sebepten baktığım türleri söyledim. Yine aynı şekilde mpanga ve jalo reef aynı tankta kırılmazsa tür sayısını da azaltabilirim. Ancak bu iki tür arasında kırılma kesin olarak yaşanıyorsa tercih yapacağım.
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar Emre kardeşim kalabalık sanmıyoruz da bu balıkların hepsi bu akvaryum damı bakılıyor ? [/QUOTE]

Merhabalar evet hepsi 375 litre de karma olarak bakılıyor. İlerde mavi prenses biraz agresifleşeceğinden dolayı çıkartabilirim tabi ancak mpanga ve afra jalo reeften vazgeçmek istemiyorum ikisininde akvaryuma kattığı görsel harika gerçekten şuan mpangalar 6-7 cm jalo reefler 2 cm yavru tankımdalar. Onlar kırılmadığı sürece geri kalanına gerektiği zaman gereken müdahaleyi yapabilirim.
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için türlerimi yavrudan büyütüyorum dişi erkek sayısına dikkat edip gözlemlerime devam edeceğim👍
Mpanga Ve Afra Jalo Reef Kırılma
Merhabalar üstadlarıma danışmak istiyorum. 375 litre karışık malawi tankta afra jalo reef ve mpanga dişi erkek sayısına dikkat edilerek beslendiği taktirde kırılmaya uğrar mı?
Diğer türler sarı prenses, yunus, mavi prenses ve ıceman kalabalık sanmayın bir çoğu damızlık altı kendi yavrularımı büyütüyorum. Şuan için birbirlerine davranışları gayet güzel durumda.
Lifetech 838 Elektrik Kesintisi Sorunu
Merhabalar siteminizi anlıyorum bende 835 modeli vardı aynı şekilde pompa çok aşırı sertti. Filtre resmen eziyetti. 1 hafta dayanabildim çok aşırı gürültülü ve elektrik sarfiyatı yüksek aynı zamanda inşallah başınıza gelmez ama hiç ummadığınız anda ummadığınız yerden akvaryumda ki bütün su bulunduğu ortama dış filtre sayesinde gelebilir. Bence en iyisi pipo veya düzgün çalışan bir iç filtre zaten bakteri döngüsü oturduktan sonra suyun kirlendiğini bile farketmezsiniz. Kimseye özellikle lifetechi tavsiye etmiyorum pişmanlıktır. Ancak pompaya çözüm bulmak isterseniz internette kalıcı olmayan birkaç yöntem vardı. Sonuçta kalitesi ortada mükemmellikten çok uzak. Yani pompanın sert olması normal hali.
Jbl Protempt Isıtıcı Tamiri
Arkadaşlar merhabalar jbl marka 300 watt protempt ısıtıcım var maalesef düşürerek camını kırmayı başardım. Ankarada tamir ettirebileceğim bir yer var mıdır? İkinci el almıştım faturası falan yok maalesef. [:(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.