ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
toprak2525
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2019 20:24
Son Ziyaret:
02 Ocak 2020 19:15
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan

SON 6 MESAJI

Mavi Damla
[QUOTE=Beta_balik]Metilen mavisi akvaryumdaki yararlı bakteriler de öldürme gibi bir etkisi var. Bu durumda azot döngüsünü üstlenmiş olan bakteriler de ölüyor. Zaten metilen mavisi su düzenleyici vb. birşey değil de ilaç olduğu için akvaryumda hastalık olmadığı müddetçe damlatılmamsı gerekir, bir faydası olmaz.[/QUOTE]
Teşekkür ederim.Yerine kullanabileceğim alternatif bir düzenleyici var mı?Özellikle zararlı oluşumlara etki eden ve dışarıdan suya karışabilecek maddelere karşı da etki edebilecek kimyasal temizlik sağlayan bir ürün?
Mavi Damla
[QUOTE=Beta_balik]Mavi damla dediğiniz metilen mavisi galiba. O gibi ilaçların ömrü 1-2 sene oluyor. Yani bir sorun olacağını zannetmem. Yalnız metilen mavisini ilaç olduğunu, ana tankta kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ve yararlı bakterilerin de ölmesine yol açtığını unutmayın. [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim,metilen mavisi evet ağzı açık kaldığı için kullanmakta tereddüt ettim biraz.Dolaptaydı ama kapağı kırıktı tam anlamıyla muhafazada değildi.Akvaryuma bir veya iki ayda bir damla damlatmanın sakıncası olmadığını okumuştum bir yazıda.Bir damla ne kadar bir etki yaratır çokta bilmiyorum açıkcası.
Mavi Damla
Ekim ayında satın aldığım mavi damlayı daha önce bi kere kullanmıştım ama dolaptayken ağzı açık kalmış. şimdi kullanmamda bi sorun olur mu?
Baticon
[EDIT]toprak2525,2019-12-21 22:29:24[/EDIT]
Baticon
[QUOTE=bumega]Güvenemiyorsanız bir miktar su tazeleyebilirsiniz aslında. %30 gibi dinlenmiş su ilaç bulaşmışsa bile baya seyreltir yani risk almak istemiyorsanız iyi gelir..[/QUOTE]
Dün gece oldu o anda dinlenmiş suyum yoktu ama baticon un çok az da olsa suya bulaşması canlılar için tehlike yaratır mı gerçekten?İlk anda müdahale edemedim çünkü.
Baticon
Merhaba.Dün eldivenle akvaryumla ilgilenirken eldivenin içine biraz su girdiğini fark ettim elime de öncesinde biraz baticon sürmüştüm eldiveni çıkarttığımda elimde hafif ıslaktı ama akvaryuma baticon bulaştı mı emin değilim elime de çok sürmemiştim. baticon içeriği veya zararı hakkında bilgim yok bi yazıda sucul canlılar için çok zararlı olabilceğini okudum kimyasal bi madde olmasıyla da tedirgin oldum açıkçası takılıyorum biraz böyle şeylere.Akvaryumda su kaplumbağası vardı canlıya bir zarar verir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.