ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rick Genest
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2019 00:25
Son Ziyaret:
04 Ocak 2021 02:03
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rico
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rico

SON 10 MESAJI

Alman Çoban Köpekleri Enerjik Midir?
Herkese merhaba,

Benimle her gün koşacak, oraya buraya çıkacak bir arkadaş istiyorum. Alman çoban köpekleri atik midir? Bir dobermann gibi her an aksiyona hazır mıdır? Başka tür önerirseniz, barınaklarda bulunabilecek bir tür olsun.[EDIT]Rick Genest,2020-07-27 13:24:57[/EDIT]
Tetra Akvaryumuna Uygun Bölgeci Balık Türleri
Herkese merhaba,

120×40×60 ölçülerindeki akvaryumuma bol dallı, yuvalı ve oyuklu bir fon yaptım. Bu yuvaları sahiplenecek, tetralarla (siyah tetra düşünüyorum) yaşayabilecek balık önerilerine ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum.
Yeni Çekilen Silikon
Herkese merhaba,

Akvaryumun üst kısımlarında bir noktadan su sızıyordu, su seviyesini indirip içten akvaryum silikonu çekip dışarı çıkmıştım. Az önce eve geldiğimde suyun doldurulmuş olduğunu gördüm. Babam "3 saat kurumasını bekledim sonra doldurdum" dedi... ben su seviyesini tekrar indirdim, sizce zehirleme falan olur mu? En az 24 saat beklemek lazım diye biliyordum. Sista akvaryum silikonu kullanmıştım.
Cichlid Akvaryumuna Hamburg Filtre
[QUOTE=oscarus]Kafa motoru olur ama maksimum saatte akvaryum hacminin 3 katını çevirmeli yoksa bakteriler tutunamıyor.


1300 litre çok hatta tecrübelerime göre hacmin iki buçuk katı daha verimli oluyor.[/QUOTE]
Onun için süngerin ölçülerini ve bu sisteme ayıracağım alanı da geniş tutacağım. Tabii ki zamanla göreceğiz, performans alamazsam daha güçsüz bir motor alırım. Teşekkür ederim.
Cichlid Akvaryumuna Hamburg Filtre
[QUOTE=Mikail Erdoğan]Merhaba,

Hamburg sistemdeki ana amaç enerji tasarrufu sağlamak bana göre. Kafa motoru kullanacaksanız hamburg un bir anlamı kalmıyor diye düşünüyorum.
Biraz araştırma yaparsanız dünya genelinde kullanılan hamburg filtre sistemlerinin hemen hemen hepsinde hava motoru kullanılmakta. Kafa motoru kullanmakta kararlıysanız tepe sump vs. tarzı farklı filtreleme yöntemlerine göz atabilirsiniz. [/QUOTE]
Araştırma yaptım, ana amacı biliyorum. Benim amacım biyolojik filtrasyonu güçlü tutmak, o yüzden bu sistemi denemek istiyorum.
Cichlid Akvaryumuna Hamburg Filtre
[QUOTE=Mikail Erdoğan]Merhaba,

Bana göre tüm akvaryumlarda kullanılabilir bir sistem hamburg sistemi. Sadece hacim ve canlı yüküne göre kullanılacak hava motorunun gücü doğru seçilmeli.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Hava motoru yerine, sump sistemlerinde kullanılan motorlardan kullanacağım. Akvaryum hacmi 288 litre, içinde 10 balık var, kullanacağım kafa motoru 1300 litre çeviriyor. Uygun mudur sizce? Teşekkür ederim.[EDIT]Rick Genest,2020-01-31 19:18:28[/EDIT]
Cichlid Akvaryumuna Hamburg Filtre
Herkese merhaba. Hamburg sistemi sadece bitkili akvaryumlarda mı işe yarıyor? Mbuna tankıma uygulayabilir miyim?
Isıtıcısız Havuz
"Filtrasyon işini hallettik" yazmıştım, okumadınız sanırım. Suyu şimdi ölçtüm 23 derece çıktı. Sanırım koi besleyeceğim orada. Teşekkürler.
Isıtıcısız Havuz
Herkese merhaba. Otelde bulunan 3 tonluk süs havuzunu 1 hafta boyunca güzelce dezenfekte ettik ve suyunu doldurduk, filtrasyon işlerini de hallettik. 1 ay kendi halinde çalıştıktan sonra, evdeki 35-40 cm boylarındaki challenger balıklarımı bu havuza bırakmak istiyorum. İç mekân sıcak olduğu için, havuz da ortalama bir oda sıcaklığında. Bu şekilde challenger balıklarımı ısı sorunu olmadan besleyebilir miyim?[EDIT]Rick Genest,2020-01-23 19:00:50[/EDIT]
Tepe Sump
Su, önce en geniş gözenekli malzemeye temas etmeli. Örneğin; seramik, sünger, elyaf.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.